Ο ανάδρομος Ερμής του Μαΐου 2009

07.05.2009
Πώς επηρεάζει τη ζωή μας ο ανάδρομος Ερμής αυτού του μήνα; Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για κάθε ζώδιο ξεχωριστά, για να ξέρετε τι περιμένει εσάς και όσους σας ενδιαφέρουν.

Ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας, έχει επιστρέψει ανάδρομος για δεύτερη φορά φέτος, ήδη από σήμερα, 7 Μαΐου και θα διατηρήσει αυτή την τροχιά μέχρι το τέλος του μήνα. Τις περισσότερες χρονιές η κίνηση αυτή παρατηρείται συνολικά τρεις φορές, αλλά το 2009 θα επαναληφθεί και μια τέταρτη.

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που επιδρά στη ζωή μας η ανάδρομη πορεία του Ερμή, εξαρτάται από το ζώδιο στο οποίο οποίο βρίσκεται κι αυτή τη φορά έχει γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο των Διδύμων, των οποίων είναι και κυβερνήτης.

Τόσο οι Δίδυμοι, όσο και ο Ερμής ελέγχουν την επικοινωνία, την πρόσβαση στις πληροφορίες και τον τρόπο σκέψης. Ο Ερμής ελέγχει την αντίληψη και την κατανόηση, την επεξεργασία και την ανάλυση των πληροφοριών όπως και όλα τα είδη επικοινωνίας, το εμπόριο, την εκπαίδευση και τις μεταφορές. Σε ανάδρομη τροχιά, ο Ερμής προκαλεί παρεξηγήσεις, ασάφειες, και εμπόδια στις συνεννοήσεις, τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες, όπως και βλάβες στα τηλέφωνα, στα κομπιούτερ και στα μέσα μεταφοράς.

Σ' αυτή τη φάση λοιπόν, καλό είναι να αποφεύγουμε τη λήψη αποφάσεων, το κλείσιμο συμφωνιών και την υπογραφή συμβολαίων. Ωστόσο, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το διάστημα για να επανεξετάσουμε τα ζητήματα που μας απασχολούν, σημειώνοντας με κάθε λεπτομέρεια τα υπέρ και τα κατά. Έτσι, όταν ο Ερμής γυρίσει σε ευθεία πορεία στις 30 του μήνα, θα έχουμε την απαραίτητη διαύγεια για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Επίσης, αυτή την εποχή καλό είναι να μην αγοράζουμε προϊόντα που έχουν σχέση με τις επικοινωνίες, όπως κομπιούτερ και τηλέφωνα. Στην περίπτωση που δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις αγορές, τότε καλύτερα να κρατάμε τις αποδείξεις και την εγγύηση για οποιαδήποτε βλάβη παρουσιαστεί. Αν έχετε προγραμματίσει ταξίδι, διπλοτσεκάρετε όλες τις κρατήσεις και έχετε μαζί σας τουλάχιστον ένα καλό βιβλίο και αρκετά παιχνίδια για τα παιδιά για την περίπτωση καθυστερήσεων.

Από τις 13 του μήνα και μέχρι το τέλος Μαΐου, ο Ερμής θα προχωρήσει ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου, που αντιπροσωπεύει το ζώδιο των χρημάτων. Αυτή θα είναι ιδιαίτερα δυσμενής περίοδος για αποφάσεις σε σχέση με τα οικονομικά και τις επενδύσεις.

Αυτά είναι τα κύρια σημεία που πρέπει να προσέξουμε όλοι αυτό το διάστημα. Όμως, η θέση του Ερμή σε κάθε γενέθλιο χάρτη επηρεάζει διαφορετικά τον καθένα μας, ακόμα και στις ανάδρομες περιόδους. Έτσι, αν κάποιος έχει ανάδρομο τον Ερμή στον γενέθλιο χάρτη του, μπορεί να βιώσει πολύ ευνοϊκά αυτή τη μετάβαση.

Ακόμη, παρότι οι ανάδρομες περίοδοι προκαλούν εσωστρέφεια σε όλους μας, όσοι έχουν πολλούς πλανήτες στο ζώδιο των Διδύμων, τώρα θα βιώσουν ακόμη πιο έντονα αυτή την επίδραση. Επίσης, η έντονη ενδοσκόπηση, θα χαρακτηρίσει και όσους έχουν πολλούς πλανήτες στα υπόλοιπα μεταβλητά ζώδια -Ιχθύες, Παρθένος, Τοξότης.

Πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κάθε ζώδιο χωριστά, θα πάρετε από τη λίστα που ακολουθεί.

Κριός: την πρώτη εβδομάδα προσέξτε ιδιαίτερα κάθε μορφή γραπτής επικοινωνίας. Μετά τις 15 επανεξετάστε τα οικονομικά και φροντίστε τους λογαριασμούς σας.

Ταύρος: ο έλεγχος του προϋπολογισμού και οι απαραίτητες περικοπές επιβάλλονται. Από τη δεύτερη εβδομάδα προσέξτε ιδιαίτερα και τα λόγια σας γιατί θα σας παρεξηγούν με το παραμικρό.

Δίδυμοι: κρύβε λόγια - οι παρεξηγήσεις καραδοκούν σε κάθε σας λέξη. Στο υπόλοιπο διάστημα αφιερώστε χρόνο στην ενδοσκόπηση. Δεν είναι στο στυλ σας, αλλά θα σας κάνει καλό.

Καρκίνος: ξαναβρείτε τα με τους φίλους σας. Οι εμμονές σας τον προηγούμενο μήνα τους είχαν αποξενώσει. Αν υπολογίζετε περισσότερο τη φιλία από τη θέση που πήρατε σε μια διαφωνία, ποτέ δεν είναι αργά για επανασύνδεση.

Λέων: αντιμετωπίστε τα λάθη που κάνατε στη δουλειά. Αν μπορείτε, διορθώστε τα, αλλιώς αξιοποιήστε τα ως διδακτική εμπειρία. Επαναφέρετε τη συζήτηση με το αφεντικό για την προαγωγή σας, αλλά μην ζητήσετε αύξηση, αν δεν το είχατε θίξει ήδη σε προηγούμενη φάση.

Παρθένος: σας απασχολούν θρησκευτικά και φιλοσοφικά ζητήματα που κλονίζουν την πίστη σας. Η αναθεώρηση των πεποιθήσεών σας μπορεί να σας χαρίσει μια πιο γεμάτη ζωή. Τα κατάλληλα βιβλία θα σας βοηθήσουν σ' αυτή την προσπάθεια.

Ζυγός: η σταθερότητα και η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας για σας, τόσο στις επενδύσεις, όσο και στις σχέσεις. Επανεξετάστε τις απολαβές σας και στους δύο τομείς και μην φοβηθείτε να πληγώσετε κάποιον, αν πάρετε την απόφαση να αποσυρθείτε.

Σκορπιός: αναζητάτε ένα σημείο σταθερότητας, αλλά όταν αυτός στον οποίο υπολογίζατε δεν είναι σε θέση να σας ακούσει, να υπομείνει τα ξεσπάσματά σας και να σας ηρεμήσει, σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να λύσετε τα προβλήματα που υποβόσκουν.

Τοξότης: ήρθε ο καιρός να αντιμετωπίσετε τις πρακτικές λεπτομέρειες της ζωής, όπως όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Αναπροσαρμόστε το καθημερινό σας πρόγραμμα για να σας βολεύει καλύτερα και φροντίστε θέματα υγείας που εκκρεμούν.

Αιγόκερως: η δημιουργικότητα προηγείται στις προτεραιότητες αυτού του ανάδρομου, είτε μιλάμε για τέχνη, είτε για απόκτηση απογόνων. Επανεξετάστε τους στόχους σας σ' αυτούς του τομείς. Ξαναπιάστε εκείνο το μισοτελειωμένο μυθιστόρημα ή ξαναρχίστε την κουβέντα περί οικογενειακού προγραμματισμού με τον σύντροφό σας.

Υδροχόος: μπορεί να είστε ζώδιο του αέρα, αλλά θέλετε να νιώθετε τα πόδια σας καρφωμένα στη γη. Καιρός για μια γενική καθαριότητα στο σπίτι, αλλά και για την τακτοποίηση οικογενειακών υποθέσεων που έχουν μείνει στη μέση.

Ιχθύες: λίγοι μπορούν να αντιληφθούν τις μεταφυσικές έννοιες όπως εσείς, αλλά αν καταφέρετε να μεταδώσετε το όραμά σας με χειροπιαστό τρόπο, θα μπορέσετε να συνδεθείτε καλύτερα με τους γύρω σας. Η άσκηση αυτού του ανάδρομου για σας είναι να να μάθετε να απλοποιείτε τα μηνύματα σας.