Θέρος, έρως... χτυπούν 40άρια

18.06.2008
Καλοκαίρι και έρωτας πάνε μαζί! Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το ίδιο και η λίμπιντό μας, που απελευθερώνει τη φαντασία μας και μας παρασύρει σε περιπέτειες.... Οι άμυνες κάμπτονται και γινόμαστε ευάλωτοι, εύκολοι στόχοι για τα βέλη του μικρού φτερωτού θεού.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΑΡΩ ΣΩΤΗΡΑΚΗ

Καλοκαίρι και έρωτας πάνε μαζί! Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, το ίδιο και η λίμπιντό μας, που απελευθερώνει τη φαντασία μας και μας παρασύρει σε περιπέτειες.... Οι άμυνες κάμπτονται και γινόμαστε ευάλωτοι, εύκολοι στόχοι για τα βέλη του μικρού φτερωτού θεού. Αυτό το αφιέρωμα είναι ο ερωτικός αστρολογικός οδηγός του φετινού καλοκαιριού, που θα σας ενημερώσει για όλες τις ενδιαφέρουσες εξελίξεις στα συναισθηματικά σας και θα σας επιστήσει την προσοχή σε περιόδους που κρίνονται τα προσωπικά σας. Σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα, αισθησιακά, μες στον ερωτισμό και στην ανεμελιά!

ΚΡΙΟΣ: Καιρός να σοβαρευτείτε
Αυτό το καλοκαίρι το σύμπαν κόντρα στον ανεξάρτητο και ηγετικό χαρακτήρα σας σας δίνει ένα πολύ σημαντικό μάθημα: διδάσκεστε την αξία της δέσμευσης, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την ερωτική σας ζωή με περισσότερη σοβαρότητα. Μέχρι τις 12 Ιουλίου στην καλύτερη περίπτωση θα απέχετε από την προσωπική σας ζωή και στη χειρότερη θα δημιουργείτε προβλήματα στο ταίρι σας. Από τις 13 αρχίζει μια καλή περίοδος για όλους και κυρίως για όσους ψάχνετε ένα ταίρι. Ωστόσο, η περίοδος των εκλείψεων (23/7-30/8) θα είναι αποκαλυπτική όσον αφορά τον έρωτα και ναι μεν κάποιοι μπορεί να «πέσετε από τα σύννεφα», αλλά θα έχετε το πραγματικό «υλικό» και όχι το ωραιοποιημένο, για να σκεφτείτε καλά και να πάρετε τις αποφάσεις σας στο διάστημα 1-30 Σεπτεμβρίου.

ΤΑΥΡΟΣ: Σε ρόλο πρωταγωνιστή!
Οι «συμπτώσεις» είναι με το μέρος σας, καθώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας, αρκεί να μην αφήσετε ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες. Από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού, το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, αρχίζει μια καλή περίοδος, άκρως ερωτική και εξαιρετικά ανανεωτική, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και θα κορυφωθεί 2-21 Ιουλίου. ιδιαίτερα οι αδέσμευτοι θα νιώθετε ότι το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σας! Από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου πρέπει να προσέχετε κυρίως οι δεσμευμένοι, γιατί θα έχετε την τάση να μεταφέρετε στο σπίτι τα προβλήματα της δουλειάς, προκαλώντας μεν εντάσεις, αλλά χωρίς σοβαρές συνέπειες. Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχετε πάρει τις επιβεβαιώσεις σας και θα είστε έτοιμοι για περαιτέρω δεσμεύσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Απαραίτητα ξεκαθαρίσματα
Τα γεγονότα σας αναγκάζουν να συνειδητοποιήσετε τα κριτήρια των επιλογών σας. Αν η σχέση σας στηρίζεται σε γερές βάσεις και αγνά συναισθήματα, να είστε σίγουροι ότι θα αντέξει όλες τις δοκιμασίες. Στην αντίθετη περίπτωση, καλείστε να παραδεχθείτε τα λάθη σας και να απαλλαγείτε από τις συνέπειές τους, προκειμένου να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον. Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα βιώσετε ακραία συναισθήματα, καθώς οι μεν δεσμευμένοι θα γίνετε κοινωνοί των γεγονότων, τα οποία θα σας φέρουν αντιμέτωπους με τα τρωτά των σχέσεών σας, οι δε αδέσμευτοι φλερτάρετε, περισσότερο όμως για να χαρείτε το παιχνίδι και όχι με διάθεση να μπείτε σε μια σχέση. Καλύτερες θα είναι οι εξελίξεις το Σεπτέμβριογια όσους είστε αποφασισμένοι να διεκδικήσετε την ευτυχία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Έρχονται καλύτερες μέρες
Αρπάξτε τις μοναδικές ευκαιρίες, οι παντρεμένοι για να αναζωπυρώσετε το πάθος σας, οι δεσμευμένοι για να παντρευτείτε και οι αδέσμευτοι για να ερωτευτείτε! Δεν είναι ανάγκη να βιαστείτε, έχετε όλο το χρόνο μέχρι το τέλος του έτους. Από τις 21 Ιουνίου αρχίζει ένα καταπληκτικό καλοκαίρι, στο οποίο οι δεσμευμένοι θα ξεχάσετε τις δυσκολίες που σας ταλάνισαν το χειμώνα, ενώ οι αδέσμευτοι θα γράψετε οδηγό αποπλάνησης! Αν μέχρι τώρα δεν πιστεύατε στον κεραυνοβόλο έρωτα, τώρα θα γίνετε οπαδοί του. Οι καλύτερες περίοδοι είναι 21 Ιουνίου με 20 Ιουλίου και 23-29 Αυγούστου. Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου θα είστε αναγκασμένοι να αφοσιωθείτε πάλι στις δουλειές σας και να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, αλλά και να κάνετε το επόμενο βήμα στην προσωπική σας ζωή.

ΛΕΩΝ: Μην αποφεύγετε την αλήθεια
Αυτό το καλοκαίρι θέλετε να ζήσετε το παραμύθι σας, αλλά ο ρομαντισμός σας εξωθεί να ωραιοποιείτε τη σχέση σας και να την εξιδανικεύετε, με κίνδυνο να γκρεμοτσακιστείτε πέφτοντας από το... ροζ συννεφάκι σας. Μέχρι τις 12 Ιουλίου οι δουλειές δεν σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε με την προσωπική σας ζωή, αλλά από τις 13 η λίμπιντό σας ανεβαίνει και μαζί της η ανάγκη να αναζωπυρώσετε το πάθος σας ή να μπείτε στο παιχνίδι οι αδέσμευτοι. Ωστόσο, από τις 22 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου τα γεγονότα θα σας αναγκάσουν να δείτε την πραγματική διάσταση της επιλογής σας και κάποιοι θα νιώσετε άσχημα με τον εαυτό σας, καθώς θα έχετε παραμυθιαστεί. Το Σεπτέμβριο θα βρείτε το θάρρος για να υποστηρίξετε ή να αναθεωρήσετε τις επιλογές σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κάντε την αυτοκριτική σας
Αυτό το καλοκαίρι θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον αισθηματικό σας τομέα, καθώς πολλά γεγονότα θα σας αναγκάσουν να βάλετε τις σχέσεις σας στο στόχαστρο, να παραδεχτείτε τα λάθη σας και να πάρετε αποφάσεις ζωής, είτε για περαιτέρω δεσμεύσεις είτε για την αποδέσμευσή σας. Το διάστημα από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 21 Ιουλίου είναι αρκετά καλό, κυρίως για τους αδέσμευτους, που επιτέλους μετά από ένα χειμώνα μοναξιάς θα βγείτε από το καβούκι σας και θα ενδώσετε στις απολαύσεις. Οι δεσμευμένοι θα επικεντρώσετε την προσοχή σας στην προσωπική σας ζωή. Ωστόσο, επειδή από τις 22 Ιουλίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνουν αποκαλύψεις που θα σας εξωθήσουν σε αναθεωρήσεις, φροντίστε να βάλετε το μυαλό σας στο παιχνίδι, για να αποφύγετε τα λάθη του ενθουσιασμού.

ΖΥΓΟΣ: Ζυγίστε τις σχέσεις...
Το καλοκαίρι θα είναι μια μεταβατική περίοδος και θα ήταν σοφό να την αξιοποιήσετε, προκειμένου να αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας και να... χτίσετε μια σχέση αμοιβαιότητας και αγάπης. Μέχρι τις 12 Ιουλίου θα είστε αποσπασμένοι ψυχή τε και σώματι στη δουλειά, βάζοντας τους έρωτες σε δεύτερη μοίρα. Ο φτερωτός θεός θα σας «ανάψει τα αίματα» από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου, που είναι μια φλογερή περίοδος και υπόσχεται αναλαμπές για τους δεσμευμένους και περιπέτειες μεγάλης έντασης, αλλά μικρής διάρκειας, για τους αδέσμευτους. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε, καθώς μέχρι τις 30 Αυγούστου θα έχετε την τάση να αυταπατάστε και θα ήταν κρίμα να προσγειωθείτε ανώμαλα αργότερα. Ο καλύτερος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος, καθώς θα είναι η αφετηρία μιας πολύ σημαντικής περιόδου για όσους είναι ερωτευμένοι, αλλά και για όσους νομίζετε ότι θα «τη γλιτώσετε»!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Η θερμοκρασία ανεβαίνει...
Μετά απο δύο καλοκαίρια στα οποία οι θερμοκρασίες της καρδιάς σας ήταν πολικές φέτος θα δικαιωθούν οι προσδοκίες σας, καθώς το σύμπαν θα σας ανταμείψει για τις στερήσεις και θα δικαιώσει τις αποφάσεις που είχατε πάρει υπό το κράτος της στέρησης. Από τις 21 Ιουνίου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αυτό το καλοκαίρι σας υπόσχεται συναρπαστικές ερωτικές εμπειρίες, μεγάλα πάθη και καλοπέραση. Οι παντρεμένοι θα επιβεβαιωθείτε για τις επιλογές σας. Όσοι διατηρείτε μια σχέση είστε έτοιμοι για περαιτέρω δεσμεύσεις ή αποφάσεις αποδέσμευσης, που ωστόσο θα σας απελευθερώσουν και δεν θα σας στεναχωρήσουν. Οι αδέσμευτοι ενδίδετε στις απολαύσεις και αρκετοί ερωτεύεστε. Η μόνη περίοδος που χρειάζεται προσοχή είναι το διάστημα 23/7-30/8, στο οποίο θα αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, που μπορεί να επηρεάσουν και την προσωπική σας ζωή, αλλά ευτυχώς χωρίς να τη βλάψουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ: «Δουλέψτε» τις ανασφάλειές σας
Τόσο τα γεγονότα όσο και η διάθεσή σας θα σας εξωθούν στο να απομονώνεστε, καθώς η ανάγκη σας είναι να κάνετε την αυτοκριτική σας, να «δουλέψετε» με τις ανασφάλειές σας, να αποδεχθείτε τα κριτήρια των επιλογών σας και να προβείτε στις απαραίτητες αναθεωρήσεις και αλλαγές. Μέχρι τις 30 Αυγούστου, ακόμη και σε περιόδους που θα βρίσκεστε εκτός έδρας, τα αποκαλυπτικά γεγονότα θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα σας αναγκάζουν να ζυγίζετε τα υπέρ και τα κατά των σχέσεών σας. Αν κάνετε μια γνωριμία, να είστε πολύ επιφυλακτικοί, ακόμη και αν νομίσετε ότι είναι πολλά υποσχόμενη. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για όλους, δεσμευμένους και αδέσμευτους. Θα υποστηρίξετε με αποφασιστικότητα τα «θέλω» σας και αρκετοί θα απολαύσετε το ποθούμενό σας, καθώς θα έχετε βάλει ήδη σε εφαρμογή το σχέδιο αλλαγής πορείας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Να χαν όλοι τέτοια τύχη!
Το σύμπαν δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ό,τι καλύτερο και περιμένει από εσάς να αδράξετε τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν αυτό το διάστημα και να κυνηγήσετε το όνειρό σας χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος... Μέχρι το τέλος Αυγούστου ο Δίας, που βρίσκεται στο ζώδιό σας, θα σας εξωθεί να «ακολουθήσετε» την καρδιά σας. Ακόμη και αν είναι απαραίτητο να δώσετε ένα τέλος για να είστε ευτυχισμένοι, θα τα καταφέρετε, αλλά οι οιωνοί είναι άριστοι για όσους θέλετε να κάνετε μια καινούργια αρχή ή να μοιραστείτε τη ζωή σας με το ταίρι σας. Να θυμάστε ότι από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις θα «κλέψουν» το χρόνο και τα μυαλά σας, γι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτείτε την κάθε μέρα αυτού του υπέροχου καλοκαιριού, στο οποίο ο μη ερωτευμένος αιγόκερως θα είναι είδος προς εξαφάνιση!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Πέφτουν οι μάσκες
Η φαντασία σας βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον έρωτα, γεγονός που έχει βέβαια τα καλά του, μιας και ο συνδυασμός της με το πάθος θα σας εξασφαλίζει μοναδικές στιγμές απόλαυσης, αλλά μπορεί να σας βάλει και σε μεγάλους μπελάδες, αν πλάθει εικόνες και καταστάσεις που δεν συνάδουν με την πεζή πραγματικότητα. Μέχρι τις 30 Αυγούστου και ιδιαίτερα την περίοδο 23/7-30/8 τα γεγονότα θα σας φέρουν αντιμέτωπους με την αλήθεια. Άλλοι θα πέσετε από τα σύννεφα όταν συνειδητοποιήσετε την αυταπάτη σας, ενώ κάποιοι θα συνειδητοποιήσετε ότι η σχέση σας έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτήν που νομίζατε. Αν είστε σε θέση να αποδεχθείτε την πραγματικότητα και να κάνετε τις απαραίτητες αναθεωρήσεις, το Σεπτέμβριο θα ανακτήσετε τις ισορροπίες σας και αρκετοί θα βρεθείτε πολύ κοντά στην πηγή της ευτυχίας, από την οποία θα πιείτε το 2009.

ΙΧΘΥΕΣ: Εσύ αποφασίζεις
Ο υπέρμετρος συναισθηματισμός σας συχνά στρέφεται κατά της ευτυχίας σας, καθώς σας εξωθεί σε επιλογές που δεν είναι ανάλογες των προσόντων και των αναγκών σας ή στο να αμφισβητείτε τα συναισθήματα των συντρόφων σας. Αυτό το καλοκαίρι θα «μαζέψετε» το υλικό που χρειάζεστε για να πάρετε οριστικές αποφάσεις από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά. Από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου και από τις 13 μέχρι τις 21 Ιουλίου θα ζήσετε τις καλές στιγμές του καλοκαιριού. Όσες υπολείπονται θα στιγματιστούν από συμπτώσεις, οι οποίες θα σας φέρουν αντιμέτωπους με όσα δεν γνωρίζατε ή δεν θέλατε να παραδεχθείτε. Να θυμάστε ότι ακόμη και οι πιο δυσάρεστες εξελίξεις θα κρύβουν κάτι θετικό, γιατί τελικά άλλοι θα απαλλαγείτε από λανθασμένες επιλογές που δεν σας προάγουν και άλλοι θα νιώσετε σιγουριά για τη σχέση σας, ένα συναίσθημα ζωτικής σημασίας για την ευτυχία σας.