Δύο αδερφές σε περνούν "απέναντι"!

30.12.2010
Ανώνυμες ψυχές στοιχειώνουν την πανσιόν της αυστηρής Ερμιέν και της δύσμορφης Σούσι, που έχουν ένα ιερό καθήκον! Να προειδοποιούν τους επισκέπτες τους όταν έχει άσχημο καιρό να μην περνούν τον ορμητικό ποταμό. Όλα αυτά στο έργο της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ, «Πέρασμα».

Το «μαγικό» έργο της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά ντε Βετ «Πέρασμα», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, παρουσιάζει ο θεατρικός οργανισμός «Αι-Ωρες», στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Τόπος Αλλού», από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Νότια Αφρική, αρχές του 20ού αιώνα.

Οι ιδιοκτήτριες μιας πανσιόν, δύο παράξενες αδερφές, η αυστηρή Ερμιέν και η δύσμορφη Σούσι, έχουν ένα ιερό καθήκον. Να προειδοποιούν τους επισκέπτες τους όταν έχει άσχημο καιρό να μην περνούν τον ορμητικό ποταμό.

Αν οι περαστικοί χρυσωρύχοι ή τα ερωτευμένα ζευγάρια τις παρακούσουν και πνιγούν, οι δύο γυναίκες υποχρεούνται, μέσα στο ιερό τους καθήκον, να τους ανασύρουν από το νερό και να τους θάψουν, χαράζοντας τα ονόματά τους στους σταυρούς. Οι ανώνυμες όμως ψυχές στοιχειώνουν την πανσιόν και οι δύο αδερφές με τη μέθοδο της ύπνωσης, προσπαθούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, για να μπορέσουν να αναπαυτούν.

Μια τέτοια 'σεάνς' (ύπνωση) είναι η κεντρική ιστορία του έργου.

Οι δύο αδερφές γυρίζουν είκοσι χρόνια πίσω για να ανακαλέσουν μια θυελλώδη νύχτα, που τους επισκέφτηκε ο Μάγος «Μαέστρο» και η ανήλικη αγαπημένη του. Σκοπός του «ταξιδιού» τους στο χρόνο είναι να μάθουν το όνομα του άτυχου κοριτσιού που χάθηκε, τότε, στο ποτάμι. Η ύπνωση, όμως, πέρα από το όνομα, αποκαλύπτει κρυφές στιγμές εκείνης της βραδιάς που σχετίζονται με τον ιδανικό άντρα «Μαέστρο». Στιγμές που θα αλλάξουν, για πάντα, τη μία από τις δύο αδερφές και θα την οδηγήσουν στο πέρασμα των φόβων...

ΠΑΙΖΟΥΝ: Χαρά Κονταξάκη, Βίκυ Κυριακίδη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Έφη Κόντα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά: Δημήτρης Μπογδάνος
Κοστούμια: Duygu Ozturk
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Ροζάκη
Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Φωτογραφίες: Άρτεμις Παπαγεράκη
Βοηθός Φωτογράφου : Μαρίζα Παγκάκη

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟY
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
Tηλ. 210-8656004 και 210-8624392
http://www.topos-allou.gr