Ο Δίας στον Αιγόκερω

02.01.2008
Από τη θεωρία στην πράξη Μια όαση ήταν τα όνειρα και τα αισιόδοξα σχέδια του Δία από τον Τοξότη τη χρονιά που πέρασε και τώρα, με την είσοδό του στον Αιγόκερω, θα φανεί κατά πόσο μπορούμε να τα κάνουμε και πράξη!

Από τη θεωρία στην πράξη Μια όαση ήταν τα όνειρα και τα αισιόδοξα σχέδια του Δία από τον Τοξότη τη χρονιά που πέρασε και τώρα, με την είσοδό του στον Αιγόκερω, θα φανεί κατά πόσο μπορούμε να τα κάνουμε και πράξη!

Φεύγει ο Δίας από τον Τοξότη. Τι κρίμα! Άραγε, πόσο επωφεληθήκαμε από τις μοναδικές προοπτικές που φέρνει κάθε δωδεκαετία αυτός ο φλογερός συνδυασμός; Θα φανεί τώρα που Δίας θα βρεθεί στον Αιγόκερω, αφού η επιρροή του από αυτό το γήινο ζώδιο (19.12.07-5.1.2009) θα συμβάλλει στην πρακτική εφαρμογή των αλλαγών που ήδη αποφασίσαμε, ώστε να προκύψουν οφέλη χειροπιαστά και ρεαλιστικές εξελίξεις. Ο Δίας «σε πτώση» Αν αναμένεται πρόοδος, τότε γιατί η ενέργεια του Δία θεωρείται πως είναι «σε πτώση» στον Αιγόκερω; Πρώτον, διότι ένας ισχυρός από θέση Δίας (όπως στον Τοξότη) μας προτρέπει να επιλέγουμε αυτό που θέλουμε, αυτό που μας εκφράζει, που ανοίγει το μυαλό, που μας απελευθερώνει και μας ανεβάζει σε ανώτερα νοητικά επίπεδα. Όμως, ο Αιγόκερως, πρακτικός και αξιοκρατικός, δεν καταλαβαίνει από επιθυμίες και οράματα, αλλά απαιτεί μεθοδική και σκληρή δουλειά προς επίτευξη συγκεκριμένων και ωφέλιμων στόχων. Δεύτερον, διότι η πύρινη γιανγκ ενέργεια του Δία -δυναμική, δημιουργική, ανανεωτική, επεκτατική- εγκλωβίζεται μέσα στον γιν, γήινο, συντηρητικό, παραγωγικό Αιγόκερω των «πρέπει», των περιορισμών και της προσπάθειας για καθιέρωση και κύρος, όπου η αισιοδοξία επιτρέπεται μετά την επιτυχία, η τόλμη αμφισβητείται πριν από την επίτευξη του στόχου, ενώ η χαρά της ζωής δεν θεωρείται... αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Ο Δίας ασφυκτιά και χάνει την αυθεντική του αξία και δύναμη όταν βρεθεί υπό την...επιτήρηση του κρόνιου ζωδίου. Θα ευεργετεί και θα εξελίσσει μεν, αλλά με βλέμμα στο παρόν και υπό... όρους - σαν να έβαζαν τον Βούδα να στήσει εργοστάσια.

Επί το έργον! Κι όμως, η αύρα του συνδυασμού Δία - Τοξότη θα μας ακολουθεί, γιατί φώτισε την ψυχή μας και μας έκανε να θέλουμε ένα μέλλον με νέες ιδέες και προοπτικές, πέρα από τη βαριά, ανασφαλή πραγματικότητα. Μας έκανε να ψαχτούμε, να αναρωτηθούμε αν αξίζει να ζούμε -αγχώδεις και αγέλαστοι- τρέχοντας και καταναλώνοντας. Μας έκανε να ανυπομονούμε για σημαντικές αλλαγές και να αναζητάμε σχέσεις ζωντανές, γενναιόδωρες, με... χώρο και χρόνο, ενώ, παράλληλα, συντηρούσε την αισιοδοξία μας, όταν ένα πλήθος αρνητικών επιρροών τόνιζε αντιξοότητες και απαξίωνε την ποιότητα ζωής. Και όχι μόνο προσωπικά. Ο κυρίαρχος Δίας στον Τοξότη και οι δυναμικοί συνδυασμοί του ξύπνησαν μια μαζική συνειδητότητα ως προς την αξία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας κι έκαναν λαούς και κυβερνήσεις να καταλάβουν -έστω στο παρά πέντε- πως όλοι έχουμε ευθύνη για το περιβάλλον και για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Καλή η αυτογνωσία και τα οράματα, αλλά πώς θα βάλουμε σε νέες βάσεις τη ζωή μας χωρίς προσγείωση, υπευθυνότητα, πλαίσια και προγραμματισμό; Να, λοιπόν, πού χρειάζεται ο Αιγόκερως! Θα γίνει, όμως, σωστή ώσμωση ανάμεσα σε δύο ενέργειες τόσο διαφορετικές και συγκρουόμενες; Θα γίνουν ισότιμα τα «θέλω» και τα «πρέπει», η ελευθερία και το καθήκον, η δημιουργία και η παραγωγή; Παρά τη ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής, θα συνεχίσουν να μας αρρωσταίνουν το στρες, οι τοξίνες, η παχυσαρκία ή ο λιτοδίαιτος Αιγόκερως θα θέσει όρια στις υπερβολές του Δία; Θα περιοριστεί ο ατομισμός για χάρη του συνόλου ή θα ξαναπάρει τη σκυτάλη η εξουσία, για να μας προστατεύσει... κοντρολάροντας; Θα γίνουμε συντηρητικοί και καθωσπρέπει ή θα περιοριστούν τα χαλαρά ήθη από νέες αξίες και προτεραιότητες; Θα σεβαστούμε τη φύση και τα πλάσματά της, συμπεριλαμβανομένων των... ανθρώπων; Θα περιορίσουμε τις καταχρήσεις και θα μοχθήσουμε για να αναβαθμιστεί το περιβάλλον;

Η γήινη επιρροή Ο Δίας στον Αιγόκερω, ο χθόνιος Πλούτωνας επίσης εκεί (από τις 26.1.08) και ο Κρόνος στην Παρθένο καθιερώνουν την κυριαρχία της Γης. Θα υπερέχουν ο ρεαλισμός, η ωφέλεια, ο συντηρητισμός ή θα πάρουμε έμπρακτα «σωστικά» μέτρα για εμάς, την ανθρωπότητα, τη Γη; Ας ελπίσουμε, λοιπόν, στο επτάμηνο της εναρμόνισης Δία - Κρόνου (μέσα Δεκεμβρίου 2007 με μέσα Φεβρουαρίου 2008 και από Αύγουστο έως Δεκέμβριο 2008) σε ένα συνδυασμό ευφυΐας και λογικής, «θέλω» και «πρέπει» και εξέλιξης επί ρεαλιστικής βάσης. Αλλά και στις δραστικές αναθεωρήσεις ιδεών, στα ακτιβιστικά κινήματα, στα τεχνολογικά επιτεύγματα της οκτάμηνης αρμονίας Δία - Ουρανού (Φεβρουάριο έως Ιούλιο, Νοέμβριο έως Δεκέμβριο), για να ανοίξει μία ακόμα θύρα προς την εποχή του Υδροχόου λίγο πριν ο φιλόσοφος και ευεργέτης Δίας μετατεθεί στο ζώδιο αυτό. Μέχρι τότε μεσολαβεί ένας ολόκληρος χρόνος δουλειάς (Αιγόκερως) και χαράς (Δίας)!

ΚΡΙΟΣ Ανθόσπαρτη... καταξίωση

Προσωπικά: Πολύτιμη η επιρροή του Δία για εσάς, αφού το στρες και τα παιχνίδια δύναμης δεν θα λείψουν, λόγω των έντονων αρνητικών επιρροών του 2008. Επωφεληθείτε από τη μέγιστη εύνοια στο γάμο -ανθόσπαρτος ή ανανεωμένος-, στην οικογένεια, στο status και χαρείτε, παράλληλα, μια ευχάριστη και λαμπερή κοινωνική ζωή. Πρακτικά: Χρονιά πρόκλησης ή και τύχης για την καριέρα σας. Ο Δίας τονίζει ευφυΐα, αυτοπεποίθηση, φέρνει νέες προοπτικές και υπόσχεται αλλαγές και εξελίξεις, μαζί με μια έμμεση εύνοια στα οικονομικά. Η αρμονία με τον Κρόνο θα συμβάλει σε μια καλύτερη απόδοση και συνεργασία.

ΤΑΥΡΟΣ Νέοι ορίζοντες

Προσωπικά: Ξεχάστε εσωστρέφεια, συντηρητισμό και αργούς ρυθμούς και τολμήστε αλλαγές που θα κάνουν συναρπαστικές τις σχέσεις και τη ζωή σας. Οι γνωριμίες και τα ταξίδια είναι ό,τι καλύτερο - ίσως και τυχερό! Βελτιώνονται οι σχέσεις και με συγγενείς εξ αγχιστείας. Πρακτικά: Ευνοούνται οι ανώτατες σπουδές -ιδίως στο εξωτερικό- και η ενασχόληση με υψηλού επιπέδου διδασκαλία, συγγραφικό έργο, εκδόσεις, μεταφράσεις, δημόσιες σχέσεις, τουρισμό, αθλητισμό, ναυτιλία και έρευνα σε τομείς προηγμένης τεχνολογίας. Επίσης, ευνοούνται νομικές υποθέσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ Το χρήμα και τα μάτια σας!

Προσωπικά: Ο «θεραπευτής» και «δάσκαλος» Δίας θα συμβάλει στη λήξη μιας δύσκολης ψυχολογικής φάσης, θα κάνει πολλούς να εμβαθύνουν στον εσωτερισμό ή να στραφούν στην εναλλακτική θεραπεία. Επίσης, ενισχύει τη libido, αλλά κάνει το μεταβολισμό να ρετάρει - προσοχή στα κιλά σας! Πρακτικά: Τα οικονομικά και τα μάτια σας. Ευνοούνται κληρονομιές, οικονομικοί συνεταιρισμοί, συνετές επενδύσεις, με... μέτρο τα τυχερά παιχνίδια (ούτε κατά διάνοια ο τζόγος), τα σωστά δάνεια. Εξελίξεις και σε όλους όσοι είναι ή θα γίνουν ψυχοθεραπευτές, εναλλακτικοί ή ενεργειακοί θεραπευτές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Ισορροπία στις σχέσεις

Προσωπικά: Παρά τις εντάσεις, ιδίως στα αισθηματικά ή και στην οικογένεια, ο Δίας θα ισορροπεί τις μπόρες και θα φέρει αγάπη στις σχέσεις - με το σύντροφο, τους δικούς σας, με νέο ταίρι. Κι εσείς, όμως, θα συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας, ώστε να ανοίξετε με εμπιστοσύνη την καρδιά σας. Πρακτικά: Θα σας κάνει λιγότερο εσωστρεφείς, πιο τολμηρούς, αλλά και πιο ρεαλιστές. Οι συνεταιρισμοί ευνοούνται, το ίδιο και οι δημόσιες σχέσεις. Θετική η επιρροή του και στις σπουδές, αν μελετάτε μεθοδικά.

ΛΕΩΝ Εργασία και χαρά

Προσωπικά: Έξοχη χρονιά, που σας χαρίζει ψυχοσωματικό σθένος και ζωτικότητα, εκτός αν ο γενέθλιος Δίας σας κοντράρει αυτήν τη διέλευση, οπότε θα αναδυθούν προβλήματα υγείας, τα οποία δεν πρέπει να παραμελήσετε. Συνιστάται οπωσδήποτε συχνή άσκηση και χαλάρωση. Πρακτικά: Για σας φέτος ισχύει το... εργασία και χαρά! Το κλίμα θα γίνει φιλικότερο, η δουλειά θα είναι πιο δημιουργική ή θα προκύψει πιθανότητα εξέλιξης - ίσως με καθυστέρηση προαγωγής, αλλά με κάποια μεγαλύτερη αμοιβή και δώρα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Αναδείξτε τα ταλέντα σας

Προσωπικά: Πάνω στην ώρα η εύνοια του Δία στον τομέα που αφορά τη χαρά, τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, τώρα που ο Κρόνος στην Παρθένο επηρεάζει τη διάθεση και τα αισθηματικά. Εκτός αυτού, θα ευνοήσει τις σχέσεις με τα παιδιά, με το... παιδί μέσα σας, ενώ θα φέρει σε πολλούς ένα τυχερό μωρό. Πρακτικά: Ευνοϊκή χρονιά για όλους όσοι έχουν δημιουργική και καλλιτεχνική ενασχόληση ή ασχολούνται με παιδιά. Ταλέντα ή χόμπι μπορούν να εξελιχθούν σε καριέρα, ενώ θα υπάρξει αποδοτικό πάντρεμα δημιουργίας και παραγωγικότητας.

ΖΥΓΟΣ Με οργάνωση και διπλωματία

Προσωπικά: Ο Δίας θα ισορροπεί τα πράγματα, ώστε να βρίσκετε την εσωτερική σας ηρεμία, μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι και στήριξη από την οικογένεια. Εφικτή και η ανανέωση του γάμου σας ή ένας νέος, τυχερός γάμος, ανάλογα. Κάθε τόσο εσείς οι κοινωνικότατοι θα γίνεστε... σπιτόγατοι. Ίσως θελήσετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να αποφασίσετε μια μετακόμιση! Πρακτικά: Ανεβάστε τον πήχη, εργαστείτε οργανωμένα, ελιχθείτε διπλωματικά (έως το Μάιο) και προωθήστε τη θέση σας, αλλάξτε πόστο ή και είδος ενασχόλησης! Έμμεση η εύνοια στα οικονομικά και άμεση στην αξιοποίηση ή αγοραπωλησία ακινήτων. Ευνοούνται οι οικογενειακές επιχειρήσεις, ο αγροτουρισμός, οι βιοκαλλιέργειες, η μεταφορά της εργασίας στο σπίτι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Καλύτερη επικοινωνία

Προσωπικά: Εσωστρέφεια και πείσμα τέλος! Ο Δίας θα συμβάλει σε νέους τρόπους επικοινωνίας, γνώσης και συνεννόησης. Ταξίδια, σπουδές και σχέσεις με συγγενείς και γείτονες ευνοούνται, ενώ μπορεί να λυθούν χρόνιες διαφορές - ίσως κληρονομικές. Οι γνωριμίες ενδιαφέρουσες και γοητευτικές. Πρακτικά: Επιμόρφωση, δημόσιες σχέσεις, επαγγελματικά ταξίδια ευνοούνται. Διαφαίνονται επαγγελματικές αλλαγές και εξελίξεις αν εργάζεστε σε ΜΜΕ, αν διδάσκετε, αν ασχολείστε με την έρευνα. Πιθανές επιτυχείς μετακινήσεις εκτός πόλης ή χώρας.

ΤΟΞΟΤΗΣ Χρήμα και σιγουριά

Προσωπικά: Επιρροή θησαυρός! Νιώθετε μια γενική αίσθηση σιγουριάς, αλλά προσέξτε τις υπερβολές. Πολλοί θα αναζητήσετε έμπρακτα τη σιγουριά μιας σχέσης, της οικογένειας, του γάμου και, επιτέλους, θα ενδιαφερθείτε για το συμφέρον σας. Η τάση για λιχουδιές και ο αργός μεταβολισμός είναι από τα λίγα αρνητικά. Πρακτικά: Ο Κρόνος στο Μεσουράνημα απαιτεί σκληρή δουλειά για να επιβραβεύσει (και αν) την προσπάθεια. Η άμεση εύνοια του Δία στα οικονομικά είναι ό,τι καλύτερο για την καριέρα και την τσέπη σας. Αποφύγετε ρίσκα, τζόγο, καταναλωτική διάθεση, γενναιοδωρίες και... θαλασσοδάνεια!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Αν έχεις τύχη, διάβαινε...

Προσωπικά: Είναι τύχη να ανοίγουν καρδιά και μυαλό και να έχουν ίση προτεραιότητα οι επιθυμίες και οι υποχρεώσεις, η χαρά και ο προσωπικός χρόνος. Ανοίξτε αγκαλιές σε όσους αγαπάτε -και στον εαυτό σας-, αναζητήστε μια νέα αγάπη και μην αφήσετε τους εγωισμούς να μειώσουν μια τέτοια εύνοια. Πρακτικά: Αν και έχουν προτεραιότητα η προσωπική ζωή, η αυτοέκφραση και η προσωπική σας ανανέωση, αν οργανωθείτε, θα μείνει χρόνος για να προγραμματίσετε τη δυναμική επαγγελματική και οικονομική εξέλιξη που έρχεται... του χρόνου! Προς το παρόν αποφύγετε ανταγωνισμούς με συνεταίρους ή ανωτέρους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Σε μεγάλα κέφια

Προσωπικά: Την υγειά σας και τα μάτια σας - ιδίως αν έχετε ωροσκόπο Υδροχόο. Ο Άρης τονίζει στρες, αυξάνει τοξίνες, κουράζει το κυκλοφορικό. Ο Κρόνος «ρίχνει» το ορμονικό και προκαλεί φοβίες. Ευτυχώς, ο Δίας θα τονώσει τη διάθεσή σας και θα συμβάλει στην καλή άμυνα του οργανισμού. Πρακτικά: Έως τώρα υπήρχε έντονο κλίμα στη δουλειά και μια δυσκολία συνεννόησης ή και συνεργασίας. Ο Δίας τονίζει ευφυΐα, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, προσαρμοστικότητα. Θα δώσει σε πολλούς ευκαιρίες εξέλιξης ή αλλαγής δουλειάς ή θα συμβάλει στην καλύτερη απόδοση και τη φιλικότερη συνδιαλλαγή.

ΙΧΘΥΕΣ Ομαδικό πνεύμα

Προσωπικά: Μέγιστη εύνοια του Δία στις φιλίες, αν και χρειάζονται γερό ξεκαθάρισμα, αλλά όχι εν βρασμώ ψυχής! Η εναρμόνιση του Δία με Κρόνο και Ουρανό θα ανανεώνει τα αισθηματικά, όταν... ρετάρουν. Ξαναβρείτε φίλους της καρδιάς, κάνετε νέες φιλίες. Μέσα από φίλους μπορεί να βρείτε τον έρωτα. Πρακτικά: Ενασχόληση με τα κοινά, εθελοντισμό, συνδικαλισμό και... ομαδικά συλλαλητήρια ευνοεί η νέα θέση του Δία, καθώς και το ομαδικό πνεύμα, που διευκολύνει τη συνεργασία και ενισχύει τη διάθεση για δουλειά, παρά τις πιέσεις. Ευνοούνται, επίσης, όσοι έχουν δημιουργική και καλλιτεχνική ενασχόληση.