Ο Ερμής και άλλοι πέντε πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Σεπτέμβριο - Iδού τι σημαίνει αυτό

01.09.2022
Ο Ερμής και άλλοι πέντε πλανήτες θα είναι ανάδρομοι τον Σεπτέμβριο - Iδού τι σημαίνει αυτό
Ένας νέος μήνας μπήκε, πράγμα που σημαίνει ότι μια νέα σειρά πλανητικών διελεύσεων είναι στον ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων των ανάδρομων.

Όταν εξωτερικοί πλανήτες όπως ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομοι, τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο έντονα όσο όταν είναι ανάδρομοι, εσωτερικοί πλανήτες όπως η Αφροδίτη και ο Ερμής. Και ακόμη και όταν οι εσωτερικοί πλανήτες είναι ανάδρομοι, είναι μόνο για μια σύντομη περίοδο. Έτσι, ενώ ο αριθμός των ανάδρομων πλανητών τον Σεπτέμβριο του 2022 μπορεί να ακούγεται υπερβολικός για να τον χειριστεί κανείς, ωστόσο δεν είναι τόσο τρομακτικός όσο νομίζεις (παρόλο που ο Ερμής είναι ένας από αυτούς).

Τον Σεπτέμβριο, έξι πλανήτες συνολικά θα είναι ανάδρομοι — αλλά πέντε από αυτούς έγιναν ανάδρομοι πριν από αυτόν τον μήνα, και είναι όλοι εξωτερικοί πλανήτες. Το καλό είναι ότι κάθε χρόνο βιώνεις την ανάδρομη πορεία καθενός από αυτούς τους πλανήτες, οπότε δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να χειριστείς.

Τι να περιμένεις, λοιπόν, από τους ανάδρομους πλανήτες του Σεπτεμβρίου.

Αν και έξι ανάδρομοι πλανήτες είναι κυριολεκτικά περισσότερο από το ήμισυ του ουρανού, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί μόνο ένας από αυτούς τους πλανήτες θα γίνει στην πραγματικότητα ανάδρομος τον Σεπτέμβριο.

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι πλανήτες που είναι ήδη ανάδρομοι:

  • Ο Ουρανός στον Ταύρο από τις 24 Αυγούστου
  • Ο Δίας στάθηκε στον Κριό από τις 28 Ιουλίου
  • Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς από τις 28 Ιουνίου
  • Ο Κρόνος στον Υδροχόο από τις 4 Ιουνίου
  • Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω από τις 28 Απριλίου

Ο μόνος πλανήτης που θα γίνει ουσιαστικά ανάδρομος αυτόν τον μήνα είναι ο Ερμής, στις 9 Σεπτεμβρίου. Ως πλανήτης που γίνεται ανάδρομος αρκετά συχνά, τα θέματα του Ερμή μπορεί να είναι ήδη ριζωμένα στο μυαλό σου: κείμενα που στάλθηκαν σε λάθος άτομο, καθυστερημένα ή ακυρωμένα ταξιδιωτικά σχέδια και το Instagram που καταρρέει, για να αναφέρουμε μερικά. Γενικά, η ανάδρομη πορεία του Ερμή είναι συνήθως μια στιγμή για να αναθεωρήσεις και να ξανασκεφτείς τα θέματα που καταλαμβάνει ο Ερμής στον γενέθλιο χάρτη σου.

Φρόντισε να κοιτάξεις όχι μόνο πού θα γίνει ο Ερμής ανάδρομος, αλλά και τους αστρολογικούς οίκους όπου κυριαρχεί ο Ερμής (Οίκοι Διδύμων και Παρθένων) στον γενέθλιο χάρτη σου. Αυτές είναι οι περιοχές που είναι επιρρεπείς σε αναθεωρήσεις, ενώ ο οίκος που σταθμεύει στην πραγματικότητα ο Ερμής, μπορεί να είναι εκεί όπου καλείσαι να πραγματοποιήσεις αυτές τις αλλαγές.