Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό: 3 τρόποι με τους οποίους το στοιχείο του ζωδίου σου μπορεί να σε επηρεάσει

29.07.2020
Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό: 3 τρόποι με τους οποίους το στοιχείο του ζωδίου σου μπορεί να σε επηρεάσει
Όλες αγαπάμε να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τα ζώδια μας, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα για την αστρολογία από το να διαβάζεις απλά κάθε μέρα το ωροσκόπιο σου. «Το να γνωρίζεις τα θετικά και τα αρνητικά του ζωδίου σου είναι υπέροχο, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να προσέχεις και το στοιχείο του κάθε ζωδίου - ιδιαίτερα όταν πρόκειται για καλύτερη κατανόηση της προσωπικότητάς σου, καθώς και για τις συνδέσεις μεταξύ των ζωδίων του ζωδιακού κύκλου» γράφει η Nina Kahn στο Bustle. Επομένως, προτού καταδυθείς στην ανάγνωση του δικού σου αστρολογικού χάρτη ή μάθεις τα πάντα για το ζώδιο στη Σελήνη σου, είναι χρήσιμο να κατανοήσεις τους τρόπους με τους οποίους το στοιχείο του ζωδίου σου επηρεάζει τη ζωή σου, καθώς θα σου δώσει μια βαθύτερη κατανόηση της αστρολογίας στο σύνολό της.

Ενώ υπάρχουν 12 μοναδικά ζώδια, το καθένα με τις δικές του ιδιότητες και χαρακτηριστικά, αυτά χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Πρώτον, τα ζώδια χωρίζονται σε δύο πολικότητες (θετικά και αρνητικά) και στη συνέχεια χωρίζονται σε τρεις αστρολογικές ποιότητες, οι οποίες είναι παρορμητικά, σταθερά και μεταβλητά. Τέλος (και ίσως το πιο σημαντικό), χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες στοιχείων και αυτές είναι η φωτιά, η γη, ο αέρας και το νερό.

Γιατί, λοιπόν, θα πρέπει να δώσεις προσοχή στα στοιχεία στο ζώδιο σου;

Θα αποκτήσεις μια καλύτερη κατανόηση του ζωδίου σου ως σύνολο

Η εκμάθηση των χαρακτηριστικών του ζωδίου σου μπορεί να είναι σαρωτική στην αρχή, οπότε είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον να ασχοληθείς και με τις ενέργειες και των 12 ζωδίων. Η κατανομή τους ανά στοιχείο μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. «Θυμήσου, τα σημεία κατανέμονται σε ομάδες των τριών με βάση τα τέσσερα στοιχεία, οπότε μπορεί να είναι πιο εύκολο να τα κατανοήσεις αν μπορείς να τα περιορίσεις με βάση κοινά χαρακτηριστικά» γράφει η Kahn.

Σκέψου τα ζώδια της φωτιάς ως παθιασμένα και προσανατολισμένα στη δράση. Τα γήινα χαρακτηρίζονται ότι πατάνε στο έδαφος και ότι είναι πρακτικά. Τα ζώδια του αέρα είναι κοινωνικά και διανοούμενα και τα ζώδια του νερού δείχνουν συναισθηματικά και ευαίσθητα.

Διάβασε και αυτό: Ποιος πλανήτης αντιστοιχεί σε κάθε μέρα της εβδομάδας και τι σημαίνει αυτό

Θα μάθεις περισσότερα για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου

Κάθε στοιχείο έχει καλές και κακές ιδιότητες και γνωρίζοντας σε τι είναι επιρρεπές το στοιχείο σου μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερη κατανόηση για τις δικές σου συμπεριφορές. Φυσικά, αυτά τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες είναι ζωτικής σημασίας για το οικοσύστημα που είναι ο ζωδιακός κύκλος. «Ακριβώς όπως τα πραγματικά στοιχεία της φύσης, τα στοιχεία των ζωδίων συνεργάζονται για να κάνουν τα πράγματα να λειτουργήσουν» σημειώνει η Kahn.

Λοιπόν, ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα και αδυναμίες κάθε ζωδίου; Τα γήινα πατάνε στο έδαφος και είναι πρακτικά, αλλά μπορεί να κολλήσουν σε ένα θέμα και να είναι υπερβολικά πεισματάρικα. Τα ζώδια της φωτιάς είναι επιδραστικά και κοινωνικά, αλλά μπορεί να μην έχουν τακτ όταν πρόκειται να επιβάλλουν πράγματα στους ανθρώπους ή να έλεγξουν τις παρορμήσεις τους. Τα ζώδια του νερού είναι βαθιά ευαίσθητα και πνευματικά και βοηθούν τους άλλους να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους αλλά μπορούν πολύ εύκολα να απορροφηθούν από τα συναισθήματα και τα δράματα των άλλων αν δεν είναι προσεκτικά. Και τα ζώδια του αέρα υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να είναι ελεύθεροι, να σκέφτονται και να κινούνται γρήγορα, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποσπαστούν, να είναι επιπόλαια και να είναι δύσκολο να βασιστεί κανείς πάνω τους.

Αυτό το έχεις διαβάσει; Άστρα κι έρωτας: Ποιοι είναι οι 3 συνδυασμοί ζωδίων που βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε σχέση

Η συμβατότητα με τα ζώδια έχει μεγαλύτερη σημασία

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αστρολογική συμβατότητα μεταξύ δύο ανθρώπων, αλλά αν θέλουμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα, η εξέταση των στοιχείων μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε κάποιες γενικευμένες εικασίες. Ορισμένα στοιχεία αλληλοσυμπληρώνονται για να σχηματίσουν μια καλή ένωση, ενώ άλλα μπορούν να συγκρουστούν και να κάνουν τις σχέσεις λίγο πιο απαιτητικές. Πρώτον, εάν το ζώδιο κάποιου έχει το ίδιο στοιχείο με το δικό σου, είναι πιο πιθανό να είσαι συμβατή με αυτόν. Αυτό συμβαίνει επειδή κατανοείς ενστικτωδώς τους τρόπους σκέψης και τα κίνητρα του άλλου, επομένως υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα μεταξύ σας.

Συνήθως, επίσης, θα αντιστοιχίσεις καλά με το στοιχείο του ζωδίου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δικό σου στο ζωδιακό κύκλο, έτσι ώστε να συνδυάζονται τα ζώδια της φωτιάς με τα ζώδια του αέρα και τα ζώδια της γης με τα ζώδια του νερού. Ο λόγος για αυτό είναι ότι υπάρχει ένα φυσικό πάρε δώσε μεταξύ αυτών των αντιτιθέμενων ενεργειών. «Τα πάτε καλά στη συμβίωση και φέρνετε ο ένας στον άλλο κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν. Αντίθετα, τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο με τα ζώδια του νερού και της γης και το αντίστροφο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τρόποι αντιμετώπισής τους μπορεί να συγκρούονται και είναι πιο δύσκολο να βρεθεί κοινό έδαφος» γράφει η Kahn.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση είναι καταδικασμένη εάν ενδιαφέρεσαι για κάποιον του οποίου το στοιχείο του ζωδίου του δεν είναι συμβατό με το δικό σου, αλλά μπορεί να είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσεις το στοιχείο του ερωτικού ενδιαφέροντος σου όταν αξιολογείς γιατί προσελκύεσαι από ένα άτομο σε σχέση με ένα άλλο με το οποίο έχεις περισσότερες ομοιότητες στο στοιχείο.