Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στον ΣτΝ

19.12.2013
Οι τρεις πρόσφατες εμφανίσεις της στο club του Σταυρού του Νότου με δικά της τραγούδια και απρόβλεπτες διασκευές ήταν η αφορμή για να συζητηθεί ακόμη πιο έντονα το όνομά της.

Οι τρεις πρόσφατες εμφανίσεις της στο club του Σταυρού του Νότου με δικά της τραγούδια και απρόβλεπτες διασκευές ήταν η αφορμή για να συζητηθεί ακόμη πιο έντονα το όνομά της, τόσο ανάμεσα σ’ εκείνους που παρακολουθούν από κοντά το νέο ελληνικό τραγούδι, όσο και σε πιο απαιτητικούς ακροατές που αναζητούν πάντα ιδιαίτερες ερμηνεύτριες, με πηγαία εκφραστικότητα.

Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στον Δταυρό του Νότου από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα. Είτε τραγουδώντας τα τραγούδια από τη συνεργασία της με τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, είτε το 'Κι εγώ σαν πόλη' των Λοΐζου-Ρασούλη και το "Ξημερώνει" του Θεοδωράκη, είτε αναδεικνύοντας την εσωτερική μελαγχολία του γνωστού χορευτικού τραγουδιού 'Billie Jean' του Michael Jackson, η Μαρία Παπαγεωργίου προσφέρει αναμφισβήτητα μία εντελώς ξεχωριστή μουσική εμπειρία στους ακροατές της.

Ζητήσαμε από την Μαρία Παπαγεωργίου να μας μιλήσει για τις φετινές της εμφανίσεις. Κι εκείνη μας έστειλε το εξής email:

«Είμαι η Μαρία. Αυτή που γράφει μουσικές στο δωμάτιό της. Η συνοδοιπόρος του Αλέξανδρου που μαζί φτιάξαμε τόσα τραγούδια. Η Μαρία -μικρή- που χόρευε την Αμερικάνικη ποπ των 90's. Η ενήλικη που λάτρεψε τον ερωτικό Θεοδωράκη και τον γεμάτο εικόνες Θανάση Παπακωνσταντίνου. Εκείνη που 'χει ρίζες από τον Πόντο, μεγάλωσε στα Γρεβενά και στη διαδρομή προς Αθήνα, γνώρισε την Camille και τον Jackson, χόρεψε σε funk ρυθμούς και λάτρεψε τις απρόσμενες διασκευές. Κουβαλώ και μεταφέρω όσα με μεγάλωσαν και στο πέρασμα του χρόνου κρατήθηκαν ζωντανά μέσα μου.

Όλα αυτά γίνονται παράσταση και ανεβαίνουν στο club του Σταυρού του Νότου. Με τη βοήθεια και την υποστήριξη 4 εξαιρετικών μουσικών: Νίκος Παπαβρανούσης: Τύμπανα, Άγγελος Παπαδάτος: Κοντραμπάσο, Σταύρος Ρουμελιώτης: Ηλεκτρική Κιθάρα, Χρήστος Τόλης: Πιάνο, Πλήκτρα. Τέλος, ευχαριστώ την Ελευθερία Άνθη για την εικαστική υποστήριξη της παράστασης, και τους Δημήτρη Βραχνό, Νίκο Μακράκη και Μόνικα Παπαδάτου για την επιμέλεια της παραγωγής»


Info
Που: Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

Πότε: από Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα

Είσοδος: 10€ με ποτό

Ώρα εναρξης: 9.30μμ

Τηλ. Επικοινωνίας: 2109226975, www.stn.gr