Το Φιόρο του Λεβάντε για δεύτερη χρονιά!

22.09.2008
Η επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ! Εκεί, ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα επαναλάβει από την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου για τη θεατρική σεζόν 2008 - 2009 το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου, «Το φιόρο του Λεβάντε».

Η επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ! Εκεί, ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα επαναλάβει από την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου για τη θεατρική σεζόν 2008 - 2009 το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου, «Το φιόρο του Λεβάντε».
Μια παράσταση που γνώρισε πολύ μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία τόσο στο θέατρο Άνεσις, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου παρουσιάστηκε σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας το καλοκαίρι του 2008.

Το Φιόρο του Λεβάντε είναι ένας τετραπέρατος Ζακυνθινός, πανέξυπνος, αθώος, γαλίφης και καταφερτζής, πολυμήχανος, όλα τα φέρνει βόλτα, όλα τα παλεύει, εκτός από το φόβο του για τους σεισμούς!

"Πολύ κούνια αφέντη, πολύ κούνια! Όλο σκόρσο και σπαβέντο"! Έτσι... μια ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ... οι δούλες που κλαίνε, οι κανταδόροι τση νύχτας, ούλα! Δεν μπορώ άλλο. Ίσα μ’ έδεκει!¨
Έτσι μία ΩΡΑΙΑ ΠΡΩΙΑ... αφήνει τη μάνα του και τη Ζάκυνθο που λατρεύει, παίρνει την κιθάρα του που λατρεύει επίσης και νάσου τον στην Αθήνα. Επιστάτης στον κύριο Βάλδη. Ο Κύριος Βάλδης, δικηγόρος με καριέρα, με γυναίκα, με πεθερά, με ερωμένη, με δυο κόρες και με επίδοξους γαμπρούς να μπαινοβγαίνουν μες στο σπίτι, τάχαμου πως θέλουν να το νοικιάσουν, ένα χάος! Και ποιος θα βάλει τάξη στο χάος; Μα ο Νιόνιος φυσικά! Που στην αρχή, όλοι τον ¨κογιονάρουνε¨, αλλά με τον καιρό, με ψέματα, με αλήθειες με κόλπα χίλια δυό, κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Τους γίνεται απαραίτητος! Τίποτα δεν γίνεται πια χωρίς το Νιόνιο! Από επιστάτης, ¨αφέντης¨! Έλα όμως που αρχίζει να του λείπει η ¨Ζακυθούλα¨ του όλο και πιο πολύ και δεν αντέχει άλλο τη βουή ¨τση Αθήνας¨; ¨Ούλα στονάρουνε εδώ! Οι καμπάνες, οι πουλητάδες τση ρούγας, τα τραμ, τ’ αυτοκίνητα, τα σκυλιά που βαϊζουνε..."

Ο Γρηγόρης Ξενόπουλος είναι ο πρώτος που άνοιξε το δρόμο στο νεοελληνικό θέατρο. Ένας πολυγραφότατος συγγραφέας που τα θέματά του ήταν πάντα παρμένα από την ελληνική κοινωνία. Το «Φιόρο του Λεβάντε» γράφτηκε το 1914 και υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά έργα του συγγραφέα. Αληθινοί χαρακτήρες που γίνονται σημερινοί και οικείοι. Η Ελλάδα του χτες συναντά την Ελλάδα του σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά : Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια : Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Παναγιώτης Καλατζόπουλος
Χορογραφία : Φωκάς Ευαγγελινός
Φωτισμοί : Ανδρέας Μπέλλης

ΠΑΙΖΟΥΝ : Σπύρος Παπαδόπουλος, Χάρης Σώζος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη, Μελίνα Βαμβακά, Άγγελος Μπούρας, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ελένη Αποστολοπούλου, Αθηνά Οικονομάκου, Στέλιος Πέτσος, Κωνσταντίνος Φάμης.

Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη - Πέμπτη 19:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο & Κυριακή 18:00 & 21:00