Ύπνωση : απελευθέρωση ενέργειας

07.09.2003
Η ύπνωση είναι μία τεχνητή εναλλακτική κατάσταση συνειδητότητας, κατά την οποία το υποκείμενο γίνεται παθητικό, ανταποκρίνεται σε υποδείξεις και μπορεί να επιδείξει αυξημένη ψυχική επίγνωση. Η εναλλακτική κατάσταση προκαλείται με ποικίλες μεθόδους, όπως το σταθερό βλέμμα, η μονότονη ρυθμική επανάληψη χρώματος, κίνησης ή ήχου και η καθοδήγηση.
Η ύπνωση είναι μία τεχνητή εναλλακτική κατάσταση συνειδητότητας, κατά την οποία το υποκείμενο γίνεται παθητικό, ανταποκρίνεται σε υποδείξεις και μπορεί να επιδείξει αυξημένη ψυχική επίγνωση.
Η εναλλακτική κατάσταση προκαλείται με ποικίλες μεθόδους, όπως το σταθερό βλέμμα, τη μονότονη ρυθμική επανάληψη χρώματος, κίνησης ή ήχου και την καθοδήγηση.
Η ύπνωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσει κάποιον να δράσει ενάντια στη θέλησή του. Έχει υπολογιστεί οτι το 90% του πληθυσμού μπορεί να υπνωτιστεί, αν και μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτούς μπορεί να επιτύχει τη βαθιά έκσταση.
Η ύπνωση έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη βελτίωση της μνήμης και της μαθησιακής ικανότητας, σε θεραπευτικές αγωγές για φυσικές και ψυχολογικές διαταραχές και στην αυτοβελτίωση.
Πρόκεται για το πιο δημοφιλές μέσο ανάκλησης περασμένων ζωών.
(Lexitel)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ