14 έργα του Τέτση στην όμορφη Σίφνο

18.08.2008
Δεκατέσσερα έργα του σπουδαίου καλλιτέχνη και δασκάλου Παναγιώτη Τέτση παρουσιάζονται στο παλιό σχολείο του Κάστρου στη Σίφνο.

Φέτος το καλοκαίρι η Σίφνος τιμά τον ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση, ο οποίος έχει ζήσει κι έχει αγαπήσει το νησί μέσα από τη ζωγραφική του. Αυτό το κομμάτι της δουλειάς του παρουσιάζει στο παλιό σχολείο του Κάστρου η έκθεση "Η Σίφνος του Τέτση" που πραγματοποιείται από το Δήμο της Σίφνου προς τιμή του Έλληνα καλλιτέχνη και δασκάλου ως τις 31 Αυγούστου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 14 έργα του ζωγράφου με θέμα τη Σίφνο, τόσο λάδια όσο και κάποια από τα μελάνια του που θεωρούνται δικαίως από τα πιο σημαντικά της πορείας του.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η Μαρίνα Λαμπράκη -Πλάκα, "στα σύγχρονα τοπία της Σίφνου το ζεστό χρώμα της πυρόχρωμης δύσης ξεχύνεται πάνω στους σκοτεινούς όγκους των σπιτιών και των θόλων. Στα τοπία της δεκαετίας του '70, τα πράσινα και τα γαιώδη - με εντονότερη παρουσία στα ύπαιθρα της Σίφνου - ζευγαρώνουν με τα λευκά της αρχιτεκτονικής. Ο ασβέστης γίνεται η μετωνυμική εικόνα του ήλιου σ' αυτούς τους πίνακες. Μια φωταψία που δεν αποκλείει το μαύρο. Μόνο που το μαύρο είναι κι αυτό με τον τρόπο του φως".

Σχολείο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου-Κυκλάδες
Κάστρο Σίφνου, 84003 Σίφνος
Διάρκεια Έκθεσης: 26/7/2008 - 31/8/2008 - 19:00-23:00