Λαμπερή στις γιορτές μ' ένα τσίμπημα

15.12.2009
Μήπως αυτή την περίοδο νιώθεις πιο έντονα την ανάγκη να περιορίσεις ή ακόμα και να εξαφανίσεις τα σημάδια του χρόνου από πάνω σου; Η επιθυμία σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις στο "μαγικό" νυστέρι. Εκτός από την πλαστική χειρουργική, σήμερα υπάρχουν κάποιες αναίμακτες θεραπείες που μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες σε χρόνο ρεκόρ. Μάθε ποιές είναι και επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει.

Μήπως αυτή την περίοδο νιώθεις πιο έντονα την ανάγκη να περιορίσεις ή ακόμα και να εξαφανίσεις τα σημάδια του χρόνου από πάνω σου; Η επιθυμία σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγεις στο "μαγικό" νυστέρι. Εκτός από την πλαστική χειρουργική, σήμερα υπάρχουν κάποιες αναίμακτες θεραπείες που μπορούν να απαλύνουν τις ρυτίδες σε χρόνο ρεκόρ. Μάθε ποιές είναι και επίλεξε αυτήν που σου ταιριάζει.

Με ένα τσίμπημα: στα τελευταία συνέδρια της αισθητικής χειρουργικής γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για το ενέσιμο lifting. Και βέβαια, όπως διευκρινίζει ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης: "Δεν είναι άλλο από τις δυο πιο δημοφιλείς αισθητικές παρεμβάσεις που γίνονται (σε γυναίκες και άντρες) στο ιατρείο. Μιλάμε δηλαδή για το γνωστό σε όλους Botox, που το χρησιμοποιούμε κατά των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος, και το Filling, που με τη χρήση υαλουρονικού οξέος (γνωστό και ως συνθετικό κολλαγόνο) σβήνουμε τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, γεμίζουμε τα χείλη για να γίνουν σαρκώδη και απαλύνουμε γενικά τη χαλάρωση στην περιοχή".

1. ΒΟΤΟΧ: Φρεσκάδα και λάμψη για 6 μήνες
Πρόκειται για την ουσία αλλαντοξίνη (βοτουλινική τοξίνη τύπου Α), που με μια απλή εφαρμογή της, απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης, πετυχαίνοντας σημαντική βελτίωση στη συνολική εικόνα του προσώπου για τουλάχιστον έξι μήνες.

Πώς εφαρμόζεται στην πράξη: Με τη βοήθεια μιας μικροσκοπικής βελόνας ο γιατρός εγχέει ελάχιστη ποσότητα της «θαυματουργής» αυτής ουσίας σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου (ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο, στο «πόδι της χήνας»), ώστε να περιοριστεί η λειτουργία συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης.

Είναι ασφαλής; Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, δεν έχει παρενέργειες, εφαρμόζεται σε ελάχιστο χρόνο (5 λεπτά) και αμέσως μετά την εφαρμογή της μπορείςνα επιστρέψεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες.Τα αποτελέσματα φαίνονται από τη 2η-3η μέρα από την εφαρμογή του Βotox.

Το κόστος: Η εφαρμογή κοστίζει 450€

2. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ LIFTING: Μικρότερη κατά μία δεκαετία
Αν δεν μπορείς να ανεχτείς ούτε και τα μικρά τσιμπηματάκια του ενέσιμου lifting, υπάρχει και το Sono Bio Beauty Lifting (βιολογικό λίφτινγκ ομορφιάς με μάσκες και υπερήχους). Πρόκειται για μέθοδο που στηρίζεται στις αρχές των βιομοριακών θεραπειών και στην επαναδραστηριοποίηση των ίδιων δυνάμεων του οργανισμού.

Πώς εφαρμόζεται στην πράξη: Τα βιομόρια (βιοτεχνολογικά σκευάσματα απολύτως ασφαλή) χορηγούνται στο δέρμα με ειδικές μάσκες και υπερήχους. Έτσι, τα κύτταρα του δέρματος από τις ίδιες τους τις δυνάμεις παράγουν ξανά περισσότερο κολλαγόνο και περισσότερη ελαστίνη, ώστε το πρόσωπο (μαζί λαιμός και ντεκολτέ) να επανέρχεται στην κατάσταση που ήταν περίπου πριν από 5 έως 10 χρόνια, χωρίς αλλαγή των χαρακτηριστικών του, με λιγότερες ή καθόλου ρυτίδες, πιο υγιές, πιο ελαστικό, πιο φωτεινό και γενικά νεότερο. Η μέθοδος, όπως εξηγεί ο θεμελιωτής της ανάπτυξης της μεθόδου στην Ελλάδα, Dip. - Kfm. Βασίλειος Π. Τσιούνης, μπορεί να εφαρμοστεί κατασταλτικά ή προληπτικά σε γυναίκες και άντρες από 27 ετών και άνω. Συνιστάται ιδιαίτερα και σε όσους έχουν υποβληθεί σε κάποιας μορφής λίφτινγκ, διότι συντελεί στην επαναφορά και διατήρηση της ελαστικότητος του δέρματος.

Πόσο διαρκεί: Η όλη θεραπεία απαιτεί μόνο έξι επισκέψεις των 2 1/2 ωρών η καθεμία που γίνονται σε διάστημα μιας έως δύο εβδομάδων, χωρίς περιορισμό του καθημερινού τρόπου ζωής και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Το κόστος: Οι έξι θεραπείες είναι 700€

3. FILLING: Χωρίς ρυτίδες για 10-12 μήνες
Μια ακόμα δημοφιλής αισθητική παρέμβαση είναι αυτή με υαλουρονικό οξύ (συνθετικό κολλαγόνο), με τη βοήθεια του οποίου απαλύνονται οι ρυτίδες έκφρασης για περίπου 10-12 μήνες.

Πώς εφαρμόζεται στην πράξη: Η τοποθέτηση του υαλουρονικού οξέος γίνεται με μια μικροσκοπική βελόνα, με την οποία ο γιατρός σβήνει τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από το στόμα και τα μάτια ή γεμίζει τα χείλη για να γίνουν πιο σαρκώδη. Το υαλουρονικό οξύ επίσης βοηθά να σχηματιστούν έντονα τα ζυγωματικά και να τονιστούν οι γωνίες της κάτω γνάθου, βελτιώνοντας ή εξαφανίζοντας τη χαλάρωση στην περιοχή. Η χρήση του είναι ευρέως διαδεδομένη και για να διορθώνονται σημάδια ή τυχόν δυσμορφίες στο πρόσωπο.

Είναι ασφαλής; Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής, δεν έχει παρενέργειες και αμέσως μετά την εφαρμογή της μπορείς να επιστρέψεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι οι ενέσιμες θεραπείες πρέπει να γίνονται από ειδικό γιατρό, που είναι ο πλαστικός χειρουργός ή ο δερματολόγος.

Το κόστος: Η εφαρμογή κοστίζει 400€

4. REJUVENA: Αναζωογόνηση με... μαγικές πιέσεις
Η rejuvena είναι μια εναλλακτική θεραπεία που αναζωογονεί το πρόσωπο και απαλύνει τις ρυτίδες του, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναζωογόνηση σώματος και νου. Αυτά επιτυγχάνονται με ήπιες, απαλές και μεθοδικές κινήσεις, που εφαρμόζονται με τις άκρες των δαχτύλων του θεραπευτή στο κεφάλι, στο πρόσωπο και το λαιμό του θεραπευόμενου, εξισορροπώντας έτσι το νευρικό σύστημα και βελτιώνοντας την κυκλοφορία. Οι τεχνικές πίεσης σημείων που εφαρμόζει επηρεάζουν επίσης θετικά τη ροή της ενέργειας στο σώμα, βοηθώντας στην επαναφορά της φυσικής και ψυχικής ευεξίας.

Πώς εφαρμόζεται στην πράξη: Όπως εξηγεί ο κ. Κώστας Βάσιας, θεραπευτής ειδικευμένος στη συγκεκριμένη μέθοδο: "Για να ξεμπλοκάρει τις περιοχές έντασης που τραβάνε και παραμορφώνουν το πρόσωπο, η rejuvena χρησιμοποιεί δύο στάδια θεραπείας":

Το πρώτο αρχίζει με την απελευθέρωση του συνδετικού ιστού, μια πολύ απαλή τεχνική που εφαρμόζεται σαν χάδι με τις άκρες των δαχτύλων (σε συγκεκριμένες περιοχές προσώπου και λαιμού). Έτσι, φεύγει όλη η ένταση που αλλοιώνει την αρχική μορφή του προσώπου. Ο συνδετικός ιστός γίνεται χαλαρός και υγιής, ξαναγεμίζει με νερό, με αποτέλεσμα να ενυδατώνει την επιδερμίδα και να της δίνει σφρίγος.

Στο δεύτερο στάδιο ο θεραπευτής εστιάζει στην απελευθέρωση της έντασης των μυών. Σε αυτό το στάδιο γίνονται δακτυλικές "πιέσεις" στον κάθε μυ του προσώπου και του λαιμού.

Το αποτέλεσμα: Ξεμπλοκάρεται η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και το άτομο αποκτά πιο ήρεμη έκφραση. Ταυτόχρονα, το δέρμα του προσώπου γίνεται φωτεινό, τα μάτια μεγαλώνουν, τα μάγουλα ανασηκώνονται, το μέτωπο ανοίγει, οι ρυτίδες απαλύνονται, ενώ εξαλείφονται μαύροι κύκλοι και σακούλες από τα μάτια.

Πόσο διαρκεί: Η θεραπεία με rejuvena ολοκληρώνεται σε έξι συνεδρίες, που γίνονται στο χώρο του θεραπευτή.

Το κόστος: Η ολοκληρωμένη θεραπεία (έξι συνεδρίες) κοστίζει 360€

ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΤΑ ΒΕΛΩΝΗ