Γιατί δεν του "κάθεσαι" [με ιατρικά πειστήρια]

26.10.2010
Κάποιες υποστηρίζουν πως έχουν πονοκέφαλο, κάποιες άλλες δικαιολογούνται πως είναι πάρα πολύ κουρασμένες και κάποιες άλλες, απλά κάνουν πως κοιμούνται!

Κάποιες υποστηρίζουν πως έχουν πονοκέφαλο, κάποιες άλλες δικαιολογούνται πως είναι πάρα πολύ κουρασμένες και κάποιες άλλες, απλά κάνουν πως κοιμούνται!

Αν κι εσύ έχεις χάσει την όρεξη που είχες να κάνεις έρωτα, μην βιαστείς να τον χωρίσεις τον καλό σου. Μάθε τι φταίει και με επιστημονικά πειστήρια!

Η επιστήμη "βάζει πλάτη" στις ακεφιές σου:

Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες, φαίνεται πως υπάρχει ιατρική εξήγηση στο γιατί τον γεμίζεις με δικαιολογίες και τελικά δεν κάνεις έρωτα μαζί σου. Βάσει έρευνας, οι γυναίκες με πεσμένη λίμπιντο, σκέφτονται και φέρονται εντελώς διαφορετικά σε σχέση με εκείνες που έχουν φυσιολογικές ορμές και κανονικλή σεξουαλική ζωή.

Όπως φαίνεται, στις γυναίκες με μειωμένη σεξουαλική διάθεση, η ορμή της κυκλοφορίας του αίματος δεν είναι το ίδιο μεγάλη σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα- κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού παιχνιδιού- κάτι που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες αυτές φτάνουν να μην ευχαριστιούνται το σεξ τελικά !

Η έρευνα:
Οι επιστήμονες από τις ΗΠΑ σύγκριναν τους εγκεφάλους 19 γυναικών στις οποίες είχε διαγνωστεί πως υπέφεραν από μειωμένη σεξουαλική επιθυμία με τον εγκέφαλο 7 γυναικών με ανεπτυγμένη λίμπιντο.

Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο "Wayne State" του Ντιτρόιτ, ζήτησε από όλες τις συμμετέχουσες να παρακολουθήσουν ερωτικές ταινίες και κατόπιν μια κενή οθόνη, ενώ ταυτόχρονα ο εγκέφαλός τους ήταν συνδεδεμένος και περνούσε από το σκαν ενός μαγνητικού τομογράφου.


Η εν λόγω έρευνα- που παρουσιάζεται σήμερα σε ιατρικό συνέδριο στο Ντένβερ του Κολοράντο με θέμα τα ιατρικά σκευάσματα που βοηθούν την αναπαραγωγική διαδικασία- έδειξε πως κατά τη διάρκεια των ερωτικών σκηνών, οι γυναίκες με κανονική σεξουαλική επιθυμία, βίωναν αυξημένη κυκλοφορία του αίματος σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου τους.

Αντίθετα, εκείνες που υπέφεραν από μειωμένη λίμπιντο, δεν είχαν καμία αλλαγή στην κυκλοφορία του αίματος.

Η άλλη άποψη:

Πάντως, κάποιοι γιατροί υποστηρίζουν πως η πεσμένη λίμπιντο είναι μια εφεύρεση των φαρμακοβιομηχανιών για να μπουν στη διαδικασία δημιουργίας του λεγόμενου γυναικείου βιάγκρα.


Βέβαια ο δρ Μάικλ Ντάιμοντ (Michael Diamond) που διεξήγαγε την πρόσφατη αυτή έρευνα, δήλωσε σχετικά:

'Το ότι μπορέσαμε να προσδιορίσουμε τις σωματικέ αλλαγές που προκαλεί η μειωμένη σεξουαλική διάθεση, είναι για εμένα μια σημαντική ένδειξη πως η πεσμένη λίμπιντο αποτελεί μια πραγματική διαταραχή και όχι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα".