Η Μποέμ αλλάζει μέρα

20.10.2008
Η παράσταση της όπερας «Μποέμ» από την «Εθνική Λυρική Σκηνή», λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη, μεταφέρεται την Πέμπτη, την ίδια ώρα.

Η παράσταση της όπερας «Μποέμ» από την «Εθνική Λυρική Σκηνή», λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη, μεταφέρεται την Πέμπτη 23/10, την ίδια ώρα.

Η παραγωγή σε σκηνοθεσία του Βρετανού Γκράχαμ Βικ και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού άνοιξε με επιτυχία τη φετινή σεζόν στο θέατρο «Ολύμπια».

Το έργο βασίζεται στις «Σκηνές απ την Μποέμικη Ζωή» του Ανρί Μιρζέρ και στο θεατρικό «Μποέμικη Ζωή», από τις οποίες εμπνεύστηκε ο Τεοντόρ Μπαριέρ. Το ποιητικό κείμενο είναι των Τζουζέπε Τζακόζα και Λουίτζι Ιλικα.

Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή, από τη στιγμή που συναντώνται για πρώτη φορά ως τον άτυχο θάνατο της νέας από φυματίωση.

Η μουσική διεύθυνση είναι του Λουκά Καρυτινού. Τα σκηνικά υπογράφει ο Ρίτσαρντ Χάντσον. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν σολίστ όπως οι Ελενα Κελεσίδη, Σεμπαστιάν Γκιέζ, Λουκία Σπανάκη, Τάσος Αποστόλου, Ατάλα Αϊάν, Κύρος Πατσαλίδης, Ακης Λαλούσης κ.ά.