5 μυστικά για να ξεκουράσετε τα μάτια σας

13.06.2008
Είναι ευαίσθητα και τα κουράζουμε τόσο πολύ στη διάρκεια της ημέρας. Ας τους δώσουμε λίγο την προσοχή μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΚΑΛΛΙΚΛΗ

Είναι ευαίσθητα και τα κουράζουμε τόσο πολύ στη διάρκεια της ημέρας. Ας τους δώσουμε λίγο την προσοχή μας.

1. Κάντε διαλείμματα

Αν η δουλειά σας απαιτεί πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, φροντίστε να ξεκουράζετε τα μάτια σας. Κάθε μία ώρα θα πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα των 15. Όταν επικεντρώνουμε το βλέμμα στον υπολογιστή, οι μύες του ματιού κουράζονται. Για να ανακουφιστείτε, αφήστε το βλέμμα σας να «φύγει» στον ορίζοντα και αν τα μάτια σας ξηραίνονται, τότε προσπαθήστε να τα ανοιγοκλείνετε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές.

2. Χαλαρώστε τα

Καθισμένοι, ακουμπήστε τους αγκώνες σας στο γραφείο σας ή σε ένα τραπέζι. «Κρύψτε» τα μάτια σας μέσα στις παλάμες σας, χωρίς να μπαίνει φως και χωρίς να πιέζετε τα βλέφαρα. Μείνετε έτσι για αρκετά λεπτά. Αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για να χαλαρώνετε και τους μυς του ματιού.

3. Γυμνάστε τα

Φέρτε το δείκτη του χεριού σας στη μύτη σας κοιτάζοντάς τον. Έπειτα απομακρύνετέ τον όσο γίνεται, πάντα ακολουθώντας τον με το βλέμμα σας. Κάντε 20 επαναλήψεις κάθε φορά και με αρκετά αργό ρυθμό.

4. Χασμουρηθείτε

Το χασμουρητό χαλαρώνει όλους τους μυς του προσώπου αλλά και του αυχένα. Επιπλέον, βελτιώνει την εισαγωγή του οξυγόνου στον οργανισμό και συμβάλλει στην παραγωγή των δακρύων.

5. Φροντίστε τα

Μην αμελείτε το ντεμακιγιάζ με ειδικά προϊόντα για την περιοχή των ματι.ών. Μπορείτε επίσης να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας λίγο φυσιολογικό ορό ή τεχνητά δάκρυα. Αν νιώθετε τα μάτια σας να καίνε, μπορείτε να κάνετε κομπρέσες με κρύο χαμομήλι ή φέτες αγγουριού.