Καρμικό ωροσκόπιο 2008

07.04.2008
Θα σας συμβεί, οπωσδήποτε Η αστρολογία είναι ένα πλήρες φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο μας δίνει τους κώδικες για να αναλύσουμε την ανθρώπινη ύπαρξη σε όλα τα επίπεδά της, αλλά, το σημαντικότερο, αποτελεί ένα μέσο για να ερμηνεύσουμε το κάρμα ή, προς το «ελληνικότερο», το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος.

Από την Σμάρω Σωτηράκη

Θα σας συμβεί, οπωσδήποτε Η αστρολογία είναι ένα πλήρες φιλοσοφικό σύστημα, το οποίο μας δίνει τους κώδικες για να αναλύσουμε την ανθρώπινη ύπαρξη σε όλα τα επίπεδά της, αλλά, το σημαντικότερο, αποτελεί ένα μέσο για να ερμηνεύσουμε το κάρμα ή, προς το «ελληνικότερο», το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος. Η καρμική αστρολογία ασχολείται με την εξέλιξη του ανθρώπου ως πνευματικού όντος, εξηγεί τα γεγονότα της ζωής μας και συμπληρώνει τη «συμβατική» αστρολογία. Απαντάει στο «γιατί» που σχετίζεται με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, μας βοηθάει να κατανοούμε στο μέγιστο βαθμό το νόμο της φύσης (κάθε συμβάν προκαλεί ένα αποτέλεσμα, το οποίο είναι η αιτία για το επόμενο) και να συνειδητοποιούμε ότι ο κόσμος είναι αποτέλεσμα μιας ανώτερης σοφίας.

Κριός Οι συνεργασίες σας μπαίνουν στο στόχαστρο Εάν είχατε αδικήσει κάποια άτομα στον εργασιακό χώρο, μάλλον θα πληρώσετε το τίμημα των πράξεών σας, το οποίο θα είναι αυστηρό, ιδιαίτερα μέχρι το Μάιο και στο τελευταίο δίμηνο του έτους. Σε αυτές τις περιόδους θα εισπράξετε την επιθετική συμπεριφορά των συνεταίρων, των εργοδοτών ή των πελατών σας, αλλά, κάνοντας αυτοκριτική, θα κατανοήσετε τα λάθη σας και προσπαθώντας σκληρά για να ξεπεράσετε τα προβλήματα, τελικά θα βγείτε δικαιωμένοι και θα στηρίξετε την επαγγελματική ζωή σας σε πιο γερές βάσεις. Εάν είστε από αυτούς που προχωράνε... με το σταυρό στο χέρι, μολονότι θα έχετε πολλή δουλειά, οι ευκαιρίες που θα προκύψουν θα κεντρίσουν περαιτέρω τις φιλοδοξίες σας. Οι επαγγελματικές προτάσεις θα είναι η... συμπαντική ανταμοιβή για τις μέχρι τώρα προσπάθειές σας. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι μέσα στο 2008 και ιδιαίτερα στο τελευταίο δίμηνο θα δώσετε εξετάσεις τιμιότητας, καθώς θα υπάρξουν «σειρήνες» που θα σας βάλουν στον πειρασμό να ακολουθήσετε το δρόμο της κακίας και όχι της αρετής. Φερθείτε έξυπνα και συνετά για να αμειφθείτε πλουσιοπάροχα στις επόμενες χρονιές. Όπως και να ’χει, θα αναγκαστείτε να παραμελήσετε την προσωπική ζωή λόγω του φόρτου εργασίας, γεγονός που θα σας δημιουργήσει αρκετό άγχος και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, μιας και θα βγάλει στην επιφάνεια την αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί μέσα σας. Να θυμάστε ότι πρέπει να φροντίζετε τον εαυτό σας και να χαλαρώνετε όσο και όποτε μπορείτε.

Ταύρος Αποφύγετε τις συμβατικότητες Για εσάς αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, γεγονός που θα προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. Εάν ανήκετε σε αυτούς που τα θέλουν όλα δικά τους και επιδιώκουν να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα, θα χάσετε τα ηνία της ζωής σας και θα έχετε απώλειες που θα σας αναγκάσουν να επιστρατεύσετε όλες τις δυνάμεις σας για να αλλάξετε πορεία. Βλέποντας τη ζωή από μια άλλη οπτική γωνία, λιγότερο... άκαμπτη, θα συνειδητοποιήσετε ότι τα πιο σημαντικά αγαθά είναι η υγεία και η αγάπη και έτσι θα δρέψετε καρπούς και θα μπορέσετε τόσο να εκφράσετε τα ταλέντα σας και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα όσο και να καλύψετε τα κενά στην προσωπική σας ζωή. Όσοι είχατε ταλαιπωρηθεί αρκετά προσπαθώντας τα τελευταία χρόνια να βγείτε αλώβητοι από πλήθος δοκιμασιών, θα αμειφθείτε για τον κόπο σας, καθώς είστε οι τυχεροί του 2008. Τα άστρα είναι με το μέρος σας στην απόφασή σας να κάνετε ένα παιδί και οι αδέσμευτοι που θέλετε να αποχαιρετήσετε την ελευθερία σας θα το κάνετε με χαρά, βρίσκοντας ένα ταίρι του γούστου σας, ενώ αρκετοί θα καταλήξετε στο γάμο. Το 2008 είναι η χρονιά στην οποία πρέπει να βρείτε το θάρρος να ρισκάρετε για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Αποποιηθείτε τις συμβάσεις που σας καταπιέζουν και δεν σας αφήνουν να απολαύσετε τις χαρές της ζωής και διεκδικήστε την ευτυχία, γιατί δεν θα έρθει από τον ουρανό. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι το σύμπαν αμείβει αυτούς που αγωνίζονται για το καλύτερο, με καθαρή καρδιά...

Δίδυμοι Ακούστε την καρδιά σας Ο έρωτας και η δημιουργικότητα, η οικογένεια και οι βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζετε τη ζωή σας είναι τα θέματα που θα σας απασχολήσουν έντονα μέσα στο 2008. Όσοι έχετε θυσιάσει τον έρωτα στο βωμό του οικονομικού συμφέροντος ή κάνατε λανθασμένες επιλογές και έχετε δημιουργήσει μια οικογένεια που βασίζεται στα σαθρά θεμέλια των ανασφαλειών και του φόβου και όχι στη σταθερότητα της αγάπης θα είστε οι πρωταγωνιστές στα καρμικά γεγονότα που θα σας φέρουν αντιμέτωπους με τα λάθη σας. Έτσι, θα αναγκαστείτε να πάρετε αποφάσεις που θα σας οδηγήσουν σε καθοριστικές αλλαγές, οι οποίες ναι μεν θα σας δυσκολέψουν μέχρι να επιτευχθούν εξολοκλήρου, αλλά θα σας απαλλάξουν από το... σταυρό που κουβαλάτε και θα σας αναγεννήσουν. Όσοι πατάτε γερά στα πόδια σας και έχετε επιλέξει το δρόμο του αυθορμητισμού, του έρωτα και της αγάπης θα δικαιωθείτε αυτή τη διετία. Μπορεί να πρέπει να αναλάβετε πολλές ευθύνες -ενίοτε δυσβάσταχτες-, αλλά θα είναι για καλό, αφού αυτές θα αφορούν την απόκτηση ενός παιδιού ή την αγορά ενός ακινήτου. Στη διετία 2008-2009 θα συνειδητοποιήσετε ότι το σημαντικότερο επίτευγμα είναι να είστε συντονισμένοι με τις επιταγές της καρδιάς και να μην αφήνετε τους φόβους ή τη ματαιοδοξία -που συχνά συγχέεται με τη φιλοδοξία- να σας εξωθούν σε επιλογές που αντί για χαρά και δημιουργική διάθεση, προκαλούν θλίψη και εσωστρέφεια. Όσοι κάνετε τα παθήματα μαθήματα για το μέλλον θα διδαχθείτε να διεκδικείτε τη χαρά της ζωής!

Καρκίνος Εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας Μπαίνετε στη διαδικασία να κάνετε ένα ταξίδι εσωτερικό, στο παρελθόν σας, να μάθετε από τα λάθη σας, να θυμηθείτε τα θετικά και να αναθεωρήσετε τις επιλογές σας προκειμένου να αλλάξετε την καθημερινότητά σας προς το καλύτερο. Όσοι από εσάς είχατε την τάση να βάζετε σε πρώτη προτεραιότητα τις δημόσιες σχέσεις σας για να ικανοποιήσετε τις κοινωνικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες σας και παραμελούσατε πολύ δικά σας πρόσωπα και την ανάγκη σας για γνήσιες φιλίες θα βρεθείτε αντιμέτωποι με γεγονότα που θα σας οδηγήσουν στη συνειδητοποίηση της μοναξιάς σας. Εάν θέλετε να βγείτε από τα συναισθηματικά αδιέξοδα, πρέπει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας για να μπορέσετε να εμπιστευτείτε και τους άλλους και εάν έχετε δημιουργήσει τον κύκλο σας, οι καταστάσεις θα σας υποδείξουν ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι που αξίζουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας και ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους πρέπει να είστε πιο συντηρητικοί. Θα συνειδητοποιήσετε ότι κάποιοι άνθρωποι γύρω μας αποτελούν τις αδελφές ψυχές μας και ότι αυτοί είναι που μας λυτρώνουν από το συναίσθημα της μοναξιάς και των φόβων που συνεπάγεται. Ακόμα και αν νιώσετε απογοήτευση από κάποιες συμπεριφορές, ακόμα και αν δυσκολευτείτε στην προσπάθειά σας να κάνετε αλλαγές στην καθημερινότητά σας, θα είστε τελικά κερδισμένοι το 2008, αφού θα βγείτε από το καβούκι σας, θα αποκτήσετε φίλους και θα νιώσετε συναισθηματικά ασφαλείς.

Λέων Βάλτε όρια, στον εαυτό σας και στους άλλους Ήρθε η στιγμή να μάθετε τι εστί «μέτρο», να βάλετε καλά στο μυαλό σας ότι για να πάρετε πρέπει να δώσετε και, ταυτόχρονα, να μη σπαταλάτε άσκοπα συναισθήματα και ύλη. Εάν είστε από αυτούς που θέλουν να ελέγχουν τους άλλους -κυρίως όσον αφορά τις προσωπικές σχέσεις- και για να το κάνετε αυτό αναλαμβάνετε όλα τα συναισθηματικά και υλικά... βάρη, ώστε να δημιουργήσετε σχέσεις εξάρτησης, θα περάσετε δύσκολες στιγμές. Το αντίκρισμα της προσπάθειάς σας θα είναι η αγνωμοσύνη και, τελικά, θα νιώσετε χαμένοι σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η εμπειρία, ωστόσο, θα σας διδάξει ότι είναι προτιμότερο να δημιουργείτε ισότιμες σχέσεις και, αξιολογώντας τις απώλειες, θα μάθετε ότι τελικά η ανάγκη σας να κρατάτε τους άλλους δίπλα σας παρέχοντάς τους τα πάντα καταλήγει σε σπατάλη του εαυτού σας. Εάν, πάλι, ανήκετε στους πιο... συνειδητοποιημένους Λέοντες, που προσπαθούν να καλλιεργούν σχέσεις αμοιβαιότητας, πρέπει να περιορίσετε τις κρίσεις σπατάλης -τόσο υλικής όσο και συναισθηματικής- στις οποίες έχετε την τάση να ενδίδετε λόγω υπέρμετρης γενναιοδωρίας. Τα καρμικά γεγονότα θα σας διδάξουν το «μέτρον άριστον» και θα σας αναγκάσουν να συνειδητοποιήσετε ότι για να είστε ασφαλείς οικονομικά πρέπει να σεβαστείτε περισσότερο το χρήμα. Το 2008 είναι η χρονιά στη διάρκεια της οποίας θα αποκατασταθούν ισορροπίες και θα σας δοθούν ευκαιρίες τόσο για να καλύψετε συναισθηματικά κενά όσο και να αποκτήσετε μια καριέρα πιο αποδοτική οικονομικά. Διαχειριστείτε σωστά οικονομικά θέματα και θα διαπιστώσετε θαύματα!

Παρθένος Ώρα για επανάσταση Η διετία 2008-2009 είναι σταθμός στη ζωή σας, αφού στη διάρκειά της θα συμβούν πολλά καρμικά γεγονότα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως αντικατοπτρισμός των επιλογών σας, δείχνοντάς σας τις σωστές και τις λανθασμένες. Εάν ανήκετε σε αυτούς που συντηρούν σχέσεις -προσωπικές ή επαγγελματικές- από ανασφάλεια, δεν απολαμβάνουν την επιβεβαίωση που τους αξίζει και, φυσικά, δεν αισθάνονται υπερήφανοι για τη στάση τους, τα γεγονότα θα σας αναγκάσουν να αντικρίσετε κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα. Κερδισμένοι θα είστε εάν σπάσετε τα δεσμά σας και δεν φοβηθείτε τις ριζικές αλλαγές. Χαρακτηριστικά του ζωδίου σας είναι η εργατικότητα και η προσφορά. Πολλές φορές, όταν κάτι σας αρέσει ή σας καλύπτει συναισθηματικά, το υπηρετείτε χωρίς να απολαμβάνετε τις ανάλογες προς τις υπηρεσίες σας απολαβές. Στο 2008 θα βρεθείτε σε μια δίνη γεγονότων που θα σας υποδείξουν την αδικία που εσείς οι ίδιοι διαπράττετε εναντίον του εαυτού σας. Το αποτέλεσμα θα είναι η αντίδρασή σας, που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως πάρει τη μορφή επανάστασης. Ωστόσο, για να είστε οι κερδισμένοι της χρονιάς, πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να μην υιοθετείτε ακραίες θέσεις, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση οι απώλειες θα είναι ανυπολόγιστες. Το 2008 θα σας διδάξει ότι όσο κακό είναι να εκμεταλλεύεστε τους άλλους, άλλο τόσο είναι να τους επιτρέπετε να σας εκμεταλλευτούν. Ίσως περάσετε στενάχωρες στιγμές συνειδητοποιώντας τα λάθη σας, αλλά στο τέλος θα αποκομίσετε γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να διεκδικήσετε το καλύτερο από τη ζωή.

Ζυγός Σεβαστείτε τις επιθυμίες σας Ικανοποιήστε τις ανάγκες σας και υποστηρίξτε τις επιθυμίες σας. Οι περισσότεροι συμβιβάζεστε αρκετά στη ζωή σας, αφού τρέμετε τόσο πολύ τη μοναξιά, ώστε τελικά κάνετε σχέσεις που δεν σας ικανοποιούν και τις συντηρείτε από φόβο. Διάφορες καταστάσεις, οι οποίες θα σας εκπλήξουν αρνητικά, θα σας υποδείξουν ότι δεν κρατάτε τα ηνία της ζωής σας και έχετε αφεθεί παθητικά στη θέληση της μοίρας. Το χειρότερο είναι ότι, ενώ θα έχετε δοκιμάσει τα πάντα έχοντας ως κίνητρο το φόβο της μοναξιάς, θα νιώσετε τελικά απολύτως μόνοι και ακάλυπτοι συναισθηματικά, γι’ αυτό και θα κλειστείτε στον εαυτό σας. Η λύση είναι να αφουγκραστείτε την εσωτερική σας φωνή, να υποστηρίξετε τις ανάγκες σας και να παλέψετε για να τις ικανοποιήσετε, αγνοώντας αυτούς που υπάρχουν για να σας θυμίζουν ότι είστε μόνοι. Όσοι είστε ευχαριστημένοι από τις σχέσεις σας θα αναγκαστείτε να αναλάβετε ευθύνες, που θα είναι μεν ευχάριστες, αλλά θα σας περιορίσουν. Πιθανώς να κάνετε ένα παιδάκι ή να χρεωθείτε για να αγοράσετε κάποιο ακίνητο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα ανακαλύψετε νέες πτυχές της προσωπικότητάς σας. Το 2008 είναι η χρονιά που θα σας διδάξει να μην εστιάζετε στην εικόνα σας και τη γνώμη των άλλων για εσάς, αλλά στον εσώτερο εαυτό σας και στα «θέλω» του. Επίσης, να ικανοποιείτε τις επιθυμίες σας και να μην καταπιέζεστε, να απαλλαγείτε από τις εξαρτήσεις σας και να αφεθείτε σε ό,τι σας προσφέρει χαρά και ευτυχία.

Σκορπιός Αλλαγή πορείας Το 2008 η αναθεώρηση σε στόχους και φιλίες είναι επιβεβλημένη, για να οδηγηθείτε στην επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια περάσατε πολλές δυσκολίες και, λογικά, πρέπει να έχετε εμπεδώσει αρκετά από τα καρμικά σας μαθήματα. Όσοι ωστόσο είστε... ανεπίδεκτοι και άκαμπτοι και συντηρείτε καταστάσεις από ανασφάλεια και μόνο, μολονότι τα γεγονότα σας έχουν υποδείξει πως η τακτική σας είναι λανθασμένη, θα τα βρείτε λίγο σκούρα, τόσο ώστε να μην έχετε άλλη επιλογή από το να βάλετε νέους στόχους και να εργαστείτε σκληρά για να τους πραγματοποιήσετε. Όσοι συνειδητοποιήσατε τις επιταγές της μοίρας έχετε ήδη μπει στη διαδικασία να αλλάξετε αρκετά από τα δεδομένα στη ζωή σας. Αρχίσατε να επανεξετάζετε τις φιλοδοξίες σας, να διαχωρίζετε τους φίλους από τους γνωστούς ή τους... εχθρούς και να μετατρέπετε τον πόνο των προηγούμενων ετών σε δύναμη, η οποία θα σας οδηγήσει τελικά σε μεγαλειώδεις νίκες. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι όλοι σας θα κουραστείτε πολύ το 2008, καθώς θα μπείτε στη διαδικασία να δώσετε αγώνα για να κατακτήσετε την επιτυχία, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον αισθηματικό τομέα. Ωστόσο, ακόμα και αν τα καρμικά γεγονότα που θα αποτελούν το κίνητρο για να δραστηριοποιηθείτε είναι δυσάρεστα, τελικά θα αποβαίνουν σε καλό, καθώς πίσω από οποιαδήποτε ανατροπή θα κρύβεται μια ευκαιρία, η οποία, αν έχετε το θάρρος να την αρπάξετε, θα αποτελέσει το μονοπάτι σας προς την επιτυχία.

Τοξότης Μη συμβιβάζεστε Η κοινωνική ζωή σας, η καριέρα, οι στόχοι σας και οι βάσεις πάνω στις οποίες τους στηρίζετε είναι τα θέματα που, είτε το περιμένετε είτε όχι, θα σας απασχολήσουν περισσότερο το 2008. Αλλεπάλληλα γεγονότα θα σας εξωθούν σε αλλαγές και στην αναδιοργάνωση της κοινωνικής και επαγγελματικής πορείας σας. Εάν είστε άτομα επιρρεπή στην ψυχολογική καταπίεση και συμβιβάζεστε σε καταστάσεις που αναχαιτίζουν την πρόοδό σας, λόγω ανασφαλειών, θα κουραστείτε ψυχικά και σωματικά, χάνοντας πολύτιμο χρόνο κυνηγώντας ουσιαστικά χίμαιρες. Οι πιο τολμηροί του ζωδίου σας, όσοι πάρετε γρήγορα το καρμικό μήνυμα και αποφασίσετε να συντονιστείτε με το σύμπαν, θα προβείτε σε αλλαγές που μπορεί μεν να απαιτήσουν μεγάλες προσπάθειες, αλλά τελικά θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα. Ετοιμαστείτε να περάσετε από πολλές δοκιμασίες, οι οποίες θα σας εξαντλήσουν, αλλά ταυτόχρονα θα κάνουν την τελική σας νίκη πιο πλήρη και πανηγυρική. Γι’ αυτό, εξάλλου, πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στην επαγγελματική επιτυχία, κάνοντας θετικές σκέψεις ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε τις πιο αντίξοες περιστάσεις. Η διετία 2008-2009 θα δώσει έμφαση σε ένα παιχνίδι ενάντια στις αντοχές και στα όριά σας. Μέσα από αυτό θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε πιο δυνατοί απ’ όσο νομίζατε και θα ανακαλύψετε ταλέντα που δεν γνωρίζατε πως έχετε. Έχει μεγάλη σημασία να είστε αποφασιστικοί και δραστήριοι, τολμηροί και ανυποχώρητοι. Όσο πιο γρήγορα αντιδράσετε στις πρώτες αντιξοότητες, τόσο ευνοϊκότερες θα είναι και οι εξελίξεις στη συνέχεια. Να θυμάστε ότι «ο τολμών νικά»!

Αιγόκερως Εκφράστε ανοιχτά την ευγνωμοσύνη σας Η χρονιά που μπήκε εκφράζει ουσιαστικά το θετικό σας κάρμα, καθώς το σύμπαν σας προσφέρει ευκαιρίες και σας καλεί να τις αξιοποιήσετε. Εάν ανήκετε στους εκπροσώπους του ζωδίου σας που έχουν κάποια αδυναμία στην αποτελεσματική διαχείριση της επιτυχίας και τη χρησιμοποιήσετε για να απογειώσετε το «εγώ» σας, θα βιώσετε εξελίξεις που, ενώ στην αρχή θα τονίσουν την αυτοπεποίθησή σας, θα καταλήξουν ως ανάμνηση μιας πρόσκαιρης χαράς με ημερομηνία λήξης το τέλος της χρονιάς. Εάν, ωστόσο, φερθείτε συνετά και στην πορεία σας προς... τα πάνω σεβαστείτε όσους από τους συνεργάτες σας είναι τίμιοι και δίκαιοι και εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να γίνουν κάθε μέρα και καλύτεροι, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και με το παραπάνω! Όλη τη χρονιά η μια ευκαιρία θα διαδέχεται την άλλη και στο τέλος θα λειτουργήσει το θετικό σας κάρμα και όσα θα έχετε χτίσει θα θεμελιωθούν σε στέρεες βάσεις, αλλάζοντας τη ζωή σας προς το καλύτερο φυσικά και επηρεάζοντας καθοριστικά όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον. Θυμηθείτε ότι, όταν συμβαίνουν ευχάριστα γεγονότα, πρέπει να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας στο σύμπαν και να γινόμαστε δύο φορές εργατικοί, συνεπείς και γενναιόδωροι. Μην ξεχνάτε ότι οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες αποτελούν δώρο που προκύπτει από τη δοκιμασία του χαρακτήρα και της ακεραιότητάς μας. Εάν ανοίξετε την καρδιά σας και βάλετε πάνω απ’ όλα την αγάπη, το σύμπαν θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα, διευρύνοντας με τη σειρά του τους ορίζοντές σας τόσο σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό!

Υδροχόος Απαλλαγείτε από αρνητικά συναισθήματα Μετά τις ταλαιπωρίες των τελευταίων ετών έφτασε η χρονιά που θα σας δώσει λύσεις. Δυνατότητες για να ανακτήσετε πολλά από όσα είχατε χάσει θα υπάρξουν οπωσδήποτε για όλους σας, μολονότι έχετε ζήσει πολλές απογοητεύσεις μέχρι τώρα και αρκετοί έχετε γίνει πιο καχύποπτοι και ίσως λίγο εκδικητικοί. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις εκφράζοντας την οργή σας, θα βρεθείτε σε λάθος δρόμο και, δυστυχώς, θα το καταλάβετε όταν θα έχετε πλέον φτάσει σε αδιέξοδο και δεν θα υπάρχει επιστροφή. Εάν, ωστόσο, έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας στους στόχους σας και να προσπαθήσετε έτσι να βάλετε τη ζωή σας σε τάξη, απαλλαγμένοι από τα αρνητικά συναισθήματα, θα ανταμειφθείτε. Πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας, να επιστρατεύσετε τις δυνάμεις σας, να μελετήσετε καλά τους νόμους του ανταγωνισμού και να μην είστε ευκολόπιστοι ή να εγκαταλείπετε την προσπάθεια με την πρώτη δυσκολία. Εάν δεν πτοηθείτε από τις δοκιμασίες, ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, να είστε βέβαιοι ότι το 2009 τα κέρδη θα είναι πολλαπλά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή διαχείριση των οικονομικών σας υποθέσεων, γιατί τα λάθη σας στον οικονομικό τομέα θα έχουν ακριβό τίμημα. Η σημαντικότερη παγίδα της χρονιάς για εσάς θα είναι ο φόβος για το καινούργιο -απομεινάρι αυτών που έχετε περάσει-, ο οποίος, αν και απόλυτα δικαιολογημένος, πρέπει να κατανικηθεί, ώστε να κατακτήσετε την ψυχική ισορροπία που είναι απαραίτητη για την επιτυχία.

Ιχθύες Αντικρίστε την αλήθεια κατάματα Εάν ανήκετε σε αυτούς που προτιμούν ένα ψέμα τυλιγμένο σε γυαλιστερό περιτύλιγμα, θα τα βρείτε πολύ σκούρα, ιδιαίτερα αν μπείτε στη διαδικασία να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, αγνοώντας ό,τι σας υποδεικνύει το ένστικτό σας. Εντοπίστε τα λάθη σας και απαλλαγείτε από αυτά χωρίς αμφιβολίες και ενδοιασμούς. Το χειρότερο είναι ότι εάν δίνετε τέτοιου είδους χρονικές παρατάσεις σε ό,τι σας ενοχλεί, ως αποτέλεσμα της υπέρμετρης ευαισθησίας σας, θα αναγκαστείτε τελικά να επαναστατήσετε και η οργή σας θα προκαλέσει, εκτός των άλλων, και παράπλευρες απώλειες. Όσοι έχετε την ψυχική δύναμη να αποδεχτείτε τη σκληρή αλήθεια και βρείτε το κουράγιο να απαλλαγείτε από πρόσωπα και καταστάσεις που δεν σας βοηθάνε να εξελιχθείτε, αλλά, αντίθετα, σας ταλαιπωρούν, θα είστε οι ευνοημένοι του 2008. Μπορεί να μην αποφύγετε τις στεναχώριες και την κούραση, αλλά, τουλάχιστον, θα έχετε συναίσθηση του νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος και οι πράξεις τέλους στις οποίες θα προβείτε, υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και τα όριά σας, θα αποτελέσουν την αρχή για μια καλύτερη ζωή στο μέλλον. Εξάλλου, εάν είστε συνεπείς και μεθοδικοί, οι στόχοι σας θα γίνουν πραγματικότητα το 2008. Μην ξεχνάτε ότι, όσο και αν πιεστείτε αυτή τη διετία, μετά από αρκετό καιρό θα τη θυμάστε ως μια πολύ καλή περίοδο της ζωής σας, καθώς τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν θα ξεκαθαρίσουν τα κακώς κείμενα και θα σας δώσουν το έναυσμα για εξυγίανση τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά σας.