«Γιατί η Μαντόνα κι όχι εγώ» στο φεστιβάλ της Βράιλα

02.09.2008
Το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας τις διεθνείς του συνεργασίες, συμμετέχει στο Θεατρικό φεστιβάλ της Βράιλα στη Ρουμανία με την επιτυχημένη παράσταση, « Γιατί η Μαντόνα κι όχι εγώ»,του Μιχάλη Κόκκορη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας τις διεθνείς του συνεργασίες, συμμετέχει στο Θεατρικό φεστιβάλ της Βράιλα στη Ρουμανία με την επιτυχημένη παράσταση, «Γιατί η Μαντόνα κι όχι εγώ», του Μιχάλη Κόκκορη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Το φεστιβάλ της Βράιλα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2008 για τρίτη συνεχή χρονιά, έχει ως θέμα «η Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων -Days and nights of European Theatre festival-Europe via Balkans». Το φετινό του πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει 24 παραστάσεις από την Ρουμανία, την Ελλάδα, την Κροατία, τη Σερβία, την Π.Γ.Δ.Μ. και την Αλβανία.

Η συμμετοχή του Κ.Θ.Β.Ε. στο συγκεκριμένο φεστιβάλ, συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων της Ελλάδας με τη φίλη χώρα Ρουμανία, καθώς και στην ενδυνάμωση της ελληνικής θεατρικής παρουσίας στα Βαλκάνια. Η παρουσία και η συμμετοχή του Κ.Θ.Β.Ε. στο φεστιβάλ της Βράιλα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω της πολυπληθούς ελληνικής κοινότητας, που ζεί και δραστηριοποιείται εκεί.
Η παράσταση «Γιατί η Μαντόνα κι όχι εγώ» του Κ.Θ.Β.Ε., θα δοθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στο Studio Hall του θεάτρου Mario Filotti.

Το έργο ανέβηκε μ’ επιτυχία στο μικρό θέατρο της μονής Λαζαριστών, στην ενότητα 1Χ4, που περιλάμβανε τέσσερα έργα της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας , ενώ ο συγγραφέας του έχει τιμηθεί από το ΥΠ.ΠΟ. με το Α’Κρατικό βραβείο θεάτρου για νέους θεατρικούς συγγραφείς το 2005. Η συμμετοχή του έργου στο φεστιβάλ της Βράιλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα έργο του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου να ταξιδέψει στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μία κωμωδία? που δεν αστειεύεται!

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοι: Ρένα Βαμβακοπούλου, Χρήστος Σουγάρης, Αστέρης Πελτέκης .H σκηνογραφία είναι των Αλεξάνδρας Μπουσουλέγκα και Ράνιας Υφαντίδου η μουσική επιμέλεια του Νίκου Βίττη ,η δημιουργία βίντεο του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκη, η κίνηση του Κώστα Γεράρδου, ενώ τους φωτισμούς υπογράφει ο Στράτος Κουτράκης.