Εκταφή σουρεάλ...

13.08.2008
Την εκταφή του μεγάλου Ισπανού δημιουργού Σαλβαδόρ Νταλί, πιθανόν να ζητήσει μια 56χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι είναι κόρη του.

Την εκταφή του μεγάλου Ισπανού δημιουργού Σαλβαδόρ Νταλί, πιθανόν να ζητήσει μια 56χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι είναι κόρη του.

Η Πιλάρ Α. - που αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το επίθετό της-, φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να αποδείξει, 19 χρόνια μετά τον θάνατο του Νταλί, ότι είναι βιολογική κόρη του. Η Πιλάρ ισχυρίζεται ότι ο Νταλί είχε σχέση με τη μητέρα της που δούλευε ως υπηρέτρια στο Καντακές της Καταλωνίας, περιοχή όπου έζησε ο Ισπανός σουρεαλιστής...

Η συγγένεια θα μπορούσε να εξακριβωθεί μόνο με εξέταση του DΝΑ κάτι το οποίο έχει ήδη επιχειρήσει ανεπιτυχώς η Πιλάρ, χρησιμοποιώντας δείγμα από το μουστάκι του μακαρίτη, το οποίο πήρε από μια μάσκα -έργο του καλλιτέχνη. Τα αποτελέσματα βγήκαν ασαφή.

Ο Νταλί, πάντως, δεν είχε τη φήμη του κλασικού "γυναικά". Παντρεύτηκε τη Γκαλά το 1934 και το ζευγάρι παρέμεινε αχώριστο μέχρι το θάνατό της το 1982. Δεν απέκτησαν παιδιά - εκείνη έκανε υστερεκτομή το 1936 - και εκείνος παραδεχόταν ότι είχε μια φοβία για τα... γυναικεία γεννητικά όργανα.

Ο θάνατος της Γκαλά προκάλεσε έντονη θλίψη στον Νταλί, ο οποίος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ο Νταλί πέθανε, τελικά, από καρδιακό επεισόδιο στις 23 Ιανουαρίου του 1989 στην πόλη που γεννήθηκε. Ο τάφος του βρίσκεται στο Μουσείο του στο Figueras.

ΧΤ