Χριστουγεννιάτικη "Κόρη της Καταιγίδος" στον Πειραιά

19.12.2013
«Η Κόρη της Καταιγίδος», η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη παρουσιάζεται από τις Οπερες των ζητιάνων τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Περισσότερο από μισό αιώνα, παρέμενε ξεχασμένη, η οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Η κόρη της καταιγίδος». Βασισμένη στη φάρσα "Το βαγόνι των κυριών" του Μωρίς Ενεκέν 91917), «Η κόρη της καταιγίδος», βγήκε από το αρχείο της, χάρη στην έρευνα της θεατρικής ομάδας «Οι όπερες των ζητιάνων», και αναδείχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Φεστιβάλ Αθηνών 2011.

Μακριά από τις ευκολίες μιας τεχνητής νοσταλγίας για «τον παλιό εκείνο τον καιρό», η ανελέητη αυτή σάτιρα του αστικού γάμου αναδεικνύεται, χάρη στη μοντέρνα και τολμηρή σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη και τη γεμάτη ζωτικότητα διεύθυνση του Χαράλαμπου Γωγιού, ως υπόδειγμα ιστορικά καίριου και ζωτικού μουσικού θεάτρου, αιχμηρού εργαλείου κριτικής των ηθών της σύγχρονης Ελλάδας.

Στην αναβίωση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, χάρη στη συνεργασία με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, οι φίλοι του μουσικού θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, την πλήρη και αυθεντική εκδοχή του έργου, ενορχηστρωμένη από το συνθέτη για σύνολο 24 οργάνων.

Μουσική διεύθυνση: Χαράλαμπος Γωγιός - Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ευκλείδης - Αναβίωση σκηνοθεσίας: Αγγέλα Σαρόγλου - Σκηνικό-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης - Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Ναλμπάντης, Βάσια Ζαχαροπούλου Πένυ Δεληγιάννη, Μαρισία Παπαλεξίου, Κωστής Ρασιδάκι, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Λιώνα, Χρήστος Κεχρής, Σοφιάννα Θεοφάνους, Ζαφείρης Κουτελιέρης, Λίντα Φενγκ, Κωνσταντίνος Πασσάς, Ηλίας Φραγκούλης.

Χορωδία Libro Coro (διεύθυνση: Ανθή Γουρουντή)
Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

INFO:

Πότε: 25, 26, 28, 29 & 3/12, 1, 2, 4, 5 & 6 /1 στις 21.00
Που: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Τιμές: 40 διακεκριμένη, 30,20, 15 φοιτητικό