Από την Πράγα στο Badminton!

10.11.2008
Το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης, έρχεται στην Ελλάδα με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε τρεις από τους σπουδαιότερους χορογράφους των ημερών μας.

Το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης, έρχεται στην Ελλάδα με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε τρεις από τους σπουδαιότερους χορογράφους των ημερών μας: τον Petr Zuska, διακεκριμένο χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή του συγκροτήματος τα τελευταία 5 χρόνια, και τον Youri Vamos, καλλιτεχνικό διευθυντή του Μπαλέτου του Ντίσελντορφ.

Το Narodni Divadlo (National Theatre) φέρνει από τη καρδιά της Πράγας ένα πρόγραμμα με δύο αριστουργηματικές παραστάσεις: Solo for Three, Romeo & Juliet.

Solo for Three
19 - 23 Νοεμβρίου 2008
Θέατρο Badminton
Ένα χοροθέατρο βασισμένο στα τραγούδια τριών "καταραμένων" δημιουργών: Ζακ Μπρελ, Βλαντιμίρ Βισότσκι και Κάρελ Κρυλ, που ο καθένας με τη διαδρομή του στο τραγούδι, την ποίηση και το θέατρο επηρέασαν καλλιτεχνικά τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70 στις πατρίδες τους. Χορογραφία: Petr Zuska.

Sergej Prokofiev /Romeo & Juliet
26 - 30 Νοεμβρίου 2008
Θέατρο Badminton
Ο χορογράφος Youri Vamos μεταφέρει την κλασική ιστορία αγάπης του Σαίξπηρ στην Ιταλία του Μεσοπολέμου. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας.


Ειδική τιμή για αγορά εισιτηρίων KAI για τις δυο παραστάσεις του
National Theater Prague στο
http://www.ticketnet.gr