Οι Music Soup στο Νομισματικό

29.11.2013
Ενα σχήμα που δε σταματά να εκπλήσσει, ξεκίνησε με ενορχηστρώσεις και ρεπερτόριο-φόρο τιμής στον Nat King Cole, για να εξελιχθεί σε ένα Μπενσονικού τύπου jazz-funk όχημα, χωρίς να χάσει ίχνος από την κομψότητά του.

Ενα σχήμα που δε σταματά να εκπλήσσει, ξεκίνησε με ενορχηστρώσεις και ρεπερτόριο-φόρο τιμής στον Nat King Cole, για να εξελιχθεί σε ένα Μπενσονικού τύπου jazz-funk όχημα, χωρίς να χάσει ίχνος από την κομψότητά του.

Δαιμόνιος τζαζμαν, ο κιθαρίστας Νέστορας Δημόπουλος, με βαθιά γνώση και απόλυτα cool στάση στο παίξιμό του, έχοντας περάσει μια δεκαετία στην Βοστόνη και στη Νεα Υόρκη, βρήκε το καλλιτεχνικό του έτερον ήμισυ στο πρόσωπο της Ευγενίας Καρλαύτη, η οποία στο πλευρό του άνθισε από κλασική πιανίστρια (μια από τις καλύτερες που διαθέτουμε) σε θυελλώδη τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια με ιδιαίτερη χροιά - ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Κάτω από το όνομα Music Soup στεγάζουν μια σειρά από διαφορετικά project: ένα ακουστικό τρίο στα πρότυπα του τρίο του Nat King Cole, ένα δυναμικό organ trio, ή ένα κουαρτέτο που στήνει εκρηκτικά πάρτι, προσφέροντας jazz funk διασκευές σε αγαπημένα ποπ κομμάτια». (Νικος Κ. Φωτάκης, Jazz & Τζαζ Ιουλίου-Αυγούστου 2012).

Στο café του Νομισματικού Μουσείου εμφανίζονται την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου ως τρίο με καλεσμένο τον ευρηματικό και πολυτάλαντο Γιάννη Οικονομίδη, στην τρομπέτα. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό ίσως τρομπετίστα της ελληνικής τζαζ σκηνής, ιδρυτικό μέλος των Aroma Caribe, με συνεχή και έντονα δημιουργική παρουσία τόσο σαν σολίστας, όσο και σαν ενορχηστρωτής jazz, latin jazz και σύγχρονης μουσικής.

Jazz standards συνδυασμένα, με γούστο και ευαισθησία, με τις καλύτερες στιγμές της ποπ τραγουδοποΐας, από τον Nat King Cole μέχρι τους Beatles κι από τον Stevie Wonder μέχρι τον Chick Corea και τον Wes Montgomery - χωρίς να λείπουν φυσικά οι δικές τους συνθέσεις.

Ευγενία Καρλάφτη: πλήκτρα, φωνή
Νέστορας Δημόπουλος: κιθάρα
Guest: Γιάννης Οικονομίδης

Info:
Που:Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

Πότε: Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Τηλ 210 3610067

Ώρα έναρξης: 21:00

[email protected]

Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden