Στον αστερισμό των ταλέντων

02.05.2007
Τι είναι όμως το χάρισμα, το ταλέντο, αν προτιμάτε; Είναι σίγουρα κάτι που υπερβαίνει τη γοητεία, την ομορφιά, την προσωπική ακτινοβολία, την ικανότητα ή τη δύναμη. Είναι κάτι αδιόρατο, μια ξεχωριστή ικανότητα να προσελκύσουμε την προσοχή των άλλων, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά, τις σκέψεις, ακόμα και την όψη τους.

Τι είναι όμως το χάρισμα, το ταλέντο, αν προτιμάτε; Είναι σίγουρα κάτι που υπερβαίνει τη γοητεία, την ομορφιά, την προσωπική ακτινοβολία, την ικανότητα ή τη δύναμη. Είναι κάτι αδιόρατο, μια ξεχωριστή ικανότητα να προσελκύσουμε την προσοχή των άλλων, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά, τις σκέψεις, ακόμα και την όψη τους.

 

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι από το χώρο του θεάματος, της μόδας, της πολιτικής και της επιστήμης που διαθέτουν αυτή την ξεχωριστή ικανότητα, αλλά και συνηθισμένοι άνθρωποι που μπορεί να συναντήσουμε στην καθημερινότητά μας. Είτε τα συμπαθούμε είτε όχι, τα άτομα αυτά έχουν την έμφυτη ικανότητα να έλκουν τα βλέμματα με μυστηριώδη τρόπο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον τρόπο που μιλούν ή εκφράζονται, σε μια συνηθισμένη χειρονομία ή κίνησή τους, αλλά κυρίως στην αόρατη ενέργεια που εκπέμπουν σε κάθε δραστηριότητά τους. 

 

Το να είσαι χαρισματικός σημαίνει, κυρίως, να ασκείς επιρροή στους άλλους, κι αυτό συχνά καθορίζεται από τον πρώτο οίκο στο προσωπικό ωροσκόπιο, ο οποίος αφορά την προσωπικότητα αλλά και τα χαρίσματα ή τα ταλέντα μας. Ενώ το κυρίως ζώδιο διαμορφώνει την προσωπικότητα, ο ωροσκόπος εκφράζει την άμεση εντύπωση που ασκούμε στο περιβάλλον, ορισμένα σωματικά χαρακτηριστικά που διαθέτουμε, τον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε και τον τύπο ενέργειας που εκπέμπουμε.

 

Οι πλανήτες που συνδέονται περισσότερο με τα χαρίσματα είναι ο Πλούτωνας (γοητεία, δύναμη, χειραγώγηση), ο Ήλιος (εγωκεντρισμός, ζωτικότητα), η Αφροδίτη (ομορφιά και σαγήνη), και ο Δίας (τύχη, επιβολή, ευφράδεια). Οι ωροσκόποι λοιπόν που διαθέτουν πιο ισχυρά χαρίσματα είναι συνήθως εκείνοι που επηρεάζονται περισσότερο από τους παραπάνω πλανήτες. Για παράδειγμα, ο Ζυγός από την Αφροδίτη και ο Τοξότης από τον Δία. Ασφαλώς και οι υπόλοιποι ωροσκόποι έχουν ο καθένας το δικό του χάρισμα, ενώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την επίδραση του κυρίως ζωδίου, καθώς και των πλανητών που βρίσκονται κοντά στον ωροσκόπο και ασκούν την επιρροή τους στα χαρακτηριστικά του. Εσείς τι χαρίσματα έχετε; Συμβουλευτείτε τον ωροσκόπο σας για να το ανακαλύψετε.

 

ΚΡΙΟΣ: Ασυμβίβαστος αγωνιστής
Χάρισμα: Μαχητικότητα

Σας χαρίζει μια ξεχωριστή ενέργεια, η οποία σας επιτρέπει να αντιδράτε με αμεσότητα στο παραμικρό εξωτερικό ερέθισμα. Έχετε την επιβολή ενός άρχοντα πολεμιστή και ξεχωριστές ικανότητες. Όσοι είναι κοντά σας συχνά βρίσκονται στο επίκεντρο της μάχης και νιώθουν τον ισχυρό παλμό της ζωής, γιατί το δικό σας χάρισμα είναι εκείνο της ζωτικότητας και της ορμητικής δράσης (συχνά χωρίς να προηγηθεί σκέψη). Το μήνυμα που δίνετε σε όσους σας συναναστρέφονται είναι: «Παρατηρήστε πώς ρίχνομαι στον αγώνα με την ορμή του κριαριού». Αν δεν προκαλείτε τρόμο ή ενόχληση, τις περισσότερες φορές δημιουργείτε την ευχάριστη αίσθηση ότι οι άλλοι μπορούν πάντα να βασίζονται επάνω σας, όταν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα ενάντια στην αδικία ή τη διαφθορά. Ποιον επηρεάζετε: Σας συμπαθούν ιδιαίτερα όσοι δυσκολεύονται να πάρουν πρωτοβουλίες και προτιμούν την άμεση δράση από τη διπλωματία. Το αδύνατο σημείο σας: Η ορμητικότητά σας, που κινδυνεύει να μετουσιωθεί σε παράλογη επιθετικότητα και να αναλώσει πολύ περισσότερη ενέργεια απ ό,τι χρειάζεται.

 

ΤΑΥΡΟΣ: Απλοί και πεισματάρηδες
Χάρισμα: Σοφία

Δημιουργείτε την εντύπωση ότι κάτω από τα προστατευτικά φτερά σας υπάρχει μια ζεστή φωλιά όπου μπορεί κάποιος να ζητήσει καταφύγιο, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εκεί μπορεί να νιώσει ασφάλεια και απόλυτη εμπιστοσύνη αλλά και να απολαύσει όλες τις υλικές ανέσεις. Στη δική σας θεώρηση της ζωής κάθε πρόβλημα έχει την πρακτική λύση του κι εσείς είστε ειδικοί στην εξεύρεση της ιδανικής, για κάθε περίπτωση, αρκεί να έχετε χρόνο στη διάθεσή σας. Έχετε το χάρισμα της σοφίας, φτάνετε στην ουσία του ζητήματος με επιμονή και απλότητα, λέτε τα πράγματα με το όνομά τους και αποφεύγετε τις περιττές αναλύσεις καθώς και τους περίπλοκους συλλογισμούς. Σαν μια καλή μητέρα ξέρετε να περιφρουρείτε το χώρο σας και να χειρίζεστε με προνοητικότητα τα ζητήματα όσων σας εμπιστεύονται, χωρίς ποτέ να απομακρύνεστε από τις βασικές αρχές σας, την παράδοση και τις «ιερές» συνήθειές σας. Ποιον επηρεάζετε: Σας λατρεύουν όσοι είναι αγχώδεις και νευρικοί, εκείνοι που πάντα βιάζονται και αναζητούν ένα σταθερό σημείο στη ζωή τους. Το αδύνατο σημείο σας: Μερικές φορές γίνεστε ευμετάβλητοι. Μια ξαφνική αλλαγή μπορεί να σας δημιουργήσει σύγχυση και να μην μπορεί κανείς να βασιστεί σ' εσάς.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Με την ταχύτητα του κεραυνού
Χάρισμα: Πειθώ

Θα μπορούσατε να πουλήσετε ψυγεία στους Εσκιμώους, αν το αποφασίζατε! Συνήθως, πείθετε τους άλλους για οτιδήποτε, είστε ασύγκριτοι στις πωλήσεις και τις συμφωνίες. Έτσι λοιπόν προκαλείτε βλέμματα θαυμασμού αλλά και φθόνου. Ο Ερμής, που επηρεάζει τον ωροσκόπο σας, σας χαρίζει ευφράδεια, αφοπλιστική παιδική αφέλεια και ταλέντο με τις λέξεις, που σας κάνουν ακαταμάχητους. Είστε πάντα ενημερωμένοι για όσα ενδιαφέροντα συμβαίνουν στον κόσμο και όσοι σας συναναστρέφονται νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ασκείτε ισχυρή γοητεία στο περιβάλλον σας, έχοντας ένα βλέμμα που μαγνητίζει και υπόσχεται πολλά άσχετα αν εσείς δεν έχετε πρόθεση να τηρήσετε. Έτσι, τα καταφέρνετε πολύ καλά, τόσο στις κοινωνικές συναναστροφές όσο και στις εμπορικές συναλλαγές σας. Ποιον επηρεάζετε: Κατακτάτε τους παθιασμένους με τη μόδα, τους διανοούμενους αλλά και τους πνευματώδεις. Το αδύνατο σημείο σας: Καμιά φορά ξεχνάτε ότι τα ψέματα μπορεί να σας οδηγήσουν σε μπλεξίματα και ότι η εικόνα του αιώνιου έφηβου κάποια στιγμή ίσως σας προδώσει.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Διαχρονικά γοητευτικοί
Χάρισμα: Φαντασία

Με τρυφερό βλέμμα και συνεσταλμένο χαμόγελο, ξέρετε να κατακτάτε τους άλλους. Έχετε ένα ύφος ιδιαίτερης ευαισθησίας, που προκαλεί στους άλλους την επιθυμία να σας προστατέψουν. Χάρη στην εικόνα του ευάλωτου που δημιουργείτε οι άλλοι είναι πάντα πρόθυμοι να σας συμπαρασταθούν και να πάρουν το μέρος σας σε οποιαδήποτε περίσταση. Δεν είστε ποτέ επιθετικοί, ακτινοβολείτε καλοσύνη, ακόμα και αφέλεια, και ο εγωκεντρισμός σας είναι τόσο διακριτικός, ώστε οι άλλοι επιφορτίζονται ευχαρίστως τα προβλήματα που εσείς δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Γενικά, καταφέρνετε σχεδόν πάντα να περνάει το δικό σας, να αποφεύγετε τις συγκρούσεις, να μάχονται άλλοι στη θέση σας και μάλιστα να το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία. Ποιον επηρεάζετε: Σας αγαπούν και σας ακολουθούν εκείνοι που είναι ταγμένοι να προστατεύουν τους αδύναμους. Όλοι εκείνοι που υποκύπτουν στην ευγένεια και όχι στην ισχύ. Το αδύνατο σημείο σας: Η κυκλοθυμία σας και η τάση να αποφεύγετε τις συγκρούσεις μπορεί να γίνει αιτία να χάσετε το παιχνίδι (ή τουλάχιστον το πρώτο ημίχρονο).

 

ΛΕΩΝ: Γεννημένοι πρωταγωνιστές
Χάρισμα: Ηγετικές ικανότητες

Άσχετα από τη σωματική διάπλασή σας, έχετε επιβλητική παρουσία και μια έμφυτη αρχοντιά. Δύσκολα αντιστέκεται κανείς στην ακτινοβολία σας και κάθε χώρος μπορεί να γίνει για εσάς παλκοσένικο απ όπου περιμένετε να ακούσετε τις ζητωκραυγές των θεατών. Είτε λάμψετε με τη μελετημένη απουσία είτε με τη λαμπερή παρουσία σας, έχετε την ακαταμάχητη ικανότητα του ηγέτη και βρίσκεστε πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην οικογένεια, στην εργασία ή στην παρέα. Συνήθως, είστε γενναιόδωροι αλλά και ισχυρογνώμονες. Υπάρχουν άνθρωποι που σας αντιπαθούν, αλλά κανένας που να σας αγνοεί. Είστε τόσο σίγουροι ότι έχετε πάντα δίκιο, που συχνά καταφέρνετε να επιβληθείτε μόνο με το βλέμμα, χωρίς να χρειαστεί καν να αυξήσετε την ένταση της φωνής σας. Το απόφθεγμα που σας ταιριάζει είναι το: «Μετά από εμένα το χάος». Ποιον επηρεάζετε: Σας λατρεύουν οι ντροπαλοί ή εκείνοι που έχουν ανάγκη να βασιστούν σε έναν αρχηγό. Το αδύνατο σημείο σας: Η αλαζονεία και το άγχος της ηγεσίας, που σας οδηγούν καμιά φορά να ενεργείτε παρορμητικά, χωρίς να σκεφτείτε τις συνέπειες.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Επάγγελμα, τελειομανής
Χάρισμα: Οργάνωση

Ο Ερμής, το άστρο που επηρεάζει τον ωροσκόπο σας, σας χαρίζει μετριοπάθεια και το αίσθημα της τάξης. Γενικά, δημιουργείτε την εντύπωση ότι ελέγχετε τα πάντα και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τα οποία δεν μπορείτε να λύσετε με το σωστό προγραμματισμό. Μπορεί να αναρωτηθείτε τι σημαίνει η λέξη «χαρισματικός», γιατί δεν συνειδητοποιείτε ότι ήδη διαθέτετε αυτή την ιδιότητα, δημιουργώντας μια ισχυρή εξάρτηση σε όσους δεν τα καταφέρνουν χωρίς τη δική σας παρουσία. Πώς θα ήταν η ζωή τους αν δεν υπήρχατε εσείς, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικογενειακό χώρο, να θυμάστε τις γιορτές, να πληρώνετε εγκαίρως τους λογαριασμούς, να περιμένετε στην ουρά στο ταχυδρομείο, να πλένετε τα πιάτα μετά το επίσημο γεύμα, να οργανώνετε τις διακοπές, τα συνέδρια ή τις ομάδες εργασίας; Ποιον επηρεάζετε: Όλους εκείνους που δεν καταφέρνουν μόνοι τους να οργανώσουν τη ζωή τους κι εκείνους που τρέμουν στην ιδέα του απρόοπτου. Το αδύνατο σημείο σας: Δίνετε την εντύπωση ότι είστε λίγο αδιάφοροι για τις ψυχικές ανάγκες των άλλων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στο στενό οικογενειακό σας περιβάλλον.

 

ΖΥΓΟΣ: Στο κέντρο του κόσμου
Χάρισμα: Λάμψη & γοητεία

Είστε πολύ κοινωνικά άτομα, σας αρέσει να γίνεστε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην παρέα και να περιβάλλεστε από ανθρώπους και αντικείμενα που εκφράζουν το εκλεπτυσμένο γούστο σας. Πιστεύετε ότι τίποτα δεν μπορεί να αναστατώσει τη ρουτίνα της ζωής σας και ότι θα καταφέρετε να χειριστείτε με διπλωματία ακόμα και την πιο μεγάλη δυσκολία που θα συναντήσετε, χρησιμοποιώντας ένα μίγμα τρυφερότητας και αυστηρότητας. Είστε πάντα με το μέρος του δικαίου και συνήθως διαχωρίζετε τους ανθρώπους σε κακούς και καλούς. Εσείς φυσικά υποστηρίζετε πάντα τους καλούς. Συχνά, οι άλλοι φοβούνται ότι θα φανούν αδέξιοι μπροστά σας ή ότι θα κάνουν κάποια γκάφα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στη μαύρη λίστα. Ποιον επηρεάζετε: Κομψευόμενους, συλλέκτες, κοινωνικά φιλόδοξους που θέλουν να σας μιμηθούν και όσους γοητεύονται περισσότερο από τα φαινόμενα παρά από την ουσία. Το αδύνατο σημείο σας: Ο υπερβολικός ναρκισσισμός και η αυταρέσκειά σας και η εξεζητημένη συμπεριφορά ενός αμετανόητου σνομπ μπορεί να στραφούν εναντίον σας.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Γοητεία και μαγνητισμός
Χάρισμα: Μυστήριο

Ο μαγνητικός Πλούτωνας, που επιδρά στον ωροσκόπο σας, σας χαρίζει ένα ιδιαίτερα διαπεραστικό βλέμμα ή το μυστηριώδες ύφος του ανθρώπου που κρύβει ανομολόγητα μυστικά. Ενσαρκώνετε το χάρισμα του μεγάλου γόη, που μπορεί να βάλει σε πειρασμό ακόμα και μια ατσάλινη θέληση. Όποιος βρίσκεται κοντά σας νιώθει το κοφτερό βλέμμα σας να διεισδύει στα άδυτα της ψυχής του. Με την αγάπη ή το μίσος, με απειλές ή με υποσχέσεις, αλλά ενεργώντας πάντα με ξεχωριστή επιδεξιότητα, δύσκολα αποτυγχάνετε. Ασκείτε επιρροή στους άλλους και τη χρησιμοποιείτε στρατηγικά τόσο στα ασήμαντα όσο και στα σημαντικά πράγματα, χωρίς όμως να φοβάστε τη συναισθηματική εμπλοκή. Συχνά, ενεργείτε ευφυέστατα, προτιμάτε την παρασκηνιακή δράση και κινείτε τα νήματα καταστρώνοντας περίπλοκα σχέδια και ίντριγκες, χωρίς να σας ενδιαφέρει να πρωταγωνιστήσετε φανερά. Ποιον επηρεάζετε: Σας θαυμάζουν ιδιαίτερα οι αφελείς και όσοι αναζητούν κάποιον που θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τους φόβους, τα όρια και τις αναστολές. Το αδύνατο σημείο σας: Γίνεστε υπερβολικά μυστικοπαθείς, μελοδραματικοί και εκβιάζετε τους άλλους με δηλώσεις όπως: «Είσαι ή μαζί μου ή εναντίον μου».

 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Η δύναμη της θετικής σκέψης
Χάρισμα: Αισιοδοξία

Ξεχωρίζετε από την πάντα προσεγμένη εμφάνισή σας. Διατηρείτε το ύφος του ανθρώπου που περιμένει πάντα καλές ειδήσεις, ακόμα κι όταν συμβαίνει κάτι δυσάρεστο, και σας αρκεί το ότι είστε υγιείς και ότι μπορείτε να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα κάνοντας μια βόλτα στην εξοχή. Αυτή η αισιοδοξία που σας χαρίζει ο Δίας σε συνδυασμό με την εντιμότητα είναι τα μεγάλα ατού σας, που επηρεάζουν και κατακτούν αυτούς που σας συναναστρέφονται. Ο ενθουσιασμός με τον οποίο περιγράφετε (ίσως υπερβάλλοντας) τις προσδοκίες, τα σχέδια και τις επιτυχίες σας περιλαμβάνεται επίσης στα συν. Έχετε υψηλά ιδανικά, τα οποία μεταδίδετε στους κοντινούς σας ανθρώπους, όπως και την ιδέα ότι υπάρχουν ακόμα ανεξερεύνητα μέρη που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε! Ποιον επηρεάζετε: Έλκετε όσους έχουν μια ροπή προς τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία και όσους θέλουν να εμπιστευτούν κάποιον τυφλά. Το αδύνατο σημείο σας: Το άγχος που σας διακατέχει να βρείτε πάντα τη θετική λύση σε κάθε πρόβλημα μπορεί να σας οδηγήσει σε επιπόλαιες και επιφανειακές κρίσεις.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Η δύναμη της λογικής
Χάρισμα: Επιβολή

Συμπεριφέρεστε κάπως απόμακρα και είστε λιγόλογοι. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είστε οι σκληροί και αδιάφθοροι του ζωδιακού κύκλου, εκείνοι που δεν χρειάζεται ποτέ να ζητήσουν κάτι. Δεν σας ενδιαφέρει να γίνετε αρεστοί ή γοητευτικοί, δίνετε περισσότερο βάρος στην ουσία απ ό,τι στα φαινόμενα και αυτό που σας απασχολεί βαθιά είναι η πραγματοποίηση των στόχων σας. Δεν είναι πάντα εύκολο να σας πλησιάσει κάποιος σε εσωτερικό επίπεδο και μόνο λίγοι εκλεκτοί έχουν αυτό το προνόμιο, γιατί έχετε το χάρισμα της αυτοκυριαρχίας, της ισχυρής θέλησης και της λογικής του σκληρού αλλά έντιμου αρχηγού. Σύμβολό σας είναι ο μοναχικός αετός, που είναι κυρίαρχος του ουρανού. Το χάρισμά σας επιβάλλεται με την εγκυρότητα των αρχών στις οποίες βασίζεται. Ποιον επηρεάζετε: Όλους εκείνους που αναζητούν ένα σημείο αναφοράς, μια πατρική μορφή, δίκαια και δυνατή. Το αδύνατο σημείο σας: Κινδυνεύετε να υπερβάλλετε με την αυστηρή συμπεριφορά σας και τον ολιγαρκή τρόπο ζωής, που καμιά φορά φτάνει σε σημείο να γίνει ανυπόφορος.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ακαταμάχητοι επαναστάτες
Χάρισμα: Ανεξαρτησία

Ξεχωρίζετε με την απρόβλεπτη εμφάνισή σας, που εκφράζει την ικανότητα που έχετε να προσαρμόζεστε στις περιστάσεις, χωρίς να προδίδετε τον εαυτό σας ταλέντο του πλανήτη Ουρανού! Δημιουργείτε την εντύπωση ότι η ζωή είναι μια συνεχής εναλλαγή, ότι όλα μεταβάλλονται από τη μια στιγμή στην άλλη, ότι πρέπει να αρπάζουμε τις ευκαιρίες όσο είναι ακόμα καιρός. Δύσκολα αποδέχεστε τη στασιμότητα σε οτιδήποτε, τις απόλυτες προτεραιότητες, τα δόγματα ή τις αναγκαιότητες, που δεν αφορούν το απόλυτο παρόν. Το χάρισμά σας είναι η ελευθερία ενάντια στους κανόνες του κατεστημένου και το στείρο προγραμματισμό αλλά και η ικανότητά σας να παίζετε το «δικηγόρο του διαβόλου», ο οποίος αναζητά την αντίδραση προκαλώντας. Ποιον επηρεάζετε: Όσους θέλουν να ξεφύγουν από τους περιορισμούς της κοινής λογικής, όσους βαριούνται τα συνηθισμένα και ψάχνουν νέα ερεθίσματα και ασυνήθιστες εμπειρίες. Το αδύνατο σημείο σας: Προκαλείτε την υποψία η οποία δεν είναι απολύτως αβάσιμη ότι τα συναισθήματα είναι για σας κάτι θεωρητικό και ασήμαντο.

 

ΙΧΘΥΕΣ: Αξιαγάπητοι ποιητές
Χάρισμα: Καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία

Το έντονο βλέμμα σας, ακόμα κι όταν είστε απασχολημένοι με καθημερινά πράγματα, δημιουργεί την εντύπωση ότι επικοινωνείτε με κάποια άλλη εξωγήινη διάσταση, μακριά από τον πεζό αυτόν κόσμο, που συχνά σας καταδιώκει και δεν σας καταλαβαίνει. Ο Ποσειδώνας, πλανήτης με ισχυρή επίδραση στον ωροσκόπο σας, σας χαρίζει αυτή την εκλεπτυσμένη ακτινοβολία, ένα αδιόρατο πέπλο μυστηρίου που σας περιβάλλει. Έχετε το χάρισμα του ποιητή, της μοιραίας γυναίκας ή του ουτοπικού ιδεαλιστή, στον οποίο όμως συγχωρούνται πολλά, γιατί έχει να σκεφτεί σημαντικά πράγματα και φαίνεται δικαιολογημένο να μη διατηρήσει την ίδια άποψη για περισσότερο από έξι μήνες. Το ιδανικό περιβάλλον για σας είναι μια παρέα συγγραφέων ή μια επίσημη δεξίωση. Έχετε επίσης τον τρόπο να δίνετε μια μαγική νότα ανανέωσης, ακόμα και στις πιο ανιαρές καταστάσεις. Ποιον επηρεάζετε: Οπαδοί σας είναι οι αμετανόητα ονειροπόλοι αλλά και όσοι ψάχνουν κάποιον που χρειάζεται τον προγραμματισμό στη ζωή του. Το αδύνατο σημείο σας: Οι υπερβολικά αόριστοι στόχοι μπορεί να αποδυναμώσουν το χάρισμά σας, εκτός αν είστε ιδιοφυϊες ή μεγάλοι καλλιτέχνες.