Ετοιμαστείτε για τις προκλήσεις του 2007

28.12.2006
Νιώστε από τώρα τους κραδασμούς της επόμενης χρονιάς, αφού ο Δεκέμβρης δεν είναι παρά η φλογερή εισαγωγή του 2007. Νιώστε το κάλεσμα έρωτα και χαράς, τόλμης, δράσης και δημιουργίας με την ορμή, την ένταση, τον εγωισμό και τη σκληράδα που προκαλεί η διέλευση οκτώ πλανητών μέσα από τους Τοξότη, Κριό και Λέοντα...

Aπό τη ΜΑΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ, Αστρολόγο - σύμβουλο σχέσεων, διπλ. PCAI


Νιώστε από τώρα τους κραδασμούς της επόμενης χρονιάς, αφού ο Δεκέμβρης δεν είναι παρά η φλογερή εισαγωγή του 2007. Νιώστε το κάλεσμα έρωτα και χαράς, τόλμης, δράσης και δημιουργίας με την ορμή, την ένταση, τον εγωισμό και τη σκληράδα που προκαλεί η διέλευση οκτώ πλανητών μέσα από τους Τοξότη, Κριό και Λέοντα.

Καλωσόρισες 2007! Πείτε το τώρα, με ανοιχτή καρδιά και ευρύ μυαλό, για να μη χάσετε ούτε λεπτό από μια χρονιά φλογερή, εξελικτική, με μεγάλη πλανητική έμφαση στα ζώδια της Φωτιάς. Ο πύρινος Τοξότης, όπου αργοκινείται ο Πλούτωνας, φουντώνει τη φλόγα του τυχερού Δία. Η γοητευτική Αφροδίτη επιλέγει τη φλογερή αγκαλιά του Λέοντα επί 99 θερινές ημέρες. Στο Λέοντα και ο Κρόνος (ως 2/9), συχνές και οι διελεύσεις Σελήνης, Ήλιου, Ερμή και Άρη από τα πύρινα ζώδια. Χρονιά εξελίξεων το 2007, μοιάζει με πρόβα τζενεράλε -με μια αίσθηση προετοιμασίας, προσδοκίας και κάποιας νευρικότητας-
εν όψει του οριακού 2008. Οι δυσκολίες αρκετές, πολλές οι υποσχέσεις και δεκάδες οι ευκαιρίες για όποιον είναι έτοιμος να ακολουθήσει την εξέλιξη και να επωφεληθεί τολμώντας τις δικές του προσωπικές αλλαγές.

Τι λένε οι αριθμοί
Το 2007 είναι η πρώτη χρονιά του δωδεκάχρονου κύκλου του Δία (των νέων προοπτικών) με αφετηρία το ζώδιο που «κυβερνάει», τον τολμηρό Τοξότη. Είναι η τελευταία χρονιά της δωδεκάχρονης διέλευσης του Πλούτωνα (της μεταμόρφωσης ή του κοντρόλ) από τον Τοξότη της ελευθερίας και της εξέλιξης, πριν μετακινηθεί στο συντηρητικό Αιγόκερω.
Αριθμολογικά, το 2007 είναι χρονιά «9», που σημαίνει αποποίηση κάθε
ιδέας πρόληψης, αναστολής, συνήθειας, σχέσης ή στόχου που μας κρατάει πίσω, κλείνει ορίζοντες και περιορίζει χαρά, ανανέωση, έμπνευση, δημιουργία, όραμα. Είναι το τέλος ενός κύκλου και η προετοιμασία για την έναρξη του νέου: την κρίσιμη χρονιά «1» του 2008.

Προσοχή στον Άρη
Για τρεις μήνες ο Άρης θα είναι σε πτώση στον Καρκίνο (29/9 και ανάδρομος μεταξύ 15/11-31/12). Παρορμητισμός, συναισθηματική φόρτιση, γκρίνια, τριβές στις σχέσεις και στις συνεργασίες των Παρορμητικών (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) πρέπει να αποφευχθούν, εν όψει της δύσκολης μετάθεσης του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (από 26/1/08). Πιθανή και η κυκλοθυμία των οικονομικών ΗΠΑ, Ελλάδας και των Μεταβλητών (κυρίως ωροσκόπων).

Ένστικτο και όραμα
Η πύρινη γιανγκ ενέργεια είναι η μοναδική που κινητοποιεί ένστικτο και όραμα μαζί, τονίζει δε θάρρος, αισιοδοξία, ένταση και εν θερμώ δράση! Παράλληλα με όλα αυτά επείγει να έχουμε μυαλό διορατικό, στάση ευέλικτη και ψύχραιμες αποφάσεις για να υπάρχει πραγματική ωφέλεια αλλά και αποφυγή δυσκολιών.


Τέσσερις οι φετινοί πρωταγωνιστές. Από τη ρόδινη πλευρά ο Τοξότης, με την τυχερή ώθηση του Δία και τον απαιτητικό Κρόνο στο Μεσουράνημα. Στην ίδια πλευρά και ο Λέων, που ωριμάζει κι άλλο κάτω από την κρόνια πίεση, ενώ ξανανιώνει και δημιουργεί με την ακτινοβολία του Δία, ανοίγει την καρδιά του τρυφερά και ερωτικά με την πολύμηνη αφροδίσια εύνοια και θα ξανανοίξει τα φτερά του όταν απαλλαγεί από τον Κρόνο. Σε κρίση Παρθένοι και Ιχθύες, με τις εκλείψεις στον άξονά τους, τον ανατρεπτικό Ουρανό στους Ιχθύς που αμφισβητεί συμβατικότητα και δεσμεύσεις και τον Κρόνο στην Παρθένο (από 3/9) που φέρνει πιέσεις και περιορισμούς. Ευτυχώς που συνυπάρχει η έμμεση εύνοια και προστασία του Δία! Ποιος θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις του 2007; Ποιος θα χαρεί, θα τολμήσει, θα πετύχει; Ποιος θα προλάβει ή θα αντέξει και πώς; Για να αδράξετε ευκαιρίες, να προλάβετε δυσκολίες και για να απολαύσετε τα πολλά καλά, ακολουθήστε τις συμβουλές μας.

Κριός

Με ενθουσιάζουν: Οι γοητευτικές γνωριμίες, η αίσθηση της περιπέτειας, ταξίδια
και εξορμήσεις, η αδρεναλίνη των σπορ, οι έρωτες, ένα τυχερό μωρό!

Με συμφέρει: Οι περικοπές στις σπατάλες, η οργάνωση των οικονομικών, η εκπαίδευση
σε ξένες γλώσσες, η εντατικοποίηση των σπουδών, η φροντίδα της υγείας.

Να προλάβω: Παρορμητισμό, εγωισμούς και άσκοπες τριβές που μπορεί να προκαλέσει η επιρροή του Άρη στα αισθηματικά, στο σπίτι, στη δουλειά.

Να κερδίσω: Σβέλτο και όμορφο κορμί με μεθοδική δίαιτα,
αφού οι καύσεις θα είναι καλές.


Ταύρος

Με ενθουσιάζουν
: Μια νέα αγάπη, η απόφαση και η προετοιμασία ενός γάμου, η δύναμη ψυχής. Και από Οκτώβριο: Η εξωστρέφεια, η σβελτάδα, οι ενδιαφέρουσες γνωριμίες,
τα συχνά ή τολμηρότερα ταξίδια.

Με συμφέρουν: Σκληρή δουλειά, διεκδίκηση αυξήσεων ή κληρονομιάς, αλλαγή θέσης
ή δουλειάς (η καριέρα ευνοείται).

Να προλάβω: Ρίσκα, σπατάλες (παρά την εύνοια στα οικονομικών), ορμονικά προβλήματα, έξτρα κιλά.

Να κερδίσω: Τρυφερό σπιτικό, οικογενειακή αρμονία, τη ζεστασιά μιας ανανεωμένης σχέσης που αξίζει και όχι έρωτες φευγαλέους ή και επώδυνους.


Δίδυμοι

Με ενθουσιάζουν:
Οι αλλαγές που ονειρεύομαι και θα τολμήσω, οι γνωριμίες, οι θερινοί έρωτες, τα ρομαντικά ταξίδια, μια νέα αγάπη.

Με συμφέρει: Να εργαστώ σκληρά και οργανωμένα, να έχω στρατηγική, διπλωματία (γύρω στις εκλείψεις Μαρτίου/Σεπτεμβρίου), να βάλω στόχους εφικτούς, να αντέξω πιέσεις.

Να προλάβω: Κυκλοθυμία διάθεσης και στάσης, ανταγωνισμούς και εντάσεις στην προσωπική ζωή, επιπολαιότητες που διαλύουν σχέσεις.

Να κερδίσω: Την προσωπική μου εξέλιξη και την αναζωογόνηση μιας σχέσης που αξίζει πάνω σε νέες βάσεις, όρια και νέους κοινούς στόχους.


Καρκίνος

Με ενθουσιάζουν:
Η καλή διάθεση και η ευεξία που θα έχω και που θα κάνω ό,τι μπορώ να διατηρήσω. Οι μικρές χαρές, οι επιτυχίες στη δουλειά.

Με συμφέρει: Η αναβάθμιση των οικονομικών (αυξήσεις, δώρα, κληρονομιές, έξτρα απασχόληση) και να πάψω να ξοδεύω για άλλους.

Να προλάβω: Ρίξεις με συγγενείς (και εξ αγχιστείας), μειωμένη απόδοση σε σπουδές ή επιμόρφωση, τριβές στη δουλειά (ιδίως από Οκτώβριο).

Να κερδίσω: Ένα λαχείο (από Σεπτέμβρη). Να νιώθω σιγουριά μέσα μου,
ό,τι κι αν συμβαίνει!


Λέων
Με ενθουσιάζει: Η αίσθηση πως ξανανιώνω, ο ερωτισμός και οι έρωτές μου (ιδίως
το καλοκαίρι), η δημιουργική μου διάθεση, οι φιλίες, οι παρέες, οι όμορφες σχέσεις
με τα παιδιά.

Με συμφέρει: Να μην παραμελήσω τη δουλειά αλλά και να διατηρήσω καλές σχέσεις με τους δικούς μου.

Να προλάβω: Πιθανό limit down των οικονομικών (Ιανουάριο, Μάρτιο και από Σεπτέμβριο). Να μην αμελήσω πιθανές ορμονικές διαταραχές

Να κερδίσω: Την αγάπη και το ενδιαφέρον προς τον εαυτό μου και την αναθέρμανση
της αισθηματικής ζωής μου.


Παρθένος

Με ενθουσιάζει: Η ζεστασιά του γιορτινού μου σπιτικού, η ανανέωση του γάμου,
ο γάμος που ονειρευόμουν, η εξέλιξη της καριέρας, η ευχάριστη κοινωνική ζωή.

Με συμφέρει: Να τα βρω με τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που αγαπώ
ή συνεργάζομαι, πριν φτάσει ο Κρόνος στην Παρθένο.

Να προλάβω: Τριβές ως και μπουρίνια στα αισθηματικά, στο σπίτι, στη δουλειά (Ιανουάριο, Μάρτιο ως Μάιο, Σεπτέμβριο).

Να κερδίσω: Από αγοραπωλησίες ή κληρονομιά ακινήτων. Να μετακομίσω ή να αγοράσω
ένα σπίτι που θα με κάνει να νιώθω όμορφα.


Ζυγός

Με ενθουσιάζουν: Η συντροφιά με φίλους της καρδιάς, οι καινούργιες μου παρέες, οι φοβερές γνωριμίες, οι έξοχες δημόσιες σχέσεις, η επιτυχία στις σπουδές και τα ταξίδια!

Με συμφέρει:
Να συμμαζέψω τα οικονομικά μου, να κάνω ένα γενικό ξεκαθάρισμα φίλων, να ερωτευθώ με τα πόδια στη γη!

Να προλάβω: Εντάσεις και τριβές στην προσωπική ζωή ή στη δουλειά, ιδίως από Οκτώβρη και μετά.

Να κερδίσω: Υγεία και ευεξία και να τα διατηρήσω με δίαιτα και άσκηση και με τόνωση της ψυχολογίας, πριν πιεστούν από τον Κρόνο (από Σεπτέμβρη).


Σκορπιός

Με ενθουσιάζει: Η τονισμένη μου κοινωνικότητα, η άνοδος του status, η όλο και πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπιτικό μου (στην οποία συμβάλλω κι εγώ).

Με συμφέρει: Η μοναδική εύνοια στα οικονομικά, αν πάψουν φυσικά σπατάλες, άσκοποι δανεισμοί, ρίσκα ή... τζόγος.

Να προλάβω: Να εξασφαλίσω γύρω μου φιλίες που αξίζουν, να λύσω τυχόν διαφορές. Να ανοίξω αγκαλιές στα παιδιά μου και να τα στηρίξω πριν από το Σεπτέμβριο.

Να κερδίσω: Αγάπες και αγκαλιές τρυφερές και ερωτικές από εκείνους που αξίζει
να αγαπώ. Να παντρευτώ, για να κερδίσω βίον ανθόσπαρτον (από Ιούνιο).


Τοξότης

Με ενθουσιάζουν: Η χαρά ζωής, η αυτοπεποίθηση, η ενέργεια, τα ταξίδια, οι γνωριμίες, οι έρωτες, όσο και η τόλμη μου για αλλαγές και εξελί ξεις.

Με συμφέρει: Να αναπτύξω τις φιλοδοξίες μου, να εργαστώ σκληρά, να βάλω στόχους εφικτούς, για να καταξιωθώ από Σεπτέμβριο.

Να προλάβω: Εγωισμούς, ανταγωνισμούς, εντάσεις στη δουλειά και αντιδράσεις σε ό,τι
με περιορίζει (ωράρια, ιεραρχία, υποχρεώσεις).

Να κερδίσω: Την ποιότητα και τη σταθερότητα του γάμου, του δεσμού μου ή μιας νέας αγάπης. Επίσης, την εμπιστοσύνη και την εύνοια
των ανωτέρων μου!


Αιγόκερως

Με ενθουσιάζει: Η όλο και καλύτερη διάθεσή μου, η σβελτάδα, η ευεξία μου που πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσω. Α! Και το «ξύπνημα» του ερωτισμού μου!

Με συμφέρει
: Η εύνοια στα οικονομικά (με συνεχείς όμως διεκδικήσεις και συνετή οργάνωση).

Να προλάβω: Ανταγωνισμούς ή τρικλοποδιές κάποιων συναδέλφων,
φέτος που η καριέρα ευνοείται.

Να αποφύγω: Διαφορές με συγγενείς ή γείτονες. Να χαρώ ταξίδια έως το Σεπτέμβρη.

Να κερδίσω: Σιγουριά, να εξωτερικεύσω συναισθήματα, να απαλλαγώ από άσκοπα «πρέπει» για καλύτερα αισθηματικά, αποφεύγοντας όμως μπουρίνια από Οκτώβρη και μετά.


Υδροχόος

Με ενθουσιάζουν: Οι γοητευτικές γνωριμίες, οι θερινοί έρωτες, ένας κεραυνοβόλος έρωτας που γίνεται αγάπη, οι ερωτικές φιλίες.

Με συμφέρει: Να αποδίδω στη δουλειά για να μη μείνω πίσω, στα δε οικονομικά
πρέπει να βάλω γερό χαλινάρι, αλλιώς προβλέπεται χρόνια πτώση.

Να προλάβω: Να τονώσω την υγεία μου (ιδίως οστά, ορμονικό, κυκλοφορικό),
για να μην παγιωθούν νεύρα και στρες.

Να κερδίσω: Φιλίες που χάνονται, παιδικές αγκαλιές, το χαμένο μου κέφι, αγάπες
που κλονίστηκαν ή το χαμένο χρόνο σε σχέσεις που κινδυνεύουν να λήξουν!


Ιχθύες

Με ενθουσιάζει:
Η εύνοια σε καριέρα, status, κοινωνικότητα. Η μοναδική εύνοια
στο γάμο, παλιό ή νέο, η ζωντανή ατμόσφαιρα στο σπιτικό μου.

Με συμφέρει: Να ανεβάσω τον πήχη στη δουλειά, να πάρω πρωτοβουλίες, να ελιχθώ, να αποφύγω ανταγωνισμούς, να αντέξω πιέσεις.

Να προλάβω: Ό,τι διαβρώνει τη σχέσεις με όσους αγαπάω (το σύντροφο, τους δικούς μου, καλυτερεύοντας τη σχέση με τον εαυτό μου (ως το Σεπτέμβρη).

Να κερδίσω: Ελεύθερο χρόνο για να γευτώ τη χαρά της ζωής, να νιώσω αυτοεκτίμηση,
να μπορέσω με αυτογνωσία να βρω τι προέχει, να το επιδιώξω και να εξελιχθώ.