Ενεργειακά ταιριάζετε;

23.08.2006
Όταν κάποτε στο μέλλον όλοι οι άνθρωποι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με το ενεργειακό κομμάτι της ύπαρξής μας, ένα κομμάτι που σήμερα μόνο διαισθητικά μπορούμε να αντιληφθούμε, θα έχουμε να μάθουμε πολλά για τις σχέσεις μας με τους άλλους. Προς το παρόν βασιζόμαστε μόνο σ’ εκείνα που προκύπτουν από τις παρατηρήσεις των ατόμων τα οποία έχουν δυνατότητα να διακρίνουν το ενεργειακό...

Όταν κάποτε στο μέλλον όλοι οι άνθρωποι θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εξοικείωση με το ενεργειακό κομμάτι της ύπαρξής μας, ένα κομμάτι που σήμερα μόνο διαισθητικά μπορούμε να αντιληφθούμε, θα έχουμε να μάθουμε πολλά για τις σχέσεις μας με τους άλλους. Προς το παρόν βασιζόμαστε μόνο σ’ εκείνα που προκύπτουν από τις παρατηρήσεις των ατόμων τα οποία έχουν δυνατότητα να διακρίνουν το ενεργειακό σώμα των ανθρώπων, δηλαδή την αύρα. Και αυτοί μας έχουν πει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τον τρόπο που αλληλεπιδρούν τα ενεργειακά πεδία των ανθρώπων, την αόρατη επικοινωνία που δημιουργείται και που πολλές φορές δεν έχει καμιά σχέση μ’ εκείνο που βλέπουν τα μάτια.

Τα ανθρώπινα ενεργειακά πεδία αντιδρούν μεταξύ τους αντικατοπτρίζοντας τα αληθινά συναισθήματα που τρέφουν τα άτομα μεταξύ τους. Τα χρώματα και τα σχήματα μέσα στην αύρα δείχνουν ολοκάθαρα εκείνο που ακόμα και οι ίδιοι μπορεί να μην παραδεχόμαστε. Φανερώνουν ξεκάθαρα αν ο άλλος μας ελκύει ή μας απωθεί. Κι αυτό που δείχνει η αύρα μπορεί να έρχεται σε αντίφαση ακόμα και με τα συναισθήματα που συνειδητοποιούμε. Μπορεί κάποιος ενδιαφερόμενος να το δει αυτό; Ίσως, με τη βοήθεια ενός ατόμου πραγματικά προικισμένου με την ικανότητα να διακρίνει τις αύρες. Επειδή όμως αυτά τα άτομα είναι σπάνια (και οι κακοτοπιές πολλές στον εν λόγω χώρο), μια ασφαλής μέθοδος για να δει κανείς αν ταιριάζει ενεργειακά με κάποιον άλλο είναι οι φωτογραφήσεις των δακτύλων με τη μέθοδο Κίρλιαν. Έχει ανακαλυφθεί ότι, αν οι αύρες είναι συμβατές, τα ακτινωτά φωτοστέφανα που σχηματίζονται στις άκρες των δακτύλων μας εμφανίζονται να απλώνονται το ένα προς το άλλο, όταν οι δείκτες των δύο ατόμων τοποθετηθούν στην πλάκα της φωτογράφησης, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Αντίθετα, αν κάποιος αισθάνεται απώθηση για τον άλλο, η αύρα του δείχνει να οπισθοχωρεί και το «στεφάνι» φαίνεται λειψό από την πλευρά που το πλησιάζει το αποτύπωμα της άλλης αύρας. Το θέμα είναι βέβαια πόσα ζευγάρια θα υπέβαλαν τη σχέση τους σε ένα τέτοιο «τεστ αλήθειας».

Αγάπη μου, με εξαντλείς

Ένα άλλο ζήτημα της ενεργειακής συμβατότητας είναι το κατά πόσον ο υπέροχος κατά τα άλλα σύντροφός σας λειτουργεί σαν ενεργειακή ρουφήχτρα απέναντί σας. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι που αποστραγγίζουν την ενέργεια των άλλων απλώς και μόνο με την παρουσία τους, χωρίς καν να λένε ή να κάνουν κάτι που να βλάπτει τον άλλο. Μπορεί και να μην το καταλαβαίνουν καν. Όμως το αποτέλεσμα είναι οι άλλοι να αισθάνονται εξαντλημένοι μετά από την επαφή με τις εν λόγω ρουφήχτρες. Μια τέτοια αποστράγγιση ενέργειας δημιουργεί σωματική και ψυχολογική εξάντληση και ενδεχομένως να καταλήξει σε «χειροπιαστά» προβλήματα υγείας. Δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο για σας να ανακαλύψετε ότι ξυπνάτε το πρωί μονίμως πτώμα, ενώ ο άντρας σας σηκώνεται σαν την καλή χαρά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η γυναίκα άρχισε να υποψιάζεται μετά από χρόνια γάμου ότι κάτι συνέβαινε, όποτε τύχαινε ένας από τους δύο να λείπει σε ταξίδι και να κοιμούνται χωριστά. Εκείνη ξυπνούσε... περδίκι, ενώ εκείνος της παραπονιόταν ότι αισθανόταν χάλια. Έλυσε το πρόβλημά της μαθαίνοντας μερικές τεχνικές για ενίσχυση της αύρας και ψυχική άμυνα, τις οποίες θα μπορούσε να εφαρμόσει οποιοσδήποτε στην περίπτωση που θα δει ότι κάποιος τον αποστραγγίζει ενεργειακά.

Πώς μπορεί να το διαπιστώσει; Μόνο με την αίσθηση που παίρνει από την παρουσία του άλλου. Και κυρίως από το πώς νιώθει αμέσως μόλις αποχωριστούν. Αν αισθάνεται ηρεμία, ζωντάνια, ικανοποίηση, ευεξία, σημαίνει ότι οι ενεργειακές επιδράσεις που δέχτηκε ήταν θετικές. Αν νιώθει εξάντληση, κόπωση, νευρικότητα, πιθανόν ο άλλος να του «τράβηξε» ενέργεια. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κακίζετε τους ανθρώπους-ρουφήχτρες, γιατί πολλές φορές το κάνουν χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται, πόσο μάλλον να το επιδιώκουν. Απλώς να φροντίζουμε να προστατευόμαστε οι ίδιοι.

Τα πετράδια του έρωτα

Oρισμένοι κρύσταλλοι έχουν τη φήμη ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προσελκύουν σταθερές σχέσεις και βοηθούν τα εσωτερικά ξεκαθαρίσματα. Δεν χάνετε λοιπόν τίποτα να εκμεταλλευθείτε τις ενισχυτικές τους δονήσεις, έχοντάς τους κοντά σας σαν διακοσμητικά, φορώντας τους δεμένους σε κοσμήματα ή απλώς έχοντάς τους στις τσέπες σας.

Κουνζίτης Έχει ισχυρή ενέργεια αγάπης, γαλήνης και κάθαρσης. Προστατεύει την αύρα και διασκορπίζει τις αρνητικές επιρροές, εξισορροπώντας την ενέργεια. Βοηθά να επανενώσει κανείς κομματιασμένα μέρη της ψυχής, κυρίως από προηγούμενες ζωές, και να ενοποιήσει το αστρικό ενεργειακό κομμάτι του με τη φυσική αύρα. Γρανάτης Είναι πέτρα της αγάπης και του πάθους, ανεβάζει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα και μάλιστα προάγει το ταντρικό σεξ αλλά και τη σταθερότητα μαζί με την πίστη μέσα στο γάμο. Επιπλέον βοηθά στο να προσελκύσει κανείς ένα σύντροφο με τον οποίο να δημιουργήσει μια αρμονική σεξουαλικά σχέση. Απωθεί από την αύρα τις δυσαρμονικές ενέργειες των άλλων και βοηθά να εκφράζεται ο θυμός αλλά και η σεξουαλική έλξη. Επιπλέον, βοηθά στην αποδοχή και την εξισορρόπηση της ύπαρξης μέσα στην τωρινή ενσάρκωση. Τουρμαλίνης Τον αποκαλούν πετράδι της αληθινής αγάπης. Ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς, ενισχύει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας,, στις ανώτερες δυνάμεις μας αλλά και στους άλλους, αυξάνει την ικανότητα να αγαπά κανείς τον εαυτό του αλλά και τα πάντα γύρω του. Θεραπεύει τις ουλές της καρδιάς και φέρνει την παρηγορητική ενέργεια της αγάπης, ανοίγοντας και γιατρεύοντας ολόκληρο το συναισθηματικό ενεργειακό σώμα. Μετατρέπει την αρνητικότητα σε θετική συναισθηματική ενέργεια. Ροζ χαλαζίας Είναι πέτρα του έρωτα, από την άποψη ότι προετοιμάζει τον άνθρωπο για να τον δεχτεί και να τον προσφέρει. Ενισχύει την ίαση της καρδιάς μέσα από τη θετική άποψη για τον εαυτό μας, την αγάπη και την εκτίμηση προς αυτόν, την αποδοχή της εικόνας μας. Βοηθά να ανοιχτεί κανείς στο ανώτερο κομμάτι του εαυτού του. Γιατρεύει το συναισθηματικό σώμα, απαλύνει την αίσθηση της μοναξιάς, φέρνει σε επαφή με τα βαθύτερα συναισθήματα, οδηγεί σε εσωτερική χαλάρωση, αποδοχή, συγχώρεση των άλλων και του εαυτού μας. Ρουμπίνι Τονίζει το συναίσθημα, την ακεραιότητα, την αφοσίωση, το πάθος αλλά και τη φροντίδα, την προστασία, την ευημερία. Εντείνει την ενέργεια της ζωτικής δύναμης στο ριζικό τσάκρα. Ενισχύει την επιθυμία για ζωή και την ικανότητα του σώματος να στηρίξει την τωρινή του ενσάρκωση.