«Ψάρια», πουλιά και λουλούδια... χορεύουν κουκλοθέατρο

30.12.2010
Παράσταση κουκλοθέατρου με πρωταγωνιστές... ψάρια, λουλούδια και πουλιά, παρουσιάζεται την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο Iδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.

Παράσταση κουκλοθέατρου με πρωταγωνιστές... ψάρια, λουλούδια και πουλιά, παρουσιάζεται την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο Iδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.

Η παράσταση με τίτλο «Fete de la Musique» είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από έξι μικρές σκηνές, όπου η μουσική «ζωντανεύει» έμψυχα και άψυχα αντικείμενα. Ουσιαστικά πρόκειται για χορογραφίες όπου οι χορευτές είναι ψάρια, λουλούδια και πουλιά.

Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Hocus Pocus και τις χορογραφίες επιμελήθηκαν οι Βερονίκη Τσουγκράνη και Τατιάνα Μύρκου. Η κουκλοθεατρική ομάδα Hocus Pocus είναι μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που εξασκεί την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και η μοναδική μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


Οι HOCUS POCUS αυτοσυστήνονται:
«Επιτρέψτε μας να βγούμε από το σκοτάδι της σκηνής και να συστηθούμε!
Είμαστε η κουκλοθεατρική ομάδα Μαύρου Θεάτρου Hocus Pocus, μια από τις ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα που εξασκεί τη συγκεκριμένη τεχνική και η μοναδική μέχρι σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος που μας οδήγησε στη δημιουργία αυτής της ομάδας ήταν η ανάγκη μας για έκφραση και δημιουργία και επειδή εντυπωσιαστήκαμε και αγαπήσαμε το «Μαύρο Θέατρο». Βλέποντας λοιπόν ότι η συγκεκριμένη τεχνική δεν είναι πολύ γνωστή και γνωρίζοντας την αγάπη των παιδιών για το κουκλοθέατρο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε συστηματικότερα μ’ αυτό το είδος τέχνης.
Δημιουργηθήκαμε τον Ιανουάριο του 1997 ως εθελοντική ομάδα της ΧΑΝΘ, η οποία 2002 μετεξελίχτηκε σε Αστική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποκτήσαμε το δικό μας εργαστήριο, όπου κατασκευάζονται οι κούκλες και έχουμε πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
Είμαστε οι: Χριστίνα Βασιλείου, Φαίη Βουγίδου, Ναυσικά Κατσικέα, Στέλλα Νέδογλου, Βαγγελιώ Σταμάτη, Θεοδοσία Τουρτόγλου, Αλέγρα Φρανσέ.»