Πώς να καθυστερήσεις την περίοδό σου

31.05.2017
Αν εφάρμοσες όλα τα παραδοσιακά γιατροσόφια που υπόσχονται καθυστέρηση της περιόδου αλλά μάταια, ίσως σκέφτηκες να εφαρμόσεις τη λύση των αντισυλληπτικών χαπιών.

Η λήψη αντισυλληπτικών, είναι ο μόνος αλάνθαστος τρόπος για να μεταθέσεις την περίοδο, κρατώντας τα επίπεδα των ορμονών όπως η προεστερόνη υψηλά. Κατά τη διάρκεια ενός κανονικού κύκλου η αιμορραγία ξεκινά όταν τα επίπεδα της εν λόγω ορμόνης αρχίζουν να υποχωρούν. Αν λοιπόν διατηρήσεις την ορμόνη σε υψηλά επίπεδα, κάτι που επιτυγχάνεται με τη λήψη αντισυλληπτικών, η περίοδος θα καθυστερήσει μέχρι να σταματήσεις τη λήψη των χαπιών.

Πριν εφαρμόσεις όμως την εν λόγω τακτική, να σου υπενθυμίσουμε πως με τον κύκλο και τα φάρμακα δεν παίζουμε, γι΄αυτό καλό θα είναι να ενημερώσεις τον γιατρό σου σχετικά, που είναι ο μόνος αρμόδιος για να σου εξηγήσει όλες τις πιθανές παρενέργειςς και να σου συνταγογραφήσει κάποιο σκεύασμα.

Σε γενικές πάντως γραμμές η διαδικασία είναι απλή. Παίρνεις το χάπι την πρώτη μέρα της περιόδου σου - όπως θα έκανες και στην περίπτωση που ακολουθούσες αυτή τη μέθοδο για αντισύλληψη - κι αντί να σταματήσεις τα χάπια, λαμβάνεις δεύτερο κουτί χωρίς την επταήμερη διακοπή ενδιάμεσα. Για να σου έρθει η περίοδος απλά διακόπτεις το δεύτερο κουτί, στην επιθυμητή ημέρα.

Περισσότερες κατατοπιστικές οδηγίες, μας δίνει η θεία Λουκία, σε παλαιότερη απάντησή της: Διάβασέ τις πατώντας εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχνάς!

* Ποτέ δεν παίρνουμε αντισυλληπτικά χάπια χωρίς να έχουμε κάνει τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις.

* Κανένα χάπι δεν πρέπει να λαμβάνεται δίχως την σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

* Μην επεμβαίνεις δίχως σοβαρό λόγο στο βιολογικό ρολόι του κύκλου σου. Μπορείς άνετα να κάνεις τα μπανάκια σου με ένα ταμπόν ενώ σκέψου πως δεν είναι οι μόνες διακοπές που θα κάνεις στη ζωή σου.