2η σεζόν το "Λα Πουπέ"

24.09.2008
Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της προηγούμενης σεζόν, το μονόπρακτο θεατρικό έργο ΛΑ ΠΟΥΠΕ του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την Άννα Κοκκίνου ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ, με μικρές... επιδιορθώσεις και νέα ευρηματικά φινιρίσματα.

Η Άννα Κοκκίνου ξεκινά για 2η σεζόν το ράψιμο των φορεμάτων της "Λα Πουπέ" το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στη σκηνή του Θεάτρου Σφενδόνη.

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της προηγούμενης σεζόν, το μονόπρακτο θεατρικό έργο ΛΑ ΠΟΥΠΕ του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη με την Άννα Κοκκίνου ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο ΣΦΕΝΔΟΝΗ, με μικρές... επιδιορθώσεις και νέα ευρηματικά φινιρίσματα.

Ο Β’ Κύκλος των παραστάσεων θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ενώ από την Κυριακή 9 Νοεμβρίου καθιερώνεται μεσημεριανή (matinée) παράσταση στη 1 το μεσημέρι. Ο θεατρικός αυτός μονόλογος - μια "μαύρη" κωμωδία - αποτελεί την αφορμή για την πρώτη συνεργασία της Άννας Κοκκίνου με τον ταλαντούχο συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Η Ρίκα είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα κι ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο, η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομαχτική. Ευτυχώς υπάρχει η υπέργηρη κυρία Νέλλη του διπλανού διαμερίσματος και το σκαθάρι στο παράθυρό της που με τις ισχυρές του κεραίες την καθοδηγεί. Επίσης, η Ρίκα λατρεύει τα γλυκά και το τραγούδι...

Η Άννα Κοκκίνου μιλάει για την ηρωίδα

Η Ρίκα, αυτό το πονεμένο μικρομέγαλο πλάσμα, σηκώνει τα μανίκια ψηλά και τα βάζει με τον χειρότερο εχθρό της: το Μίσος. Μ’ όλη της τη δύναμη αντιστέκεται στη γλυκιά σαγήνη των φθονερών σκέψεων και της εκδικητικότητας. Είναι και θα μείνει για πάντα μια μεγάλη ροζ τσιχλόφουσκα ... το αποφάσισε. Ο εχθρός όμως είναι πιο δυνατός. Έχει τρυπώσει μέσα για τα καλά, ζει και βασιλεύει στα σωθικά της. Ολοστρόγγυλη, ζουμερή, με άρωμα φράουλα, αλλά στην καρδιά μια σταξιά δηλητήριο.

Βιογραφικό Σημείωμα Συγγραφέα

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ γεννήθηκε στις Σέρρες, 4 Ιουλίου του 1967, και έζησε εκεί τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Σχολείο πήγε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε αργότερα στη Νομική Σχολή και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Για λίγα χρόνια εργάστηκε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις. Πιο μετά ακολούθησε το γράψιμο. Κυκλοφορούν ως τώρα τα μυθιστορήματα Οι Τέσσερις Τοίχοι (2000), Ο φιλοξενούμενος (2004), η συλλογή διηγημάτων Φυσικές Ιστορίες (2006, με εικονογράφηση Ευφροσύνης Δοξιάδη) από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό» και το θεατρικό αφήγημα Μεταμφίεση (2005) στη σειρά «Μικρός Ιανός». Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί στα γαλλικά (Albin-Michel), αγγλικά (Marion Boyars), ιταλικά (Crocetti) και ισπανικά (Tropismos).

Τον τελευταίο καιρό καταγίνεται και με τη θεατρική συγγραφή. Τιμήθηκε με το «Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Πεζογράφου» του περιοδικού Διαβάζω (2000) και, μαζί με το μεταφραστή του Michel Volkovitch, μοιράστηκε το γαλλικό βραβείο ?Laure Bataillon? (καλύτερο ξένο βιβλίο της χρονιάς) για το μυθιστόρημα Οι Τέσσερις Τοίχοι (με τίτλο στα γαλλικά Le Miel des Anges), το οποίο ήταν υποψήφιο και για το λογοτεχνικό Βραβείο Balkanika (2003). Στην Αγγλία το ίδιο βιβλίο έφτασε στην τελική εξάδα των υποψηφιοτήτων για το Independent Foreign Fiction Prize 2007.

ΛΑ ΠΟΥΠΕ - ΘΕΑΤΡΟ ΣΦΕΝΔΟΝΗ
(Μακρή 4, Μακρυγιάννη)

Παίζει και σκηνοθετεί η Άννα Κοκκίνου
Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου
Κοστούμια: Χριστίνα Μαθέα
Μουσική Σύνθεση - Ενορχήστρωση - Παραγωγή: Στέλλα Γαδέδη
Προγραμματισμός - Ηχογράφηση: Kimo Viglis
Φωτισμοί: Νίκος Αλεξίου
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς
Φωτογραφίες παράστασης: Μάρω Θωμά
Πρώτη Παράσταση Β’ Κύκλου: Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008
(οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τα μέσα Ιανουαρίου 2009)

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο, 21:00
Κυριακή, 19:00

Από την ΚΥΡΙΑΚΗ 9/11 και κάθε Κυριακή,
matinée παράσταση στις 13:00 (καταργείται η απογευματινή)
Διάρκεια παράστασης: 80’

Τηλέφωνο Ταμείου: 210 9246 692
Ώρες λειτουργίας 11:00 - 14:00, 17:00 - 21:00 (καθημερινά εκτός Δευτέρας)
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ - 15 ευρώ (φοιτητικό)