15αύγουστος: Κάνε τη διαφορά με μια σαλάτα να τη φας στο... ποτήρι

13.08.2023
15αύγουστος: Κάνε τη διαφορά με μια σαλάτα να τη φας στο... ποτήρι
Πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της Παναγιάς και το έθιμο θέλει οικογένειες και παρέες να στρώνονται σε μεγα΄λα τραπέζια χαράς και γλεντιού.

Για τη μέρα αυτή, λοιπόν, εμείς προτείνουμε μία ενδιαφέρουσα λύση για το γιορτινό τραπέζι, που έχει να κάνει, όμως με τα "περιφερειακά" και όχι τα κυρίως πιάτα που προφανώς θα έχεις ήδη οργανώσει. Ο λόγος για τη σαλάτα που θα προσφέρεις.

Για σκέψου, λοιπόν, αντί να τη βάλεις στην κλασική σαλατιέρα, να τη σερβίρεις σε ατομικές μερίδες μέσα σε ποτήρια - ή μικρά μπολάκια αν, για κάποιον λόγο, σου βρίσκονται στο σπίτι.

Επίλεξε όμορφα ποτήρια φυσιολογικού μεγέθους ή φαρδιά, π.χ. σερβιρίσματος παγωτού, και στη συνέχεια ετοίμασε τα λαχανικά σου.

Βάλε σε κάθε ποτήρι λεπτές, διαδοχικές στρώσεις από κάθε λαχανικό, ή εναλλάξ λαχανικά και δημητριακά, όπως πλιγούρι, ρύζι, ζυμαρικά, και λίγο πριν φτάσεις στην κορυφή του πίεσε ελαφρώς τα υλικά σου και απομάκρυνε τυχόν περιττά υγρά.

Κατόπιν πρόσθεσε κομματάκια τυριού αν θέλεις, μετά περίχυσέ τα με λαδολέμονο, λαδόξιδο ή άλλη σάλτσα και τέλος γάρνιρε, π.χ. με φρέσκια μέντα ή μαϊντανό.

Και χρόνια πολλά!!!

Αν πάλι θέλεις κι άλλες ιδέες για σαλάτες, κάνε κλικ στον σύνδεσμο και διάλεξε από την τεράστια λίστα με τις σαλάτες που ενδείκνυνται για να συνοδέψουν αρνί ή κατσίκι.

Τελευταία τροποποίηση στις 13.08.2023 - 08:41