ΤΙΚI exotica με calypso dancing και Κυριακές live!!

19.09.2008
Η νέα σεζόν βρίσκει το πρώην Deluxe (στο οποίο "έφευγαν σφαίρα" τα μοχίτο) απόλυτα ανανεωμένο και ευχάριστα εξωτικό. Το πρώτο exotica-bar (και σύντομα εστιατόριο) της πόλης ακούει στο όνομα "TIKI"* και φέρνει πολυνησιακά αρώματα, θερμές διαθέσεις και μοναδικές μουσικές επιλογές...

Η νέα σεζόν βρίσκει το πρώην Deluxe (στο οποίο "έφευγαν σφαίρα" τα μοχίτο και τα καϊπιρίνια) απόλυτα ανανεωμένο και ευχάριστα εξωτικό.

Το πρώτο exotica-bar (και σύντομα εστιατόριο) της πόλης ακούει στο όνομα "TIKI"* και φέρνει στην καρδιά της Αθήνας, πολυνησιακά αρώματα, θερμές διαθέσεις και μοναδικές μουσικές επιλογές...

Μια βόλτα στα επίσημα εγκαίνια την περασμένη Τετάρτη (17/9) και διαπιστώσαμε με χαρά από κοντά τη ριζική αλλαγή του χώρου! Κοκτέιλ "by the book" και όχι κατά προσέγγιση, ενδιαφέρουσα λίστα με martinis κι άλλα τόσα champagne cocktails, μουσικές χωρίς σύνορα, από αυτές που διασκεδάζεις... άνευ πόζας και προσεχώς χαλαρά προσεγμένη κουζίνα στο πατάρι-β'επίπεδο...

Η βραδιά των εγκαινίων γέμισε rock’n’roll, lounge, jazz, funky soul, latin, calypso, κλασικά γαλλικά και ιταλικά κομμάτια, μεγαλειώδεις disco στιγμές (ο Βασιλιάς ζει!), "εναλλακτικές" μουσικές από την εποχή που ο όρος "εναλλακτικός" σήμαινε κάτι, Motown, cabaret και αγνή all time favorite ποπ...

Είτε με κοκτέιλ "TIKI" πλάι στα πρωτόγονα πολυνησιακά αγαλματίδια, είτε με παγωμένη μπίρα έξω στο φιλόξενο πεζοδρόμιο της οδού Φαλήρου 15 (λίγα μέτρα από τον σταθμό της Ακρόπολης), το ΤΙΚΙ έχει τα vibes του μαγαζιού "στέκι".

Και αν είναι Κυριακή, ο εσωτερικός χώρος φιλοξενεί συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Television Personalities, Steve Wynn, Misty Blue Boys, Sigmatropic, Dr. Atomic, Olga Kouklaki, κ.ά.).


* Ο Θεός ΤΙΚΙ κατέχει εξέχουσα μορφή στην κουλτούρα της Πολυνησίας. Σύμφωνα με τους μύθους ΤΙΚΙ είναι Θεός, άνθρωπος και απεικόνιση του Θεού. Δημιούργησε τον άνθρωπο ανακατεύοντας το αίμα του με πηλό αναπνέοντας μέσα σε αυτό. Αντιπροσωπεύει τον πρώτο άνθρωπο ή καλύτερα την προσωποποίηση του ανθρώπου όπως λατρεύεται από τους Μαορί.

Αντιπροσωπεύει ακόμα το φαλλικό σύμβολο και ΤΙΚΙ ήταν το όνομα για την προ-δημιουργική δύναμη και των σεξουαλικών οργάνων του Θεού Ταν πλάστη της πρώτης γυναίκας. Στα νησιά του νότου (Austral) βόρεια της Ταϊτή Τίκι-Ρόα είναι το υποκοριστικό για το ανδρικό όργανο και Τίκι Πότο για το γυναικείο.

Είναι επίσης ο Θεός των τεχνών και υπήρξε έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες ανάμεσά τους και ο Pablo Picasso. Η πίστη για τον Θεό ΤΙΚΙ διευρύνεται στους Θεούς Τίκι Κου - ο νεότερος Θεός - της ενέργειας και της ευδαιμονίας, Τίκι Κέιν - ο Θεός της ελπίδας της αγάπης και της οικογένειας, Τίκι Λόνο - ο Θεός της καλής τύχης και προστάτης των ανθρώπων και Τίκι Καναλόα - ο Θεός των Ωκεανών.



Περισσότερα στο http://www.tikiathens.com
Τσατσαράγκου Χριστίνα