Βρες τη σωστή στιγμή για όλα!

17.07.2009
Τα κατάλληλα άτομα και ο σωστός συντονισμός είναι οι βασικοί παράγοντες για να πετύχει ό,τι κι αν κάνετε. Πώς όμως βρίσκουμε αυτό το περίφημο timing; Ανακαλύψτε το με τη βοήθεια της αριθμολογίας.

Πολλές φορές υποκλινόμαστε στη δύναμη της συγκυρίας, βλέποντας πόσο διαφορετική έκβαση θα είχαν όλα τα πράγματα, αν μια συνάντηση ή ένα τηλεφώνημα είχε γίνει έστω και δύο λεπτά νωρίτερα ή αργότερα. Και όλοι ονειρευόμαστε να είχαμε ένα μαγικό χρονόμετρο που να μας έδειχνε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε τις κινήσεις μας, το σωστό timing, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.

Λοιπόν, έχουμε καλά νέα. Ακόμα κι αν δεν είστε προικισμένοι με μια τέτοιου είδους διαίσθηση ή υπέρμετρη τύχη, ακόμα κι αν δεν έχετε το χάρισμα να βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα, υπάρχει ένας τρόπος να επιλέγετε τις κατάλληλες στιγμές. Και αυτός είναι η αριθμολογία. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να ερμηνεύουμε αριθμούς και ονόματα, διακρίνοντας τις κρυφές τους δυνατότητες.

Μπορούμε, δηλαδή, να κάνουμε προβλέψεις για κάθε χρονιά, ανάλογα με τα προσωπικά νούμερα που προκύπτουν από την ημερομηνία της γέννησής μας, όπως αυτές που διαβάζετε κάθε χρόνο στο περιοδικό μας. Μπορούμε με τις αντιστοιχίες των γραμμάτων της αλφαβήτου με αριθμούς να βρούμε τι κρύβει ένα όνομα ή μια λέξη. Και, στην περίπτωση που συζητάμε εδώ, έχουμε δυνατότητα να ανακαλύπτουμε τις κατάλληλες ώρες ανάλογα με τη δραστηριότητα που μας ενδιαφέρει.

Πώς δουλεύει η μέθοδος
Οι ώρες και τα λεπτά είναι από μόνα τους αριθμοί. Όπως κάνουμε πάντα στην αριθμολογία, προσθέτουμε όλα τα ψηφία τους -και τα ψηφία του αθροίσματος, αν αυτό βγει διψήφιο- ώστε να έχουμε ένα μονοψήφιο αριθμό. Επίσης, για να διαχωρίζουμε τις πρωινές από τις βραδινές ώρες, θα τις παίρνουμε σε μετρήσεις 24ώρου. Αν δηλαδή μιλάμε για δέκα και τέταρτο το πρωί, θα πάρουμε τον αριθμό 10:15. Αν μιλάμε για τις έντεκα παρά τέταρτο το βράδυ, θα υπολογίσουμε βάσει του αριθμού 22:45. Προσθέτοντας όλα τα ψηφία, για την πρώτη περίπτωση, θα έχουμε 1+0+1+5= 7. Για τη δεύτερη, 2+2+4+5= 13, 1+3= 4.
Τι σημαίνει αυτό για το ραντεβού που έχετε στις δέκα και τέταρτο το πρωί, λοιπόν; Η ώρα 10:15, που έχει αριθμό 7, σύμφωνα με την ερμηνεία που παρατίθεται παρακάτω, είναι κατάλληλη για καταστάσεις για τις οποίες ενδεχομένως θα χρειαστεί να αυτοσχεδιάσετε
ή να μπλοφάρετε, γιατί δεν έχετε επαρκή γνώση των πραγμάτων. Ο αριθμός 4, πάλι, στις έντεκα παρά τέταρτο το βράδυ, σας βοηθάει να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να πετύχετε, παρά τις αντιξοότητες. Έτσι, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε περίστασης, μπορείτε να ρυθμίσετε αντίστοιχα την έναρξη της συνάντησής σας.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη μέρα στην οποία θα κανονίσετε μια συνάντηση ή μια δουλειά προσθέτοντας την ημερομηνία. Για παράδειγμα, η 25η Μαΐου 2009 (με αριθμό 2+5+5+2+0+0+9= 23, 2+3= 5) είναι μια πολύ καλή μέρα για να πάτε σε συνέντευξη για μια καινούργια δουλειά.
Αντίστροφα, ακόμα και με τις καταστάσεις που δεν είναι υπό τον έλεγχό σας, όπως το πότε θα κανονιστεί μια συνάντηση, μπορείτε τουλάχιστον να ξέρετε από πριν ποια είναι η ενέργεια εκείνης της ώρας και να συμπεριφερθείτε ανάλογα. Για παράδειγμα, μια συνάντηση που γίνεται σε ώρα με αριθμό 4 καλεί για ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων και θα έχετε καλύτερη εξέλιξη αν συμπεριφερθείτε με ειλικρίνεια ως προς τα υπέρ αλλά και τα κατά μιας κατάστασης.
Έτσι, το όνομα και το επώνυμό σας έχουν το δικό τους αριθμό, που με την ερμηνεία του εμφανίζει τις προσωπικές σας ικανότητες. Αλλά και ο προσωπικός αυτός αριθμός του ονόματός σας συμπίπτει με τις ώρες του 24ώρου που είναι οι καλύτερες για σας, για οποιοδήποτε θέμα σας. Ανάλογα με τον τομέα που θέλετε να δείτε, κάνετε τον υπολογισμό με βάση το όνομα που χρησιμοποιείτε. Αν δηλαδή στη δουλειά σάς ξέρουν ως Ελένη (5+2+5+4+7= 5), ενώ στην προσωπική σας ζωή είστε η Λένα (2+5+4+1= 3), θα χρησιμοποιήσετε στον υπολογισμό το πρώτο όνομα για τα επαγγελματικά και το δεύτερο για τις σχέσεις σας. Αντίστοιχα και με το αν κάπου σας αποκαλούν με το πατρικό ή το συζυγικό σας επώνυμο.
Και τι κάνετε αν αυτό που βγαίνει από το όνομά σας δεν σας αρέσει; Μπορείτε να το αλλάξετε, κάνοντάς το Έλενα (που έχει αριθμό 8) ή Νένη (2). Αν είστε ακόμα πιο? προχωρημένοι, μπορείτε να επινοήσετε αποκλειστικά για τον εαυτό σας ένα δικό σας όνομα, ένα «όνομα δύναμης» που να σας εμπνέει -και ας μην το ξέρει κανένας άλλος. Να είναι το όνομα που χρησιμοποιείτε όταν κάνετε θετικές σκέψεις και θέλετε να βρείτε μέσα σας δύναμη και ενθάρρυνση. Ένα όνομα με το άθροισμα που να αντιστοιχεί στον αριθμό με τις ικανότητες που θα θέλατε περισσότερο να έχετε.
Με τη βοήθεια του πίνακα μπορείτε ακόμα να βρείτε τι φανερώνουν τα ονόματα ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν ή που δεν γνωρίζετε καλά. Τέλος, με τα αθροίσματα από λέξεις και αριθμούς βλέπετε τι σας δείχνει η διεύθυνση του σπιτιού ή της δουλειάς σας (οδός, αριθμός, πόλη, Τ.Κ. - όπως γράφεται σε μια κάρτα ή φάκελο), για να ξέρετε ποιες διαδικασίες ευνοεί. Οι εφαρμογές αυτού του συστήματος είναι πολλές και ο καθένας μπορεί να το αξιοποιήσει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Και ακολουθώντας την ίδια λογική, τίποτα δεν σας εμποδίζει να ανακαλύψετε νέες δικές σας χρήσεις του!

Δώσε μου το... τηλέφωνό σου
Αυτή η διαδικασία της αριθμολογίας έχει πολλές εφαρμογές, πέρα από την εύρεση των κατάλληλων ωρών για να κάνετε πράγματα. Μία από αυτές έχει να κάνει με τον αριθμό του τηλεφώνου σας, σταθερού και κινητού. Αν αθροίσετε όλα τα ψηφία (στο σταθερό της δουλειάς προσθέτετε και το εσωτερικό, αν υπάρχει) και βρείτε τον αριθμό που προκύπτει, οι ώρες που έχουν το ίδιο άθροισμα με το τηλεφωνικό σας νούμερο είναι οι καλύτερες για να κάνετε τις κλήσεις σας, εφόσον θέλετε να πετύχετε κάτι μέσα από αυτές. Μπορείτε επίσης στον αριθμό του δικού σας τηλεφώνου να προσθέσετε τον αριθμό του προσώπου που σας ενδιαφέρει να καλέσετε. Το άθροισμα από τα δύο τηλέφωνα θα σας καθοδηγήσει ως προς την ώρα που είναι καταλληλότερη για να υπάρξει αμοιβαίο όφελος από τη συνομιλία. Επίσης, αν μπορείτε να διαλέξετε εσείς τηλεφωνικό νούμερο, ίσως στην επιλογή σας να είναι σκόπιμο να λάβετε υπόψη το είδος των συνομιλιών που θα κάνετε. Αν ασχολείστε με τις πωλήσεις, για παράδειγμα, είναι καλό για σας το νούμερο που έχει άθροισμα 8, ενώ, αν η δουλειά σας έχει να κάνει με δημόσιες σχέσεις, προτιμήστε το τηλεφωνικό νούμερο που έχει άθροισμα 5.


Οι αριθμοί και οι ερμηνείες τους
Να ποιο είναι το συμβολικό νόημα που έχει ο κάθε μονοψήφιος αριθμός.

Ένα, για καινοτομίες
Οι ώρες του 1 είναι εξαιρετικές για να κάνετε μια νέα αρχή, να εξερευνήσετε άγνωστους τομείς, να έχετε ενέργεια και να κάνετε συναντήσεις με άτομα που δεν γνωρίζετε καλά. Είναι επίσης καλές φάσεις για να ξεκινάτε δημιουργικά πράγματα, να? κατεβάζετε εμπνεύσεις (κυρίως σε συνεργασία με άλλους), όπως και να βρίσκετε λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν. Τέλος, είναι καλές για να αρχίσουν να κινούνται πράγματα που έχουν βαλτώσει.

Δύο, για συνένωση

Οι ώρες του 2 είναι πολύ καλές για συναντήσεις τετ-α-τετ με ένα πρόσωπο, επαγγελματικές ή προσωπικές, για να δημιουργείτε συνεργασίες και συμμαχίες σε οποιοδήποτε επίπεδο και να συμβιβάζετε πρόσωπα που δείχνουν να μην μπορούν να συνεννοηθούν. Ευνοούν στο να βρίσκετε λύσεις για να συμφιλιώνετε αντιφατικές καταστάσεις ή, ακόμα, για να βάζετε προτεραιότητες, όταν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε φαινομενικά αντικρουόμενα πράγματα.

Τρία, για επιτεύγματα

Οι ώρες του 3 είναι καλές για να κλείνετε συμφωνίες και να υπογράφετε συμβόλαια. Επίσης, για να εμπνέετε στους άλλους την αισιοδοξία και την πίστη στο μέλλον. Είναι καλές για συναντήσεις τριών ατόμων, για να καθορίζετε χρονοδιαγράμματα και να συστήνετε καινούργια πρόσωπα σε ένα επαγγελματικό, κοινωνικό ή οικογενειακό περιβάλλον. Ευνοούν επίσης τα ραντεβού, αν είστε υποψήφιοι για μια καινούργια δουλειά.

Τέσσερα, για ρεαλιστικές προσεγγίσεις

Οι ώρες του 4 βοηθούν να φέρνετε σε πέρας με επιτυχία πράγματα υπό δύσκολες συνθήκες. Επίσης, για να «μαζεύετε τα λουριά» σε όσους ξεφεύγουν από άποψη πειθαρχίας ή οικονομικής διαχείρισης, αλλά και για να κάνετε παρατηρήσεις σε όσους δεν συμπεριφέρονται με συνέπεια και υπευθυνότητα. Βοηθούν ακόμα αν θέλετε να εκθέσετε τα προβλήματα που εμφανίζει μια κατάσταση, πέρα από τα πλεονεκτήματά της.

Πέντε, για επικοινωνία

Οι ώρες του 5 είναι καλές για να πλασάρετε τον εαυτό σας και τις ιδέες σας, να εξηγείτε στους άλλους καινούργιες μεθόδους, να εκθέτετε καινοτόμες απόψεις. Επίσης, σας ευνοούν αν πρόκειται να κάνετε μια ομιλία, διάλεξη ή παρουσίαση. Όπως και οι ώρες του 3, είναι πολύ καλές φάσεις για να πάτε σε μια συνέντευξη που αφορά μια καινούργια δουλειά, ιδίως αν έχετε να αντιμετωπίσετε μεγάλο ανταγωνισμό.

Έξι, για συμβιβασμό

Οι ώρες του 6 βοηθούν όταν χρειάζεται να φέρετε τους άλλους στο φιλότιμο, ξυπνώντας μέσα τους τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι ιδανικές για να αντιμετωπίζετε όσους τρελαίνονται να δημιουργούν υστερίες και δράματα. Βοηθούν να πείθετε τους άλλους με την προσωπική σας γοητεία, έστω και αν δεν έχετε τόσο ισχυρά επιχειρήματα, αλλά και να αντιπαρέρχεστε τα (δίκαια ή άδικα) παράπονά τους, καταφέρνοντας να τους καλμάρετε.

Εφτά, για... ταχυδακτυλουργίες
Οι ώρες του 7 είναι πραγματικά το μαγικό ραβδάκι για να δημιουργήσετε ένα βαθμό αυτοπεποίθησης αν δεν αισθάνεστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάτι ή μια κατάσταση σας έχει καταλάβει εξαπίνης. Ευνοούν τους αυτοσχεδιασμούς και τις εμπνεύσεις, τη διαίσθηση και την ικανότητα να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις στα σωστά πρόσωπα. Επίσης, είναι καλές ώρες για να καταστρώνετε σχέδια.

Οχτώ, για οικονομικές επιτυχίες

Οι ώρες του 8 ευνοούν τις συμφωνίες που αφορούν οικονομικά και κτηματομεσιτικά, τα ξεκαθαρίσματα στην οικονομική διαχείριση ή την επέκταση και την εκμετάλλευση ευκαιριών που θα αποδειχθούν κερδοφόρες. Επίσης, είναι καλές για να συναντηθείτε με τραπεζικούς, εφοριακούς και λογιστές, αλλά και για να πάρετε δάνειο. Σε μια τέτοια φάση μπορεί ακόμα να δείτε να βγαίνουν κέρδη από μια υπόθεση που δεν φαινόταν να υπόσχεται πολλά.

Εννέα, για δράση
Οι ώρες του 9 είναι καλές για να? πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα και να αντιμετωπίσετε προβλήματα που χρονίζουν. Ακόμα, σας βοηθούν για να αντιπαρέλθετε τις αμφισβητήσεις και τις κριτικές τρίτων και για να λύσετε ζητήματα σχετικά με δικαστήρια και νόμους. Επίσης, σας ενισχύουν στην προσπάθειά σας να βάλετε στη θέση τους τα άτομα που σας ασκούν ψυχολογική πίεση ή πόλεμο. Τέλος, ευνοούν τα ταξίδια, ιδίως τα μακρινά.


Γράμματα & αριθμοί
Μια άλλη εφαρμογή της αριθμολογίας αφορά τα ονόματα. Το κάθε γράμμα της αλφαβήτου έχει μια αριθμητική αντιστοιχία, όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι
Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ


Aπό την Ελπίδα Χατζοπούλου