Ένας Τυχερός Στρατιώτης στη Μικρή Πόρτα

24.12.2010
Ο τυχερός Στρατιώτης που έχει σαν αφετηρία ένα λαϊκό παραμύθι από τη Ρωσία είναι η νέα φιλόδοξη παραγωγή της Μικρής Πόρτας που συμπληρώνει 39 χρόνια αδιάλειπτης δημιουργίας!

Ο τυχερός Στρατιώτης που έχει σαν αφετηρία ένα λαϊκό παραμύθι από τη Ρωσία είναι η νέα φιλόδοξη παραγωγή της Μικρής Πόρτας που συμπληρώνει 39 χρόνια αδιάλειπτης δημιουργίας!

Η θεατρική περίοδος 2010 - 2011 είναι μια από τις πιο σημαντικές στην ιστορίας του θεάτρου Μικρή Πόρτα.
Πρόκειται για ένα παραμύθι του οποίου μια παραλλαγμένη εκδοχή ενέπνευσε, μεταξύ άλλων, τον Ιγκόρ Στραβίνσκι να συνθέσει ένα διάσημο πια μουσικό και χορευτικό θέαμα την «Ιστορία του στρατιώτη».

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ μετά τον Στραβίνσκι το θέμα του μύθου χρησιμοποιήθηκε από τον Jim Henson, δημιουργό της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς Muppet Show, σε μια αναπάντεχη εκδοχή σκηνοθετημένη από τον γνωστό σκηνοθέτη Άντονι Μιγκέλα.

Είναι φανερό ότι η δύναμη αυτού του μύθου αποτελεί πηγή έμπνευσης θεατρικής δημιουργίας και παιχνιδιού και προσφέρει απεριόριστες αφηγηματικές δυνατότητες για το «χτίσιμο» μιας ασυνήθιστης και συναρπαστικής παράστασης που θα τη χαίρονται μικροί και μεγάλοι.

Η Μικρή Πόρτα φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια εκδοχή του παραμυθιού ώστε εικόνες πολύχρωμες και διασκεδαστικές να εναλλάσσονται με στιγμές ποιητικές και ατμοσφαιρικές σε μια παράσταση όπου μια κούκλα γίνεται συμπρωταγωνιστής και εμπνέει τους ηθοποιούς ενός εξαιρετικού θιάσου που τον αποτελούν : η Άννα Μάσχα, ο Αργύρης Ξάφης, ο Κώστας Μπερικόπουλος, η Άννα Καλαϊτζίδου, ο Σωκράτης Πατσίκας και ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου.

Το κείμενο είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, που το γράφουν μαζί με τους ηθοποιούς στη διάρκεια των προβών. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος έχει και την ευθύνη της σκηνοθεσίας.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι :

Σκηνικά - κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Επιμέλεια κίνησης: Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Δήμητρα Αλουτζανίδου, Μαρία Λαζαρίδου / από την ομάδα beforelight
Κούκλες: Φαίη Τσίτου
Βοηθός σκηνοθέτης: Τάσος Αγγελόπουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή, Άννα Μιχελή, Μίλτος Σωτηριάδης
Βοηθός σκηνογράφος : Μαριαλένα Καποτοπούλου
Βοηθός σκηνογράφου : Ευαγγελία Θεριανού

Διεύθυνση και εκτέλεση παραγωγής
Γιάννα Καμπουρίδου / Γιάννα Δεληγιάννη

Παραστάσεις : Σάββατο 3:00 μ.μ και Κυριακή 11:00 π.μ & 3:00 μ.μ
Γενική είσοδος : €16
Θέατρο ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59, Τηλ. ταμείου 210 77 11 333