Ο Ουρανός θα σας βοηθήσει

19.06.2007
Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των μεγάλων αλλαγών, εσωτερικών αλλά και ιστορικών. Αυτός που καθοδηγεί την ανάγκη μας για καταξίωση και μας παρέχει πολύτιμες ενδείξεις για τον τρόπο που μπορούμε να την πετύχουμε. Επιπλέον, το πέρασμά του από τους Ιχθύς μέχρι το 2010 μας υποδεικνύει πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα την

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των μεγάλων αλλαγών, εσωτερικών αλλά και ιστορικών. Αυτός που καθοδηγεί την ανάγκη μας για καταξίωση και μας παρέχει πολύτιμες ενδείξεις για τον τρόπο που μπορούμε να την πετύχουμε. Επιπλέον, το πέρασμά του από τους Ιχθύς μέχρι το 2010 μας υποδεικνύει πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα την επιρροή του.

Καθένας μας ξέρει λίγο-πολύ αν του αρέσουν οι αλλαγές ή οι μεταβολές, οι οποίες είναι απαραίτητες στη ζωή μας, ή αν, αντίθετα, προτιμά να προγραμματίζει όσο γίνεται τα γεγονότα, ώστε να μην αφήνει το περιθώριο για εκπλήξεις. Το αρχέτυπο, όμως, του «επαναστάτη» στην αστρολογία εκφράζεται από τον Ουρανό, ο οποίος είναι ο πρώτος από τους επονομαζόμενους «σύγχρονους πλανήτες». Μέχρι το 1781, όπου ο αστρονόμος Ουίλιαμ Χάρσελ ανακάλυψε τον Ουρανό, τον οποίο αρχικά θεώρησε κομήτη, το ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με τις θεωρίες των ειδικών, είχε τα όριά του στον Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία εσωτερική αρχή ότι οι υλικές εξελίξεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις κινήσεις των πλανητών, οι αστρολόγοι άρχισαν να αναλογίζονται ποια ήταν η συμβολική σημασία του νέου άστρου. Επειδή εκείνη την εποχή συνέβαιναν σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές αλλά και επιστημονικές ανατροπές, ο Ουρανός συνδέθηκε με το αρχέτυπο της «ρηξικέλευθης αλλαγής».

Σε ό,τι αφορούσε την κοινωνική και την πολιτική ζωή, τα δύο κράτη που ανέδειξαν περισσότερο το επαναστατικό πνεύμα ήταν η Γαλλία και η Αμερική, ενώ η Αγγλία ήταν εκείνη που εξέφραζε πιο έντονα το νέο κύμα τεχνολογικών και επιστημονικών νεωτερισμών. Έτσι, με τον Ουρανό συνδέονται οι αρχές που ενέπνευσαν τη Γαλλική επανάσταση, «ελευθερία, ισότητα, αδελφότητα», οι οποίες είναι επίσης αρχές του Υδροχόου -ζώδιο όπου κυριαρχεί ο Ουρανός- και χαρακτηρίζουν τη σημερινή εποχή. Ο Ουρανός συνδέεται μ’ εκείνες τις αλλαγές που η κοινωνία αισθάνεται ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση, ώσπου ξαφνικά, όπως υποδεικνύει η φύση του πλανήτη, συμβαίνουν «εκρηκτικά», ανατρέποντας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την κατεστημένη τάξη πραγμάτων. Αυτά όσον αφορά το συλλογικό επίπεδο. Ας δούμε τώρα την επίδραση του Ουρανού στο προσωπικό επίπεδο. Οι αστρολόγοι της αρχαιότητας ερμήνευσαν την ψυχή του ανθρώπου και τα γεγονότα που τον επηρέασαν για πολλούς αιώνες, χωρίς την παρουσία του Ουρανού. Τι άλλαξε άραγε στα τέλη του 18ου αιώνα τόσο ριζικά, ώστε να χρειαστεί ένας νέος πλανήτης που θα περιέγραφε τις αλλαγές; Η απάντηση είναι απλή. Για πρώτη φορά μεγάλα πλήθη ανθρώπων επέβαλαν με αποφασιστικότητα μια αρχή που μέχρι τότε είχε μείνει στο περιθώριο: την αρχή της προσωπικής καταξίωσης ή επιβεβαίωσης.

Στην καρμική αστρολογία είναι εντυπωσιακό πόσοι άνθρωποι έζησαν σε προηγούμενη ζωή ως μια ύπαρξη ελάχιστα καθορισμένη από τους ίδιους. Εκτός από τους λίγους ισχυρούς, βασιλιάδες ή άρχοντες, η πλειοψηφία των ανθρώπων ζούσε σε μια ισοπεδωμένη και ομοιόμορφη συλλογικότητα, σε ομάδες όπου τα πάντα ήταν αυστηρά προκαθορισμένα και όπου η ατομική βούληση δεν είχε καμία θέση. Αυτό που ονομάζουμε «προσωπική καταξίωση ή επιβεβαίωση», δηλαδή την αναγνώριση των προσωπικών μας δυνατοτήτων, κάτι αυτονόητο και δικαιωματικό σήμερα, στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα της μακράς και επώδυνης ανθρώπινης εξέλιξης. Κάποτε, τα μοναδικά «αναπάντεχα γεγονότα» οφείλονταν σε πολέμους, αρρώστιες και λοιμούς, που αποδίδονται στον Άρη και τον Κρόνο, ενώ δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί μια ζωή στην οποία το άτομο ήταν σε θέση να καθορίσει τις επιλογές του. Ο Ουρανός συμβολίζει την ελευθερία της έκφρασης και την ικανότητα καταξίωσης του εαυτού μας μέσα από συλλογικές πράξεις. Ο συνδυασμός για να συμβεί κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολος: Αν χαθούμε μέσα στο πλήθος, υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουμε την ταυτότητά μας, αν μείνουμε καθηλωμένοι στην ατομικότητα, να χάσουμε την επαφή με τους άλλους και την πραγματικότητα.

Ο Ουρανός επιτυγχάνει την αρμονία μεταξύ των δύο. Είναι πηγή έμπνευσης, τόσο ως άμεση διαίσθηση όσο και ως έκφραση γρήγορης, κεραυνοβόλας, αποκαλυπτικής ενέργειας. Τη στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί τη μοναδικότητα της ύπαρξής του, το γεγονός ότι είναι ζωντανός και ελεύθερος, γεννιέται μέσα του το ένστικτο της αντίδρασης σε οτιδήποτε τον περιορίζει (όπως, για παράδειγμα, η πολιτική ή η θρησκεία). Το επαναστατικό πνεύμα πηγάζει από την ανάγκη να καθορίσουμε τη ζωή μας και να προωθήσουμε την προσωπική μας εξέλιξη με την αυτονομία και την επίγνωση. Εσείς πόσο επαναστάτες είστε; Πόσο επιθυμείτε την προσωπική καταξίωση; Το «δώρο» του Ουρανού πρέπει να καλλιεργηθεί, προστατεύοντας την αυτοεπίγνωση και τη μοναδικότητά μας. Γνωρίζετε το δικό σας χάρισμα;

Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ουρανός το ωροσκόπιό σας καθορίζει την επιθυμία σας για αλλαγή. Ο οίκος στον οποίο έχετε τον Ουρανό σας φανερώνει και πώς να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή του. Για να τον βρείτε, πρέπει να ξέρετε τον ωροσκόπο σας και το ζώδιο όπου βρίσκεται ο πλανήτης.

Σε ποιο ζώδιο βρισκόταν ο Ουρανός την ημερομηνία της γέννησής σας

Από τις 1-1-30 έως τις 6-6-34 στον Κριό Από τις 7-6-34 έως τις 10-10-34 στον Ταύρο Από τις 11-10-34 έως τις 27-3-35 στον Κριό Από τις 28-3-35 έως τις 15-5-42 στον Ταύρο Από τις 16-5-42 έως τις 30-8-48 στους Διδύμους Από τις 31-8-48 έως τις 12-11-48 στον Καρκίνο Από τις 13-11-48 έως τις 10-6-49 στους Διδύμους Από τις 11-6-49 έως τις 24-8-55 στον Καρκίνο Από τις 25-8-55 έως τις 28-1-56 στο Λέοντα Από τις 29-1-56 έως τις 9-6-56 στον Καρκίνο Από τις 10-6-56 έως τις 1-11-61 στο Λέοντα Από τις 2-11-61 έως τις 10-1-62 στην Παρθένο Από τις 11-1-62 έως τις 9-8-62 στο Λέοντα Από τις 10-8-62 έως τις 29-9-68 στην Παρθένο Από τις 29-9-68 έως τις 21-5-69 στο Ζυγό Από τις 22-5-69 έως τις 23-6-69 στην Παρθένο Από τις 24-6-69 έως τις 21-11-74 στο Ζυγό Από τις 22-11-74 έως τις 1-5-75 στο Σκορπιό Από τις 2-5-75 έως τις 8-9-75 στο Ζυγό Από τις 9-9-75 έως τις 16-2-81 στο Σκορπιό Από τις 17-2-81 έως τις 21-3-81 στον Τοξότη Από τις 22-3-81 έως τις 16-11-81 στο Σκορπιό Από τις 17-11-81 έως τις 2-12-88 στον Τοξότη Από τις 3-12-88 έως τις 12-1-96 στον Αιγόκερω Από τις 13-1-96 έως τις 10-3-03 στον Υδροχόο Από τις 11-03-03 έως τις 15-9-03 στους Ιχθύς Από τις 16-9-03 έως τις 30-12-03 στον Υδροχόο Από τις 31-12-03 έως τις 27-5-10 στους Ιχθύς

Ανάλογα με το ζώδιο όπου βρίσκεται ο Ουρανός την ημερομηνία της γέννησής σας, ανακαλύψτε πόση ενέργεια σας προσφέρει και πώς να την αναπτύξετε για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. lll πολλή ll μέτρια l λίγη: Κριός lll Ταύρος l Δίδυμοι lll Καρκίνος l Λέων l Παρθένος lll Ζυγός ll Σκορπιός lll Τοξότης ll Αιγόκερως ll Υδροχόος lll Ιχθύες l

Kαι τώρα αναλύψτε πώς σας επηρεάζει η τρέχουσα διέλευση του Ουρανού Αυτή την εποχή ο Ουρανός βρίσκεται στους Ιχθύς, όπου και θα παραμείνει μέχρι το Μάιο του 2010. Το μεταβλητό αυτό ζώδιο είναι ευμετάβλητο, ρευστό, αντιφατικό, αλλά, επίσης, τρυφερό και αλτρουιστικό. Ξεκινώντας από τον ωροσκόπο σας, ανακαλύψτε στον παρακάτω πίνακα σε ποιον οίκο βρίσκεται ο Ουρανός στην τρέχουσα διέλευσή του και διαβάστε σε ποιους τομείς της ζωής σας προβλέπονται αλλαγές, μικρές ή μεγάλες, ανάλογα με τις δικές σας προθέσεις.

Σε ποιον οίκο έχετε τον Ουρανό στη τρέχουσα διέλευσή του;

Ωροσκόπος Κριός: στον πρώτο οίκο

Ωροσκόπος Ταύρος: στο δεύτερο οίκο

Ωροσκόπος Δίδυμοι: στον τρίτο οίκο

Ωροσκόπος Καρκίνος: στον τέταρτο οίκο

Ωροσκόπος Λέων: στον πέμπτο οίκο

Ωροσκόπος Παρθένος: στον έκτο οίκο

Ωροσκόπος Ζυγός: στον έβδομο οίκο

Ωροσκόπος Σκορπιός: στον όγδοο οίκο

Ωροσκόπος Τοξότης: στον ένατο οίκο

Ωροσκόπος Αιγόκερως: στο δέκατο οίκο

Ωροσκόπος Υδροχόος: στον ενδέκατο οίκο

Ωροσκόπος Ιχθύες: στο δωδέκατο οίκο

Ο Ουρανός στον πρώτο οίκο Συγχαρητήρια! Διαθέτετε ισχυρή ενέργεια. Προσπαθήστε να την κατευθύνετε στον έρωτα, στη δουλειά και σε ριζοσπαστικές αλλαγές. Έχετε υπόψη ότι πρόκειται για μια πραγματική αναγεννησιακή περίοδο, που δεν πρέπει να αφήσετε ανεκμετάλλευτη.

Ο Ουρανός στο δεύτερο οίκο Αν αισθάνεστε ότι μπορείτε, εγκαταλείψτε τις παλιές συνήθειες μέσα από τις οποίες ζείτε βολικά και προσπαθήστε να εκφράσετε το «επαναστατικό» πνεύμα σας σε μια κερδοφόρα απασχόληση. Προσοχή όμως στα απρόοπτα ή αψυχολόγητα έξοδα.

Ο Ουρανός στον τρίτο οίκο Είστε... ελεύθεροι καβαλάρηδες! Με τα ταξίδια μπορείτε να εκφράσετε τη διάθεσή σας για αλλαγή. Θα περάσετε μια περίοδο συχνών μετακινήσεων, για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους. Ευνοούνται νέες σπουδές και κάθε είδος επικοινωνίας.

Ο Ουρανός στον τέταρτο οίκο Η κατοικία σας θα αποτελέσει το σκηνικό όπου μπορείτε να εκφράσετε τη δική σας επανάσταση, αλλάζοντας ή ανανεώνοντάς την εντελώς. Αν είστε νέοι και ζείτε ακόμα με τους γονείς σας, ίσως ήρθε η ώρα να ανεξαρτητοποιηθείτε.

Ο Ουρανός στον πέμπτο οίκο Κεραυνοβόλοι έρωτες και απότομοι χωρισμοί. Όλα μπορεί να συμβούν. Ακόμα και η γέννηση ενός παιδιού. Η δική σας επανάσταση συμβαίνει στον ερωτικό τομέα. Είστε όμως ερωτευμένοι και με την Τέχνη, την ψυχαγωγία και τις κοινωνικές υποχρεώσεις.

Ο Ουρανός στον έκτο οίκο Έχετε διάθεση να αλλάξετε εργασία, συνεργάτες ή απλώς το γραφείο σας; Προσέξτε τις υπερβολικές αντιδράσεις σας, αλλά και πιθανά προβλήματα υγείας.

Ο Ουρανός στον έβδομο οίκο Δίνεται έμφαση σε συνεργασίες, φίλους και τη σχέση σας. Θα θελήσετε να τα αμφισβητήσετε, για να βελτιώσετε οτιδήποτε «νομότυπο» υπάρχει στη ζωή σας. Αυτή η ορμητικότητα θα ελευθερώσει χρήσιμη ενέργεια, την οποία μπορείτε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε μια νέα επαγγελματική ενασχόληση.

Ο Ουρανός στον όγδοο οίκο Θα εκφράσετε το επαναστατικό πνεύμα σας για να υλοποιήσετε σημαντικές οικονομικές αλλαγές, επενδύοντας, για παράδειγμα, τα χρήματα από μια κληρονομιά ή αποζημίωση. Ο έρωτας για εσάς βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και η μελέτη του αποκρυφισμού ανάμεσα στις αγαπημένες ασχολίες σας.

Ο Ουρανός στον ένατο οίκο Θα έχετε τη διάθεση να γνωρίσετε νέους τόπους και πιθανώς να μετακομίσετε σε άλλη πόλη ή και στο εξωτερικό. Αν είστε σπουδαστές, θα ανακαλύψετε νέα ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα. Επίσης, μπορείτε εύκολα να μάθετε ξένες γλώσσες.

Ο Ουρανός στο δέκατο οίκο Εκμεταλλευτείτε τις ευνοϊκές συνθήκες για να βελτιώσετε τη σταδιοδρομία σας, να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτονομία και να ανέλθετε κοινωνικά και οικονομικά. Επίσης, μπορείτε τώρα να αποφασίσετε ένα γάμο, να ζήσετε μόνοι σας ή να ξεκινήσετε μια νέα ζωή.

Ο Ουρανός στον ενδέκατο οίκο Καταστρώστε ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα, που αφορά κάτι που είχατε αφήσει στην άκρη. Αναζητήστε γύρω σας φίλους και συμμάχους που θα σας στηρίξουν. Είναι εξαιρετική περίοδος για να ανανεώσετε εντελώς τον κοινωνικό σας περίγυρο και να καλλιεργήσετε καινούργιες γνωριμίες.

Ο Ουρανός στο δωδέκατο οίκο Η ενέργεια που σας προσφέρεται θα βρει την κατάλληλη έκφραση στη φροντίδα όσων υποφέρουν ή στον εθελοντισμό. Ακόμα, είναι εξαιρετικό διάστημα για να εμβαθύνετε σε πνευματικά ή ψυχολογικά ζητήματα. Προσοχή σε απρόοπτα και δοκιμασίες.