Άστρα 2009: η πρώτη γεύση

23.12.2008
Καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες της χρονιάς, έχουμε το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Κι επειδή για όλους το μέλλον είναι αβέβαιο, μια πρώτη γεύση της διάθεσης των άστρων πάντα βοηθάει για την κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία.

Καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες της χρονιάς, έχουμε το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον. Κι επειδή για όλους το μέλλον είναι αβέβαιο, μια πρώτη γεύση της διάθεσης των άστρων πάντα βοηθάει για την κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία.

Προς το παρόν σας δίνουμε την κεντρική ιδέα. Με την αλλαγή του χρόνου θα βρείτε και τις λεπτομέρειες για όλα τα ζώδια σε κάθε τομέα της ζωής. Όσοι βιάζεστε βέβαια, μπορείτε να διαβάσετε από τώρα τις αναλυτικές προβλέψεις του 2009 στο "Άστρα & Όραμα" που κυκλοφορεί.

Κριός - Αξιοποιήστε στο έπακρο τη νέα χρονιά

Στις 5 Iανουαρίου 2009 ο Δίας, που μπορεί να σας βοήθησε σημαντικά στην κοινωνική αναγνώριση και την καριέρα σας, αλλά από την άλλη σας έφερνε ώρες ώρες εκτός σχεδίων και εκτός εαυτού, εγκαταλείπει τον Αιγόκερω και στις 6 εισέρχεται στον Υδροχόο. Από αυτή τη θέση μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2010 θα σας στέλνει την εύνοιά του δημιουργώντας ένα εξάγωνο με το ζώδιό σας. Μάλιστα, θα τα πάει περίφημα, πρίμο-σεκόντο με την Αφροδίτη, που για μεγάλο σχετικά διάστημα -από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου- θα βρίσκεται στο ζώδιό σας. Ο Κρόνος μέχρι τις 29 Οκτωβρίου θέλει προσοχή, διότι θα βρίσκεται στους τομείς της υγείας και της εργασίας, αλλά κάπως πιο... ζόρικος πραγματικά γίνεται από τις 30 Οκτωβρίου 2009 -και φυσικά το 2010-, που έρχεται απέναντί σας, στο Ζυγό. Θέλει ρώτημα λοιπόν το αν το 2009 είναι καλύτερο για σας; Όχι βέβαια, γιατί είναι!

(από τη ΒΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology)

Ταύρος - Η αναγνώριση έρχεται

Ποιο θα μπορούσε να είναι το σύνθημα ή η προτροπή, αν θέλετε καλύτερα, για το 2009; Μα τίποτε άλλο από το ότι θα πρέπει παντού, σε όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις της ζωής σας, να τηρείτε το μέτρο. Ο Δίας σε τετράγωνο με το ζώδιό σας από τις 6 Ιανουαρίου και μετά μπορεί να σας ωθήσει σε λάθη, χαμένες υποθέσεις ή και σε εμπλοκές με το δημόσιο και τη δικαιοσύνη. Βέβαια, έχετε πάντα ένα θετικό αντίβαρο σε αυτά, τον Κρόνο, που μέχρι τις 29 Οκτωβρίου θα φέρει ένα ευνοϊκό τρίγωνο με το ζώδιό σας και αυτό μπορεί να συμβάλει ακόμα στην επαγγελματική και κοινωνική σας καθιέρωση σταθεροποιώντας τες. Στα θετικά του 2009 και ο Πλούτωνας, που θα ανανεώσει θετικά το πνεύμα και τη ζωή ιδιαίτερα σ’ εσάς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες του ζωδίου σας. Οι προσπάθειες που καταβάλατε μέσα στο 2008 δίνουν καρπούς το 2009.

(από τη ΒΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology)

Δίδυμοι - Δυσκολίες αλλά και μεγάλες επιτυχίες

Σημαντικές είναι οι πλανητικές επιρροές που θα δεχτείτε μέσα στο 2009 και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ευνοϊκές για εσάς. Ο Κρόνος -ο... δυνάστης σας από το Σεπτέμβριο του 2007 και μετά- θα εξακολουθήσει να σας πιέζει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009, αλλά πιο απαλλαγμένοι από την επιβαρυντική του επίδραση από τις αρχές του χρόνου θα είστε εσείς του πρώτου δεκαημέρου. Εσείς του δεύτερου δεκαημέρου από το ξεκίνημα του 2009 θα έχετε τη διπλή πίεση Κρόνου και Ουρανού μέχρι και τον Αύγουστο κι εσείς του τρίτου από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Ο Δίας στις 6 Ιανουαρίου θα αρχίσει να σχηματίζει ένα βοηθητικό τρίγωνο με το ζώδιό σας, που σταδιακά θα επηρεάσει όλους σας μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2010. Βοηθητική και η Αφροδίτη από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και ιδιαίτερα από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου. Ο νέος χρόνος σας... χαϊδεύει λίγο μετά από τόσο καιρό ταλαιπωρίας.

(από τη ΒΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology)

Καρκίνος - Το πορτοφόλι και τα... μάτια σας

Αν οραματίζεστε το νέο έτος σαν μια χρονιά που θα μπει στον... αυτόματο πιλότο του 2008, τότε είστε γελασμένοι, ιδιαίτερα εσείς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Ιούνιο. Η Αφροδίτη -οικονομικά και σχέσεις- από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και ξανά από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου θα βρίσκεται σε ένα... σπάταλο τετράγωνο με το ζώδιό σας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να θεσπίσετε νέα μέτρα και να αλλάξετε τακτική. Στις 30 Οκτωβρίου ο Κρόνος -πίεση, νέες ευθύνες και υποχρεώσεις- θα αρχίσει και αυτός να σχηματίζει τετράγωνο με το ζώδιό σας από το Ζυγό και το ίδιο ήδη κάνει και ο Πλούτωνας από το Νοέμβριο του 2008 και μετά. Όσοι έχετε γεννηθεί Ιούνιο από το τέλος Οκτωβρίου οφείλετε να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα παντού. Φυσικά, στα θετικά σας περιλαμβάνεται το τρίγωνο του Ουρανού με το ζώδιό σας, που φέτος ευνοεί περισσότερο εσάς του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου.

(από τη ΒΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology)

Λέων - Σχέσεις και συνεργασίες σε νέο πλαίσιο

Το 2009 είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά, με μεγάλη κινητικότητα τόσο στο ξεκίνημα όσο και στο τέλος της. Στην πραγματικότητα τρεις είναι οι κύριες πλανητικές θέσεις που θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής σας τη νέα χρονιά. Η πρώτη είναι η μετακίνηση του Δία στις 6 Ιανουαρίου στο απέναντι από εσάς ζώδιο, τον Υδροχόο -τομέας σχέσεων, συνεργασιών, γάμου, φανερών αντιπάλων και εχθρών-, θέση στην οποία θα παραμείνει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2010. Η δεύτερη είναι το τρίγωνο της Αφροδίτης με το ζώδιό σας από τον Κριό -γωνία άκρως ευνοϊκή- από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου. Η τρίτη, που θα δημιουργήσει και νέα δεδομένα -χώροι, κατοικία, ακίνητα, αισθηματικά, υγεία-, είναι το πέρασμα του Άρη στις 17 Οκτωβρίου στο ζώδιό σας. Εκεί θα παραμείνει έως τις 6 Ιουνίου 2010 και, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό το διάστημα πολλά θα αλλάξουν στη ζωή σας.

(από τη ΒΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology)

Παρθένος - Νέες επαγγελματικές ευκαιρίες

Σας έκανε... σοφότερους ο Κρόνος, που βρίσκεται στο ζώδιό σας από τον Σεπτέμβριo του 2007; Θέλω να πιστεύω πως «ναι». Το «μάθημα», όμως, συνεχίζεται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009, ενώ μετά ο πλανήτης της πίεσης, της επιβάρυνσης, της κρίσης αλλά και της μάθησης -ενίοτε και της τιμωρίας- θα περάσει στο Ζυγό. Όμως, και ο βοηθητικός Δίας, που μέχρι τώρα ήταν στο πλάι σας, στις 6 Ιανουαρίου από την ευνοϊκή θέση προς εσάς από τον Αιγόκερω περνάει στον Υδροχόο. Εργασία και υγεία λοιπόν μπορεί να βοηθηθούν μέσα στο 2009, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρετε πραγματικά. Ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Εσείς περισσότερο θα δέχεστε τα συνδυαστικά... πυρά Κρόνου και Ουρανού μέχρι και τον Οκτώβριο. Πιο ευνοημένοι θα είστε εσείς του πρώτου δεκαημέρου. Ο Κρόνος σας αφορά λιγότερο και ο Πλούτωνας σας στηρίζει περισσότερο.

(από τη ΒΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ, διπλωματούχο της Mayo School of Astrology)

Ζυγός - Η επιμονή κάνει θαύματα

Το 2009 ο Δίας περνάει στον Υδροχόο και μαζί με τον Ποσειδώνα δίνουν σπάνιες ευκαιρίες τόσο σε επίπεδο δημιουργικής δραστηριότητας όσο και στην προοπτική μιας ικανοποιητικής ερωτικής ζωής. Ο Κρόνος παραμένει στην Παρθένο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και έπειτα περνάει «δοκιμαστικά» στο ζώδιό σας μέχρι τις αρχές Απριλίου του 2010. Η διέλευση αυτή σας υποχρεώνει να κάνετε υπομονή σε όλους τους τομείς και κυρίως στον επαγγελματικό. Ο Ουρανός βρίσκεται στους Ιχθύς διατηρώντας μια επεισοδιακή αντίθεση με τον Κρόνο. Υγεία και εργασία, σχέσεις και υποχρεώσεις είναι τομείς που πρέπει να προσέξετε. Το σημαντικό βέβαια είναι η εγκατάσταση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής. Τα γεγονότα που θα μεσολαβήσουν στην προσωπική και την κοινωνική σας ζωή θα αποτελέσουν μια προειδοποίηση για τις μεγάλες αλλαγές που θα ακολουθήσουν την επόμενη τριετία.

(από τον KΩΣTA ΛEΦAKH)

Σκορπιός - Μεγάλες αλλαγές στο προσκήνιο

Η μετακίνηση του Δία στον Υδροχόο και η συνάντησή του με τον Ποσειδώνα βελτιώνει τις συνθήκες ζωής και σας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείτε με πρόσωπα και πράγματα που σας αρέσουν. Η στενή προσέγγιση του Δία με τον Ποσειδώνα εξυπηρετεί οικογενειακά σχέδια, αυξάνει την εύνοια της τύχης στη διευθέτηση περιουσιακών στοιχείων και γίνεται αφορμή να κάνετε όνειρα σε μια δύσκολη εποχή. Η παραμονή του Κρόνου στην Παρθένο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε πρακτικές υποθέσεις, κατασκευές ή αγοραπωλησίες. Ο Ουρανός, που παραμένει για ακόμα μια χρονιά στους Ιχθύς, θα διατηρήσει το πάθος σας για πρόσωπα και ασχολίες που αγαπάτε, ενώ θα γίνει αφορμή για τους νεότερους να ανακαλύψετε ένα σκοπό ή να ζήσετε μια δυνατή σχέση, παρά την αντίθεση Κρόνου - Ουρανού που ταράζει κάπως τα νερά στις σχέσεις σας.

(από τον KΩΣTA ΛEΦAKH)

Τοξότης - Μια νέα πραγματικότητα

Ο Δίας περνώντας στον Υδροχόο ανοίγει τις προοπτικές της επικοινωνίας και σας προσφέρει σημαντικές εμπειρίες. Η στενή του προσέγγιση με τον Ποσειδώνα θα σας εμπνεύσει νέα σχέδια και όνειρα και θα σας φέρει κοντά σε γοητευτικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Η παραμονή του Κρόνου στην Παρθένο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σας υποχρεώνει σε μια παράταση... υπομονής και αντοχής στον επαγγελματικό τομέα και κυρίως στη διασαφήνιση των στόχων σας. Από την άλλη, παγιώνει και ολοκληρώνει μια εποχή αγώνων. Η παραμονή του Ουρανού στους Ιχθύς και η αντίθεσή του με τον Κρόνο μιλάει για νέα επεισόδια στο στενό περιβάλλον, για νέες ευθύνες που αυτό θα σας προμηθεύσει, αλλά από την άλλη θα σας αποκαλύψει για μία ακόμη φορά αλήθειες. Η εγκατάσταση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και η απελευθέρωσή σας από την επιρροή του ανοίγει νέα προοπτική για το μέλλον των οικονομικών σας.

(από τον KΩΣTA ΛEΦAKH)

Αιγόκερως - Μυρίζει... χρήμα!

Το 2009 είναι χρονιά σταθεροποίησης των κεκτημένων σας και μεγαλύτερης προόδου και εξέλιξης. Μετά τις αλλαγές που έφερε το ταξίδι του Δία στο ζώδιό σας ο πλανήτης της επέκτασης προχωράει στο ζώδιο του Υδροχόου στον άξονα των υλικών αγαθών και των αξιών. Ο κυβερνήτης σας Κρόνος θα παραμείνει πιστός σύντροφος και αρωγός από το ζώδιο της Παρθένου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και αμέσως μετά θα πάρει μια πιο απαιτητική και πολιορκητική θέση προς το ζώδιό σας, στην πρώτη του δοκιμαστική... πτήση στο Ζυγό. Στο ζώδιο αυτό θα παραμείνει τους τελευταίους δύο μήνες της χρονιάς και θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες ημέρες του, μολονότι ο κραδασμός θα είναι έντονος σε όλους σας. Ο Πλούτωνας ήδη έχει πάρει θέση στο ζώδιό σας από το Νοέμβριο του 2008 και θα επηρεάσει τους γεννημένους τις πρώτες πέντε ημέρες του ζωδίου, δημιουργώντας το υπόβαθρο για ριζικές αλλαγές!

(από την ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ)

Υδροχόος - Η χρονιά των μεγάλων προσδοκιών

Ο Δίας παίρνει θέση στο ζώδιό σας, για να ενώσει δυνάμεις με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα, που ήδη βρίσκονται εδώ και χρόνια στο ζώδιο αυτό. Μια χρονιά, λοιπόν, που θα σας δώσει τη σπάνια ευκαιρία να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, να γίνετε πιο σοφοί, να αποκτήσετε όραμα για το μέλλον και βέβαια να σπείρετε νέες ιδέες, ώστε να καρποφορήσουν τα επόμενα χρόνια. Ο Δίας συνδέεται με το μέλλον και φέτος θα πάρετε μια καλή γεύση από την εξέλιξη της ζωής σας τα επόμενα χρόνια. Ο Κρόνος εξακολουθεί να περιορίζει τη δράση σας, κυρίως στα οικονομικά σας και σίγουρα επιβάλλει πειθαρχία, σοφή οικονομική διαχείριση και περιορισμό των εξόδων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Φέτος θα τελειώσει και ο κύκλος των εκλείψεων στον άξονα του ζωδίου σας με το Λέοντα κι έτσι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του 2009, τουλάχιστον σχέσεις και συνεργασίες θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται.

(από την ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ)

Ιχθύες - Κάθε τέλος μια νέα αρχή

Το 2009 είναι μια μεταβατική χρονιά, καθώς ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται απέναντί σας στην Παρθένο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Μετά θα κάνει ένα διάλειμμα, περνώντας στο Ζυγό το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς, για να επανέλθει στην Παρθένο για λίγους μήνες την άνοιξη του 2010. Έτσι, οι σχέσεις (φιλικές, ερωτικές και συνεργασίες) θα εξακολουθούν να σας απασχολούν και τη νέα χρονιά και κάποιες θα ενισχυθούν περισσότερο, ενώ άλλες θα τελειώσουν. Ο Ουρανός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο ζώδιό σας, σχηματίζοντας αντίθεση με τον Κρόνο και δημιουργώντας προϋποθέσεις για αλλαγή. Κάποιοι, λοιπόν, θα αποφασίσετε ίσως να αλλάξετε πορεία ζωής, καριέρα ή και τόπο διαμονής. Ο Δίας, ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης, θα περάσει στον Υδροχόο και θα αποτελέσει το φύλακα-άγγελό σας, καθώς θα σας προστατεύει από πολλά, αλλά και να αναδείξει παρασκηνιακές εξελίξεις στα επαγγελματικά, κυρίως θετικές.

(από την ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ)