Πανελλήνιες εξετάσεις και Ολιστική Προσέγγιση: Ένα ξεχωριστό σεμινάριο κόντρα στην πίεση της δύσκολης χρονιάς

26.02.2024
Πανελλήνιες εξετάσεις και Ολιστική Προσέγγιση: Ένα ξεχωριστό σεμινάριο κόντρα στην πίεση της δύσκολης χρονιάς
Αν στο σπίτι σας έχετε παιδί στη Γ' Λυκείου το ζήτημα σας αφορά περισσότερο, αλλά όχι μόνο!

Με την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις να έχει ήδη ξεκινήσει και την αγωνία, την προσπάθεια, την ένταση και το στρες να κορυφώνονται οι οικογένειες που ζουν στους ρυθμούς αυτούς ψάχνουν διάφορους τρόπους να στηρίξουν τους μαθητές που διαβάζουν.

Βασικό σημείο προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αποφυγή επιπλέον εντάσεων και η επιβεβαίωση κάθε στιγμή πως μια ανοιχτή αγκαλιά τους περιμένει για το ό,τιδήποτε θελήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο και για την περίπτωση που κάποιος ψάχνει κάτι διαφορετικό καταθέτουμε την παρακάτω, εναλλακτική πρόταση που έρχεται από την κυρία Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, ολιστική Θεραπεύτρια Shiatsu, δασκάλα και πιστοποιημένο μέλος της ΕΛΕΣΙ (Ελληνική Εταιρεία Σιάτσου).

Μπορεί να είναι γραφικό 2 άτομα και κείμενο

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, λοιπόν, προσκαλεί τους υποψηφίους, σε ένα σεμινάριο διαμορφωμένο στις ανάγκες τους, με ασκήσεις (και Shiatsu, μεταξύ άλλων) που στόσο έχουν:

● Την απελευθέρωση του άγχους
● Την ανακούφιση του σώματος σε πλάτη και αυχένα που καταπονούνται από την πολύωρη μελέτη
● Την νοητική συγκέντρωση και την αφομοίωση της γνώσης
● Την κοιλιακή αναπνοή που χαλαρώνει σώμα και νου
● Την σωστή σωματική στάση καθώς μελετάτε
● Την εσωτερική ενδυνάμωση
● Την σωστή διατροφή

Ημέρα διεξαγωγής: 10 Μαρτίου
Ωρα: 5:00-7:00μμ
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6977719272

Τι είναι, όμως, το Shiatsu;

Πρόκειται για μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που βασίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και το άγγιγμα και σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα. Βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε μια συνεδρία shiatsu, που διαρκεί μια ώρα, είναι η πιεσοθεραπεία, οι κινητοποιήσεις των αρθρώσεων, οι διατάσεις των μεσημβρινών του σώματος, καθώς και οι μαλάξεις.

Με δεδομένο ότι στο σώμα μας υπάρχουν 12 μεσημβρινοί, ενεργειακά κανάλια, που το καθένα σχετίζεται με ένα όργανο και τις ζωτικές του λειτουργίες στην Κινέζικη Ιατρική, ένα συναίσθημα και μια ψυχολογική ποιότητα το Shiatsu προσεγγίζει τον δεχόμενο ως ολότητα: Σώμα, νους – ψυχή – πνεύμα είναι ένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.02.2024 - 14:22