Νέος Λόγος, νέα στέγη, 3 παραγωγές!

10.09.2008
Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος συμπληρώνοντας 11 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό θέατρο, αποκτά φέτος δική του στέγη, το Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια ? Τηλ. 2106453330).

Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος, συμπληρώνοντας 11 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό θέατρο, αποκτά φέτος δική του στέγη, το Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, Τηλ.: 210 6453330).

Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995 από τους ηθοποιούς Μελέτη Γεωργιάδη και Στέλλα Κρούσκα, τη σεναριογράφο και σκηνοθέτη Μαίρη Ζαφειροπούλου, τον μουσικό επιμελητή, μεταφραστή και σκηνοθέτη Ιάκωβο Δρόσο και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Φώτη Μακρή. Στην πορεία, μέλη του Νέου Λόγου έγιναν και οι ηθοποιοί Διονύσης Μανουσάκης, Παναγιώτα Βλαντή και Αλίκη Αλεξανδράκη, καθώς και ο συγγραφέας και ηθοποιός, Παναγιώτης Μέντης.

Αυτή τη χρονιά ορόσημο, ο Νέος Λόγος έχει προγραμματίσει τρείς παραγωγές για τη θεατρική σεζόν 2008 - 2009.


«Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» του Μαριβώ
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Ιππότης θέλει την Ορτάνς. Η Ορτάνς, μάλλον θέλει τον Ιππότη. Ο Μαρκήσιος θέλει την Κόμησα. Η Κόμησα, μάλλον θέλει τον Μαρκήσιο. Ο Λεπίν θέλει την Λιζέτ. Η Λιζέτ, μάλλον θέλει τον Λεπίν. Στο κέντρο αυτών των «θέλω», μια κληρονομιά 600.000 φράγκων και ένας όρος που ανατρέπει όλες τις σχέσεις και επιβάλλει στους ήρωες την αμφισβήτηση των αισθημάτων τους, και την επαναδιαπραγμάτευση της ίδιας τους της ζωής, με χρηματοοικονομικούς όρους.

Με αυτό το υλικό, ο Μαριβώ στήνει το δικό του γνώριμο παιχνίδι της ίντριγκας, των μεταμορφώσεων, των ελιγμών και του έρωτα που είτε ομολογείται, είτε αποκρύπτεται, είτε αγνοείται η ύπαρξή του ακόμα και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Ένα παιχνίδι, επικίνδυνα μολυσμένο από τη δύναμη του χρήματος, που αφήνει, παρά το αίσιο τέλος, μια στυφή γεύση στα χείλη, τόσο των ηρώων, όσο και των θεατών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος, Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος, Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αλέξανδρος Αλπίδης, Μαρία Μαλταμπέ, Μαρία Κορδώνη, Δημήτρης Πλειώνης, Φώτης Μακρής και Στέλλα Κρούσκα.
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Δευτέρα στις 21.15, Κυριακή στις 19.30.
Διάρκεια: 90 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 18 ευρώ, 15 ευρώ (μειωμένο)


«Όλο και Λιγότερες Καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης»
Του Μάρτιν Κριμπ
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το «Όλο και λιγότερες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης» μιλάει μια νέα θεατρική γλώσσα, στο μεταίχμιο της μόδας του «διαδραστικού» θεάτρου και μιας μορφής θεατρικής γραφής, που δεν έχει ακόμα κατηγοριοποιηθεί. Αφηγητές και ήρωες συγχέονται και χάνονται ο ένας μέσα στον άλλο σε μια μάταιη προσπάθεια να βρουν εξηγήσεις για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης που βιώνουμε, για την ανθρώπινη συμπεριφορά, τις παγίδες μας και τις απόπειρες διαφυγής που κάνουμε, από τις πιο καθημερινές ως τις πιο ακραίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου - Παγκουρέλη, Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Μουσική: Θανάσης Βλαβιανός, Χορογραφίες: Στέλλα Κρούσκα, Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης. ΠΑΙΖΟΥΝ: Θανάσης Βλαβιανός, Μαρία Κορδώνη, Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής.
Παραστάσεις: Τρίτη στις 21.15 και Τετάρτη στις 19.30.
Διάρκεια: 50 Λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ.


«Μπάμπα Γιάγκα»
Παραδοσιακό Σλάβικο Παραμύθι
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα : ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Από τη φετινή περίοδο, ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος, ξεκινάει μια προσπάθεια προσέγγισης, ενός πολύ ευαίσθητου τομέα, αυτόν του Θεάτρου για παιδιά. Όχημα αυτής της προσπάθειας, η δραματοποίηση παραμυθιών, μια διαδικασία κατά την οποία οι ηθοποιοί με την βοήθεια των παιδιών, αφηγούνται αλλά και παίζουν την ιστορία, έτσι ώστε, εκτός από την απόλαυση του παραμυθιού, τα παιδιά να έρχονται σε επαφή και με την θεατρική δημιουργία.

Η Βάσια, ένα όμορφο και θαρραλέο κορίτσι, έχοντας μαζί της την μαγική της κούκλα, πηγαίνει στο σπίτι της μάγισσας Μπάμπα Γιάγκα. Είναι η Μπάμπα Γιάγκα τόσο κακιά όσο λένε, ή μήπως, είναι αυτή που θα βοηθήσει τη Βάσια να συναντήσει τον πρίγκιπα του παραμυθιού;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - Διασκευή παραμυθιού: Μαρία Κορδώνη
Σκηνοθεσία: Στέλλα Κρούσκα, Μαρία Κορδώνη, Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Αλεξίου,
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος, Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης.
ΠΑΙΖΟΥΝ: Ολυμπία Βαγγελάτου, Μαρίνα Γερμανού, Γιώργος Λαμπριανός, Θεοδώρα Ντούσκα.