10 τρόποι να διατηρήσεις τα τρόφιμα σου φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο

20.10.2023
10 τρόποι να διατηρήσεις τα τρόφιμα σου φρέσκα για όσο το δυνατόν περισσότερο
Δεν πετάμε τίποτα και φροντίζουμε να διατηρούμε τα πάντα όσο το δυνατό περισσότερο. Ιδού πώς...

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ σήμερα είναι γεμάτα από διαφορετικά προϊόντα που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Η αλήθεια είναι ότι συχνά αγοράζουμε τρόφιμα που δεν θέλουμε να φάμε αμέσως και δυστυχώς, πολλά από αυτά τα ξεχνάμε στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας και πρέπει να τα πετάξουμε επειδή λήγουν ή δεν αποθηκεύονται σωστά. Ευτυχώς, υπάρχουν απλές και αξιόπιστες μέθοδοι που θα διατηρήσουν τα τρόφιμα σου φρέσκα για περισσότερο καιρό.

  1. Διατήρησε τα αγγούρια φρέσκα για περισσότερο χρόνο, τυλίγοντάς τα ξεχωριστά σε χαρτί κουζίνας και τοποθετώντας τα σε μια πλαστική σακούλα.
  2. Διατήρησε τα κυπελάκια με τυρί κότατζ ή κρέμα γάλακτος στο ψυγείο ανάποδα. Αυτό δημιουργεί ένα φαινόμενο κενού που επιβραδύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων.
  3. Για να αποφύγεις τα μαμούνια στο αλεύρι, βάλε ένα κομμάτι τσίχλας μέντας με το αλουμινόχαρτο μέσα στη σακούλα.
  4. Για να διατηρήσεις τα μούρα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ξέπλυνέ τα με ένα διάλυμα από 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και 3 φλιτζάνια νερό.
  5. Οι κατεψυγμένες ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σάλτσες και σούπες. Μπορούν να αποθηκευτούν έως και 6 μήνες με αυτόν τον τρόπο.
  6. Τύλιξε τα βότανα σε μια ελαφρώς βρεγμένη χαρτοπετσέτα και βάλε τα σε μια πλαστική σακούλα, φροντίζοντας να βγάλεις όλο τον αέρα από τη σακούλα. Στη συνέχεια βάλε τα στο ψυγείο. Τα βότανα θα παραμείνουν φρέσκα και δεν θα μαραθούν.
  7. Για να διατηρήσεις το ψωμί μαλακό και χωρίς μούχλα, βάλε ένα κοτσάνι σέλινο στη σακούλα.
  8. Για να διατηρήσεις την καστανή ζάχαρη απαλή και υγρή, χρησιμοποίησε marshmallows. Απλώς βάλε μερικά κομμάτια στη σακούλα ή το δοχείο.
  9. Αποθήκευσε τα ξηρά φρούτα σε ένα γυάλινο αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν μαλακά για περισσότερο χρόνο.
  10. Τύλιξε το μαρούλι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνει φρέσκο ​​για 4 εβδομάδες.
Τελευταία τροποποίηση στις 20.10.2023 - 10:56