Η αυτοεξέταση στήθους βήμα-βήμα

13.10.2008
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις ακριβώς τον τρόπο που μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, θα μάθεις πώς γίνεται η αυτοεξέταση βήμα-βήμα και θα πάρεις μια εικόνα για το πώς γίνεται η μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μαστών.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της κλινικής μαστού του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", κύριος Ευάγγελος Φιλόπουλος μας ενημερώνει υπεύθυνα για τους παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία μας στο θέμα του καρκίνου του μαστού και όλες τις προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να κάνουμε ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής μας, ακόμη κι αν προσβληθούμε.

Παρότι κάθε χρόνο, 4.500 Ελληνίδες προσβάλλονται απ' την ασθένεια και παρόλο που μία στις δέκα γυναίκες θα την εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή της, ο καρκίνος του μαστού σήμερα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο κύριος Φιλόπουλος: "Κερδίζουμε συνεχώς έδαφος".

Το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε περίπτωση βρίσκεται στην έγκαιρη διάγνωση, στην οποία πρέπει να συμμετέχει ενεργά κάθε γυναίκα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις ακριβώς τον τρόπο που μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, θα μάθεις πώς γίνεται η αυτοεξέταση βήμα-βήμα και θα πάρεις μια εικόνα για το πώς γίνεται η μαστογραφία και το υπερηχογράφημα μαστών. "Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου", όπως λέει και ο τίτλος.