10 δύσκολες στιγμές και πώς να τις ξεπεράσεις

14.05.2009
Όταν τις ζεις, θες να σε καταπιεί η γη . Μετά από λίγο καιρό, τις θυμάσαι και γελάς! Είναι εκείνες οι περίεργες και ντροπιαστικές στιγμές που συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις και φυσικά δεν ξέρεις πως να τις αποφύγεις. Από το να συστήσεις κάποιον με το λάθος όνομα μέχρι το να συναντήσεις τον πρώην τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Υπάρχουν δέκα στιγμές που είτε σου έχουν συμβεί είτε θα σου συμβούν και καλό είναι να ξέρεις πως να τις χειριστείς έστω και απλά χαμογελώντας.

Όταν τις ζεις, θες να σε καταπιεί η γη και γίνεσαι κόκκινη σαν το παντζάρι. Μετά από λίγο καιρό, τις θυμάσαι και γελάς! Είναι εκείνες οι περίεργες και ντροπιαστικές στιγμές που συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις και φυσικά δεν ξέρεις πως να τις αποφύγεις. Από το να συστήσεις κάποιον με το λάθος όνομα, μέχρι το να συναντήσεις τον πρώην σου τη λάθος ώρα στο λάθος μέρος. Ορίστε λοιπόν -καλού, κακού- οι δέκα πιο αμήχανες καταστάσεις και ο τρόπος να τις χειρίζεσαι, έστω και απλά χαμογελώντας.

Ντροπή σου Νο1: μια χειραψία, ένα φιλί, μια αγκαλιά

Δεν μπορεί να μην σου έχει συμβεί να πρέπει να χαιρετίσεις κάποιον (έναν παλιό φίλο ή γνωστό) και τελικά αυτό το "γεια σου" να καταλήγει σε μια περίεργη χειραψία, σε ένα σταυρωτό φιλί που έμεινε στον αέρα ή που προσγειώθηκε κατά λάθος φιλί στο αυτί, ή ακόμη χειρότερα στο... στόμα του άλλου.

Μην το βάζεις κάτω. Έτσι κι αλλιώς ο τρόπος που χαιρετιούνται οι άνθρωποι σε όλη τη γη είναι διαφορετικός. Εμείς οι Μεσογειακοί λαοί ανταλλάσσουμε φιλιά όλη την ώρα, την στιγμή που οι Εσκιμώοι τρίβουν τις μυτούλες τους. Εσύ κάνε απλώς την... Κινέζα.

Ντροπή σου Νο2: το φωνάζω!!!

Ενώ βρίσκεσαι στο πάρτυ γενεθλίων της κολλητής, ο dj βάζει το αγαπημένο σου τραγούδι, κλείνεις τα μάτια και ξεκινάς να τραγουδάς όσο πιο δυνατά μπορείς. Μέχρι να ανοίξεις τα μάτια, η μουσική έχει σταματήσει (για να έρθει η τούρτα) αλλά εσύ χαμπάρι δεν έχεις πάρει και όλοι σε κοιτάζουν.
Μην το βάζεις κάτω. Είσαι ταλέντο και το δείχνεις. Εδώ ακούμε καν και καν στα ριάλιτι. Άσε που, πάρτυ είναι, όλο και κάποιος θα βρεθεί να σε προωθήσει στις πίστες (αν το έχεις βέβαια το ταλέντο).

Ντροπή σου Νο3: αυτός ο πρώην μου, αυτός

Κατεβαίνεις από το σπίτι με πιτζάμες, τρύπια κάλτσα, το μαλλί άλουστο και πιασμένο κότσο για να πετάξεις τα σκουπίδια. Από εκεί όλως τυχαίως περνά ο πρώην αρραβωνιαστικός μετά της νέας του δίμετρης ξανθιάς ρωσίδας αγαπημένης του. Η έκπληξη του μεγάλη και η δική σου ντροπή μεγαλύτερη, ειδικά όταν σε ρωτάει: ''Δημητρούλα εσύ; Πώς περνάς βρε ψυχή"; Εσύ πάλι λες ένα σκέτο γεια και τρέχεις να κρυφτείς.

Μην το βάζεις κάτω. Έτσι κι αλλιώς εσύ τον χώρισες και ξέρεις γιατί. Άσε που ο πρώην σου και στα καλύτερά του είναι πιο χάλια από εσένα.

Ντροπή σου Νο4: αυτά τα αέρια

Μπαίνεις στην τουαλέτα, ενώ μία συνάδελφος βγαίνει έχοντας αφοδεύσει με όλα τα παρελκόμενα... Μπορεί να μπήκες για να πλύνεις τα χέρια σου και μόνο, αλλά βρίσκεσαι να εξηγείς πως δεν είσαι υπεύθυνη για την απαίσια μυρωδιά που αναδύεται σε όποιον μπαίνει.

Μην το βάζεις κάτω. Σε όλους έχει συμβεί να τρέχουν στην τουαλέτα και να μην προλαβαίνουν. Δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις σε κανένα, αφού σε όλους έχει συμβεί κι όποιος δεν το παραδέχεται, λέει ψέματα.

Ντροπή σου Νο5: ε ψιτ, μου μιλάω

Τα μακρυά σου μαλλιά καλύπτουν τη ωραία συσκευή bluetooth που σου χάρισε ο καλός για να μιλάτε.΄Έτσι, κάθε φορά που κυκλοφορείς στον δρόμο και μιλάς με τον καλό σου, όλοι νομίζουν πως τα έχεις χαμένα και παραμιλάς.

Μην το βάζεις κάτω. Εσύ είσαι προστατευμένη από το κακό που θα έκανε στον εγκέφαλό σου το κινητό και θα πρέπει να είσαι χαρούμενη μόνο για το γεγονός αυτό.

Ντροπή σου Νο6: το ιστορικό θα σε φάει

Προσφάτως εξοικιώθηκες με το νέο σου λάπτοπ. Δεν θυμήθηκες βέβαια να σβήσεις το ιστορικό των επισκέψεων που έκανες στο διαδίκτυο και έτσι όταν έδωσες τον υπολογιστή στη συνάδελφο που το χρειαζόταν, βγήκαν στη φόρα όλες οι ιστοσελίδες για δονητές και σεξουαλικά βοηθήματα που αναζητούσες.

Μην το βάζεις κάτω. Τουλάχιστον, εσύ έχεις σεξουαλική ζωή.

Ντροπή σου Νο7: εσύ και η κολλητή σου να μπαλαμουτιάζεται δίπλα

Το να βρίσκεσαι δίπλα σε ένα ζευγάρι που δεν λέει να βρει δωμάτιο για τις περιπτύξεις του, σε κάνει να θες να καλέσεις την αστυνομία να τους μαζέψει, έστω κι αν είναι φίλοι σου.

Μην το βάζεις κάτω. Αυτοί που κανονικά βρίσκονται σε περίεργη θέση είναι εκείνοι και όχι εσύ. Βρείτε και κανένα δωμάτιο βρε παιδιά!

Ντροπή σου Νο8: καθρέφτη καθρεφτάκι μου

Ένας καθρέφτης είναι πάντα χρήσιμος για να τσεκάρεις το μακιγιάζ σου, αλλά όταν δεν έχεις έναν πρόχειρο, ψάχνεις για κάποιο υποκατάστατο και το βρίσκεις παντού. Άλλωστε, εκτός από τις βιτρίνες, τα σκούρα τζάμια των αυτοκινήτων βολεύουν πολύ στο να ανανεώσεις το κραγιόν σου. Έλα όμως που ο τύπος μέσα στο αμάξι δεν καταλαβαίνει το γιατί μια άγνωστη έχει κολλήσει τα χείλια της στο παράθυρό του...

Μην το βάζεις κάτω. Αν είναι και γλυκούλης, άφησέ του για ενθύμιο ένα ωραίο αποτύπωμα από τα χείλια σου .

Ντροπή σου Νο9: ραντεβού στα τυφλά

Η αδερφή σου, σου στήνει ένα ραντεβού στα τυφλά με εκείνον το φίλο της που πιστεύει πως ταιριάζετε πολύ. Έλα όμως που ο "ιδανικός άντρας" που σου κουβάλησε είναι ο ίδιος (ακριβώς) με εκείνον που του έριξες χυλόπιτα χτες βράδυ!

Μην το βάζεις κάτω. Αν δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, μπορεί να γίνει με τη δεύτερη.

Ντροπή σου Νο10: του αγοριού απέναντι

Τον πήρες τον αέρα του αυτοκινήτου και το παίζεις σούπερ σοφερίνα. Και εκεί που σταματάς στο κόκκινο φανάρι, το αγόρι από το διπλανό αυτοκίνητο σου κάνει νοήματα. Εσύ ανοίγεις το παράθυρο και λες πως δεν ενδιαφέρεσαι. Έλα όμως που ο χριστιανός ήθελε να σου πει πως προχωράς με σκασμένο λάστιχο.

Μην το βάζεις κάτω. Ζήτα του να σε βοηθήσει να το αλλάξεις. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί η γνωριμία.

Από την Κατερίνα Πατούλια