To MIRFestival προσγειώνεται στην Αθήνα!

01.09.2008
Το φεστιβάλ MIR είναι ένας δορυφόρος που σφύζει από ζωή και από παράξενα και ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά πρότζεκτ! Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες προσγειώνονται σ’ αυτόν για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο χωροχρόνο.

Τι: MIRfestival 2008
Πού/Πότε: Αθήνα, 12-20 Σεπτεμβρίου 2008
Χώροι: Πολιτιστικό Κέντρο Mελίνα του Δήμου Αθηναίων
Θέατρο Άκης Δαβής (Αλκμήνη)
Πεζόδρομος Οδού Θεσσαλονίκης
Info: www.mirfestival.gr

Το MIRfestival, το νέο διεθνές φεστιβάλ της πόλης, προσγειώνεται στην Αθήνα από τις 12 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, με ένα πρόγραμα γεμάτο ασυνήθιστα και ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά πρότζεκτ στα όρια των τεχνών, εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα, πολλές φορές μέσω των νέων τεχνολογιών.



Για μια βδομάδα και κάτι το αθηναϊκό κοινό καλείται να επισκεφθεί τον δορυφόρο MIRfestival, όπου περφόρμανς, ταινίες, εγκαταστάσεις βίντεο, συναυλίες πειραματικής μουσικής και παρεμβάσεις στον αστικό χώρο θα το φέρνουν σε επαφή με καινούργιες και πρωτοποριακές ιδέες, και θα αποτυπώσουν τους προβληματισμούς των νέων καλλιτεχνών για την πραγματικότητα γύρω μας.

Το MIRfestival θα φιλοξενεί πειραματικές δημιουργίες στα όρια των τεχνών, εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα μέσω των νέων τεχνολογιών, και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της πρωτογενούς δημιουργίας, ήδη, στην πρώτη εκδοχή ενός φεστιβάλ που ακόμα δεν έχει φτάσει όλους τους στόχους του, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα σκηνής και εικόνας που έγιναν ειδικά για το MIRfestival και παρουσιάζονται σ’ αυτό για πρώτη φορά. Και αυτό έχει την εξήγησή του: προτείνοντας ή απλώς αφουγκραζόμενο, το MIRfestival δίνει χώρο στις δυνάμεις που δρουν ήδη στην πόλη και στις δημιουργικές συμπράξεις τους.

Το πρόγραμμα αποτελείται από αυτά τα έργα και άλλα που επιλέχθηκαν από το διεθνές δίκτυο παραγωγής. Όλοι οι διεθνείς καλλιτέχνες του προγράμματος εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Πρόγραμμα Αναλυτικά

Οι βασικοί χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ θα είναι σε όλες τις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (πρώην Πιλοποιείο Πουλόπουλου) στην περιοχή Γκάζι, το γειτονικό Θέατρο Άκης Δαβής (μέχρι πρόσφατα Αλκμήνη) και ο πεζόδρομος της οδού Θεσσαλονίκης, ενώ το πάρτυ έναρξης θα γίνει στο Κ44 και το πάρτυ λήξης στο Booze.

Στις αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» θα φιλοξενηθεί η έκθεση με εγκαταστάσεις βίντεο, οι προβολές πειραματικών ταινιών και το κέντρο του φεστιβάλ με καφέ, τσάι, αναψυκτικά, κουβεντούλα και wi-fi (12-20 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 17:00-22:00).

Στο θέατρο Άκης Δαβής (Αλκμήνη) θα πραγματοποιηθούν οι περφόρμανς και οι μουσικές παραστάσεις (13-20 Σεπτεμβρίου, εκτός 17/09 από τις 21:00) ενώ στον πεζόδρομο της οδού Θεσσαλονίκης περφόρμανς, μουσικές και εκπλήξεις θα περιμένουν κοινό και περαστικούς στις 12, 15 και 20 Σεπτεμβρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, εκτός από αυτές που θα γίνουν στο θέατρο Αλκμήνη, όπου θα υπάρχει εισιτήριο 15 ή 10 ευρώ ανάλογα.

Στον διαδικτυακό τόπο του φεστιβάλ, www.mirfestival.gr, θα μπορεί το κοινό να βρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τα εισιτήρια και τις ειδήσεις του φεστιβάλ.

Πληροφορίες επίσης στα τηλ.: 210 3616276 και 2103452150.

Το MIRfestival συνοδεύεται από κατάλογο, την επιμέλεια οποίου έχει η εταιρεία MIR, ενώ την έκδοσή του έχει αναλάβει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.