Απίθανες, αφράτες τηγανίτες με μπρόκολο και τυρί

25.01.2024
Απίθανες, αφράτες τηγανίτες με μπρόκολο και τυρί
Αν θέλεις κάτι γρήγορο, ελαφρύ και γευστικό για το πρωινό του Σαββατοκύριακου ή για ένα σνακ το βραδάκι, ιδού μια ιδιαίτερη συνταγή.

Μικροί με΄γαλοι θα τις λατρέψουν. Και μην τρομάζεις από το μπρόκολο. Ακόμη και αν δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο λαχανικό, αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να το απολαύσεις χωρίς να καταλάβεις ότι το τρως!

Υλικά

  • 1 μεγάλη πατάτα βραστή
  • μισό μπρόκολο στον ατμό (τα μπουκέτα)
  • μία χούφτα κίτρινο τυρί ή φέτα ή και τα δύο (!)
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι (μπορεί να χρειστεί και λίγο περισσότερο για να «δέσει» το μείγμα)
  • αλάτι, πιπέρι κατά το δοκούν

Φέτα σε ταψί με μπρόκολο, ντομάτα και λεμόνι

Εκτέλεση

  • Με ένα πηρούνι λιώνεις την πατάτα και το μπρόκολο μαζί
  • Προσθέτεις το τυρί, το αυγό, το αλεύρι και το αλατοπίπερο (αν θέλεις)
  • Πλάθεις κεφτεδάκια και τα πατάς λίγο ώστε να γίνουν πιο πλακέ σε μια λαδόκολλα (ή κατευθείαν στο τηγάνι με τη σπάτουλα, όπως θα δεις στο βίντεο στη συνέχεια)
  • Βουτυρώνεις ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζεις σε χαμηλή φωτιά
  • Βάζεις τις τηγανίτες στο τηγάνι (όσες χωράνε μαζί) και τις γυρίζεις μία φορά μόλις ροδίσουν.

Συνδυάζεις με γιαούρτι (ή και τζατζίκι αν τις κάνεις ως ορεκτικό σε γεύμα) και... Καλή όρεξη.

{https://www.instagram.com/p/C04gjroonhR/}

Τελευταία τροποποίηση στις 25.01.2024 - 12:19