4 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που μπορεί να γίνουν επιβλαβή για την υγεία σου

04.03.2023
4 αντικείμενα καθημερινής χρήσης που μπορεί να γίνουν επιβλαβή για την υγεία σου
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι κάποια από τα αντικείμενα που σου φαίνονται (και είναι) πολύ βολικά και χρήσιμα και χρησιμοποιείς πολύ συχνά μπορούν να γίνουν βλαβερά αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά; Διάβασε παρακάτω και δες τι μπορείς να διορθώσεις.

Υγρά μαντηλάκια

Τα υγρά μαντηλάκια φαίνονται πολύ πρακτικά και είναι πολύ βολικά για να τα έχεις μαζί σου. Υπάρχουν όμως κάποια προβλήματα. Τα υγρά μαντηλάκια μεταδίδουν βακτήρια εάν σκουπίσεις πολλές επιφάνειες με το ίδιο μαντηλάκι. Έτσι, εάν χρειάζεται να κάνεις λίγο καθάρισμα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις νερό και σαπούνι.

Επιπλέον, τα περισσότερα υγρά μαντηλάκια περιέχουν μικροπλαστικές ίνες που είναι μερικώς μη βιοδιασπώμενες. Αν φτάσουν στη θάλασσα, βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή.

10 χρήσεις για τα μωρομάντηλα, εκτός από το μωρό σου

Cotton pads

Tα cotton pads μας βοηθούν να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ και να εφαρμόσουμε προϊόντα ομορφιάς στο πρόσωπό μας. Αλλά ίσως έχεις παρατηρήσει ότι το βαμβάκι απορροφά περισσότερα υγρά από όσα διανέμει.

Επιπλέον, το βαμβάκι είναι ένα αρκετά τραχύ υλικό που μπορεί να είναι σκληρό στο τρυφερό δέρμα. Οι ίνες μπορεί να κολλήσουν στα μάτια ή στις βλεφαρίδες και στο δέρμα. Και τα cotton pads δεν είναι και τόσο ιδανικά για την αφαίρεση του μακιγιάζ.

Ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου

Glitter

Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν glitter για να διακοσμήσουν πράγματα. Σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, το glitter φτιαχνόταν από πέτρες, γυαλί, ακόμη και έντομα. Το μοντέρνο glitter είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και πλαστικό. Τον τελευταίο καιρό, έχει γίνει μόδα να βάζεις glitter στο πρόσωπο ως μέρος του μακιγιάζ. Αλλά υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι σε αυτήν την εφαρμογή.

Μπορείς εύκολα να εισπνεύσεις τα μικρά σωματίδια ή μπορεί να εισχωρήσουν στο σώμα σου με το φαγητό. Αυτό είναι εξίσου κακό με την εισπνοή καυσαερίων. Επιπλέον, το glitter έχει πολύ αιχμηρές άκρες, οπότε μην το αφήσεις να μπει στα μάτια σου.

Εσώρουχα: 3 σημεία που πρέπει να προσέχεις ως προς την υγιεινή

Δαντελένια εσώρουχα

Τα όμορφα εσώρουχα κρύβουν πολλούς κινδύνους. Πολύ συχνά, τα δαντελένια εσώρουχα προκαλούν ερεθισμούς ή πιέζουν υπερβολικά το τρυφερό δέρμα. Επιπλέον, τα συνθετικά υφάσματα, το μετάξι και ο πολυεστέρας διατηρούν τη θερμότητα και την υγρασία που δημιουργούν ένα καλό περιβάλλον για τα βακτήρια.

Στην ιδανική περίπτωση, κάθε εκατοστό του εσωρούχου θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι ή τουλάχιστον να έχει βαμβακερή επένδυση. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοράς καθόλου δαντελένια εσώρουχα, αλλά είναι καλύτερα να τα φοράς λιγότερο συχνά.

Τελευταία τροποποίηση στις 04.03.2023 - 20:05