Από Κάρμεν μέχρι Ψαλιδοχέρη στο Μπάντμιντον!

09.09.2008
«Ψαλιδοχέρης», «Tiger Lillies», «Κάρμεν», «Δον Κιχώτης» και πολλές άλλες παραστάσεις περιλαμβάνονται στο φετινό πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του θεάτρου «Μπάντμιντον».
«Ψαλιδοχέρης», «Tiger Lillies», «Κάρμεν», «Δον Κιχώτης» και πολλές άλλες παραστάσεις περιλαμβάνονται στο φετινό πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του θεάτρου «Μπάντμιντον». Με δεκατρείς παραγωγές γεμάτες μουσική, θέατρο, χορό, ακόμα και ακροβατικά να φιλοξενούνται στους χώρους του, το θέατρο Μπάντμιντον υπόσχεται να μας χαρίσει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά!

10- 29 Σεπτεμβρίου
Η αυλαία ανοίγει την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου με το διάσημο μιούζικαλ West Side Story που θα παρουσιάζεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

10 και 11 Οκτωβρίου
Στη συνέχεια (στις 10 και 11 Οκτωβρίου) τη σκηνή θα καταλάβει η θρυλική φωνή των «Supertramp», Ρότζερτ Χόντσον, η φωνή των μεγάλων επιτυχιών Logical Song, Breakfast In America, Dreamer, Take the Long Way Home, School.

15-20 Οκτωβρίου
Σ΄ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του τάνγκο μας μεταφέρει το «Τango Fire», μια παράσταση που ταξιδεύει το κοινό στις αρχές της ιστορίας του τάνγκο για να απογειωθεί σε ένα δυναμικά χορογραφημένο θέαμα που ιχνηλατεί τις σύγχρονες τάσεις του αργεντίνικου χορού

23 Οκτωβρίου
Ένα φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα υψηλής τεχνολογίας θα παρουσιάσει στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα ο φημισμένος Ιάπωνας μουσικός θρύλος KITARO.

30 Οκτωβρίου -2 Νοεμβρίου
Η Carmen, η θρυλική φλαμένκο παράσταση του Antonio Gades που έγινε ταινία από τον Carlos Saura. Μια θρυλική παράσταση μέσα στην παράσταση, που ξαναδιάβασε με απρόβλεπτα γοητευτικό τρόπο τον μύθο της Κάρμεν, και επέβαλλε τον Antonio Gades στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα (ιδίως μετά την κινηματογραφική μεταφορά του έργου του από τον σκηνοθέτη Κάρλος Σάουρα) κάνοντας ταυτόχρονα μια τομή στο στερεοτυπικό τρόπο της απεικόνισης της ηρωίδας.

12 - 16 Νοεμβρίου
To Corps à Cordes είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα δουλειάς του θεότρελου κουαρτέτου εγχόρδων LE QUATUOR. Οι τέσσερις Γάλλοι βιρτουόζοι με όπλα τους το βιολί και το βιολοντσέλο και με αφετηρία την κλασική μουσική, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό θέαμα στο οποίο αναμειγνύουν στοιχεία παντομίμας, χορού, ακροβατικών και τραγουδιού.

19 - 23 Νοεμβρίου και 26- 30 Νοεμβρίου
Το «Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου Πράγας» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με δύο παραστάσεις: Το Solo for three και το Romeo and Juliet!

4 - 21 Δεκεμβρίου
Το Cirque Éloize επιστρέφει αποφασισμένο να σας παρασύρει στη βροχή με τη νέα τους παράσταση "Rain"!

13 Δεκεμβρίου με 23 Ιανουαρίου 2009
Ποτέ το σκοτάδι δεν ήταν τόσο βελούδινο και πυκνό, όπως το παρουσιάζουν οι «Tiger Lillies» μέσα από το «FreakShow» τους.

27 Ιανουαρίου - 8 Φεβρουαρίου 2009
Η γοτθική φαντασία του Τιμ Μπάρτον στον «Ψαλιδοχέρη» συναντά τις χορογραφίες του Μάθιου Μπερν, στο ομώνυμο μουσικοχορευτικό σόου.
Ο Ψαλιδοχέρης είναι ένα μουσικοχορευτικό σόου που βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Tim Burton (1990). Σύμφωνα με τους κριτικούς δεν είναι μπαλέτο (DANCe), δεν είναι μιούζικαλ (musical), είναι κάτι παραπάνω και ονομάζεται DANCICAL.

13 - 18 Φεβρουαρίου 2009: Θέατρο Badminton
20 - 22 Φεβρουαρίου 2009: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εναν χρόνο μετά τις εμφανίσεις τους στον ίδιο χώρο τα «100 τσιγγάνικα βιολιά» επιστρέφουν με παραδοσιακές τσιγγάνικες μουσικές και κλασικά κομμάτια.

10 - 22 Μαρτίου 2009
Το «Εθνικό Θέατρο Ακροβατών της Κίνας», με ανθρώπινες πυραμίδες, ομπρέλες, ταμ ταμ μουσικές και χρώματα, παρουσιάζει το νέο του πρόγραμμα στο οποίο η δεξιοτεχνία των μελών του ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

3- 12 Απριλίου 2009
Με τον «Δον Κιχώτη», ένα από τα πιο χαρούμενα μπαλέτα στην κλασική χορογραφία του Μάριους Πετιπά, έρχεται το «Δε Μόσκοου Στανισλάβσκι Μπάλετ εντ Ορκέστρα».


Παραγωγές εκτός Θεάτρου Badmιnton!
Πέμπτη 30 Οκτωβρίου
40 χρόνια μετά το Μάη του ‘68 και την Άνοιξη της Πράγας η ADaM Productions σε συνεργασία με τους Σαλτι?πάγκους παρουσιάζει: «Ένα έργο για τον έρωτα τη μουσική και την επανάσταση», το ROCK’N’ROLL!

Οι χριστουγεννιάτικες παραγωγές του «Badmιnton» για παιδιά μετακομίζουν στο «Κλειστό Παλαιού Φαλήρου» (τάε κβον ντο) με τον «Γύρο του κόσμου σε 80 λεπτά», όπου οι αγαπημένοι ήρωες Μπαγκς Μπάνι, Τουίτι, Σιλβέστερ και Ντάφι Ντακ φορούν τα παγοπέδιλά τους και πακετάρουν τις βαλίτσες τους για ένα ταξίδι στα χνάρια του Φιλέας Φογκ (από τις 12 έως τις 21 Δεκεμβρίου).

Γ.Ο