«Το Σ’ αγαπώ δεν είναι Ντεμοντέ» από τη Μιμή Ντενίση

10.09.2008
«Το Σ’ αγαπώ δεν είναι Ντεμοντέ», μια εναλλακτική παράσταση που συνδυάζει θέατρο-σινεμά-τραγούδι-χορό και συμμετοχή θεατών, είναι η φετινή παράσταση της Μιμής Ντενίση.
«Το Σ’ αγαπώ δεν είναι Ντεμοντέ», μια εναλλακτική παράσταση που συνδυάζει θέατρο-σινεμά-τραγούδι-χορό και συμμετοχή θεατών, είναι η φετινή παράσταση της Μιμής Ντενίση.

Ένα κλασσικό κείμενο ανεβασμένο με τον πιο σύγχρονο τρόπο. Το κείμενο είναι της ίδιας και στηρίζεται στο έργο του Noel Coward «Απόψε στις 8:30» αλλά και στον Τολστόϊ που ήταν η έμπνευση για το έργο του Coward. Ένας θίασος που αποτελείται από ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς, λειτουργεί αυτοσχεδιαστικά, παίζει πολλούς ρόλους, αναμειγνύεται με τους θεατές και πολλές φορές παρακολουθεί τα δρώμενα μαζί τους.

Μια μπάντα ταλαντούχων νέων μουσικών παίζει live και ταυτόχρονα οι μουσικοί της τραγουδούν και χορεύουν. Αγαπημένη ηρωϊδα της «ηρωϊδας» η Καρένινα. Η ιστορία της παρόμοια, η εξέλιξη όμως απρόβλεπτη. Αντιηρωίδα που καμία σχέση δεν έχει ουσιαστικά με την ηρωϊδα της. Τα ζευγάρια του έργου όλων των κοινωνικών στρωμάτων και ηλικιών, ακολουθούν παράλληλες αλλά τελείως διαφορετικές πορείες αναζητώντας τον απόλυτο έρωτα και την ευτυχία στις σχέσεις.

Ποια είναι σημαντικότερη ρωτάει ο Coward; Μία μακροχρόνια συμβατική σχέση ή μία σύντομη παθιασμένη σχέση;

Ο χορός και το τραγούδι είναι οργανικά δεμένα με το έργο καθώς διαδραματίζεται στο καφέ το σινεμά που οι πελάτες του τρώνε, πίνουν το τσάι τους και παρακολουθούν το σόου που γίνεται πριν τη προβολή. Μίνιμαλ σκηνικά, κινηματογραφικά και φωτιστικά εφέ και απαραίτητη συμμετοχή των θεατών.

Ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Κινηματογραφική σκηνοθεσία: Μέμη Σπυράτου
Σκηνικά / Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Ενορχήστρωση & Μουσική Διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου-Φιλιππίδη

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Στράτος Τζώρτζογλου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Αγγελική Λάμπρη, Τζένη Διαγούπη, Πρόδρομος Τοσουνίδης και ο Μιχάλης Μητρούσης

Επίσης οι: Νεφέλη Μαρκάκη, Στέλλα Σμυρνάκη, Ανδρέας Γυφτάκης, Μπάτης Πεφάνης

ΘΕΑΤΡΟ ΙΛΙΣΙΑ ΝΤΕΝΙΣΗ, Β. Σοφίας 54 & Παπαδιαμαντοπούλου 4, τηλ. 210 7210045.
Κάθε Τετάρτη-20.00
Πέμπτη, Παρασκευή:21.00
Σάββατο-Κυριακή: 18.00 & 21.00.