Έκθεση και μικρό μουσικό φεστιβάλ στην Κεφαλονιά

07.08.2008
Μια έκθεση του Κωστή Γεωργίου και ένα μικρό μουσικό φεστιβάλ την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, φέρνουν τον αέρα του πολιτισμού στο όμορφο Κρεμμύδι της Κεφαλονιάς.
Μια έκθεση του Κωστή Γεωργίου και ένα μικρό μουσικό φεστιβάλ την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου, φέρνουν τον αέρα του πολιτισμού στο όμορφο Κρεμμύδι της Κεφαλονιάς.

«Ηθικός αυτουργός» ο νομικός και συλλέκτης Φώτης Κρεμμύδας ο οποίος θέλησε με νότες και χρώματα, να φέρει τη διάθεση της πολιτιστικής αναγέννησης στον τόπο καταγωγής του, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγο του Μέλπη.

Συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα στο Κρεμμύδι Κεφαλονιάς, η ατομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα της νέας του δουλειάς στην καθιερωμένη πλέον ετήσια εικαστική διοργάνωση στο συγκεκριμένο χώρο, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Ηλία Δελόγλου (Μακρή), Μανώλη Χάρο και Παύλο Σάμιο, οι οποίοι προηγήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια.

Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου πλαισιώνεται από παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα, στο Βοτανόκηπο του Ιδρύματος Φωκά Κοσμετάτου, το οποίο διοργανώνει την εκδήλωση, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, αλλά και στο σπήλαιο Δραγκαράτη σε διοργάνωση του Δήμου Σάμης, με την συμμετοχή της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη με σολίστ τη Σαβίνα Γιαννάτου και το Βασίλη Γισδάκη.

Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου περιλαμβάνει έργα που δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο. Έντονοι χρωματισμοί, φιγούρες άλλοτε οικείες και άλλοτε επίτηδες γκροτέσκες και αλληγορικές μέσα από μια εντελώς προσωπική, σουρεαλιστική διάθεση. Τα έργα του Κωστή Γεωργίου αποπνέουν μια ζωοποιό ενέργεια και δυναμική.

Κάθε χρόνο στα εγκαίνια συναθροίζεται πλήθος Αθηναίων και ντόπιων φιλότεχνων, που έρχονται ειδικά για την έκθεση. Μετά το πέρας των εγκαινίων ακολουθεί παραδοσιακό Κεφαλλονίτικο γλέντι. Τα επόμενα σχέδια του καλλιτέχνη περιλαμβάνουν στη μεγάλη έκθεση στη γκαλερί ΤITANIUM το Νοέμβριο, καθώς και μια ακόμα ατομική έκθεση στη γκαλερί CK στη Λευκωσία. Να θυμίσουμε ότι φέτος ο Κωστής Γεωργίου συμμετείχε σε σημαντικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο και στη Σαγκάη.
Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου στο Κρεμμύδι Κεφαλονιάς θα διαρκέσει ως τις 30 Αυγούστου.

Οι παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις:

Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται για πρώτη φορά παράλληλα με την έκθεση:

-Στις 24 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Φώτη και της Μέλπης Κρεμμύδα στο Κρεμμύδι Κεφαλονιάς, δίνουν κονσέρτο ο σολίστ των κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας και η φλαουτίστα Μαριλένα Δωρή, οι οποίοι είναι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Ορχήστρας των Χρωμάτων αντίστοιχα.
-Στις 25 Αυγούστου στο Αργοστόλι το Ιδρύμα Φωκά Κοσμετάτου Κεφαλονιάς, διοργανώνει στο Βοτανόκηπο του συναυλία του συνόλου της Ορχήστρας των Χρωμάτων, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, με τη συμμετοχή της Σαβίνας Γιαννάτου και του Βασίλη Γισδάκη, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τη Ρωμαϊκή Αγορά του Μάνου Χατζιδάκι.
-Την επόμενη ημέρα 26 Αυγούστου η συναυλία θα επαναληφθεί στο μαγευτικό χώρο της μεγάλης αίθουσας του σπηλαίου Δρογκαράτη στη Σάμη, σε διοργάνωση του Δήμου Σάμης. Η 900 τ.μ. λεγόμενη Σάλα της Αποθέωσης εντός του σπηλαίου, έχει εξαιρετική ακουστική.