Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ένα "Do" και ένα "Don't" που θα σε βοηθήσουν να περάσεις τέλεια ακόμη κι αν δεν πας κάπου τελικά

03.06.2023
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ένα "Do" και ένα "Don't" που θα σε βοηθήσουν να περάσεις τέλεια ακόμη κι αν δεν πας κάπου τελικά
Ο καιρός δεν πολυβοηθά, αυτή είναι η αλήθεια, όμως αν είσαι από αυτούς που δικαιούνται την αργία της ερχόμενης Δευτέρας και εκμεταλλευτείς το τριήμερο που προβάλλει ως η ιδανική ευκαιρία για την πρώτη εξόρμηση πριν από τις διακοπές ευχόμαστε να περάσεις τέλεια είτε μείνεις σε ξενοδοχείο, είτε σε εξοχικό (δικό σου ή φίλων). Έχε όμως στον νου σου μερικά πραγματάκια για να αποφύγεις τις... κακοτοπιές.

Εμείς εδώ στο Womenonly.gr δεν θα φύγουμε, αλλά ένα ταξιδάκι το ονειρευόμαστε και το κουβεντιάζουμε συνέχεια. Με την αφορμή μοιραζόμαστε τα δύο σημεία της μορφής "do" και "don't" που κάνουν τη διαφορά σε κάθε εκδρομή!

Ιδού λοιπόν κάτι που καλό είναι να μην κάνεις και κάτι που θα έπρεπε να κάνεις για να περάσεις καλύτερα, ακόμη και αν δεν πας πουθενά, τώρα που το ξανασκεφτόμαστε!

Ξεκινάμε από το "don't" λοιπόν και ευχόμαστε να το λάβεις σοβαρά υπόψη. Αυτό που σου προτείνουμε λοιπόν να αποφύγεις, ώστε να ξεκουραστείς όσο το δυνατόν περισσότερο είναι να ξεχάσεις για λίγο το κινητό σου. Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται αυτό, δεδομένου ότι για τους περισσότερους από εμα΄ς το τηλέφωνο είναι μια προέκταση του χεριού, κάθισε λίγο και αναλογίσου πόση ενέργεια σου "ρουφά" και πόσο χρόνο σπαταλάς ζώντας μέσα από την οθόνη. Αν σκεφτόσουν πράγματα που "χάνεις" σε Live μετάδοση, θα τρόμαζες.

Αξίζει τον κόπο λοιπόν! Περιόρισε την ώρα που ασχολείσαι με το κινητό σου. Φυσικά και θα ενημερωθείς για τα νέα, φυσικά και θα διαβάσεις θέματα που σε ενδιαφέρουν -για ποιούς γράφουμε κι εμείς, εξάλλου;- όμως όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις μία και καλή το βραδάκι πχ, που θα έχουν μαζευτεί αρκετά να δεις. Ή έστω κάνοντας μία "γρήγορη" βόλτα ακόμη καναδυο φορές μέσα στη μέρα. Μην είσαι διαρκώς συνδεδεμένη. Μόνο έτσι θα ξεκουράσεις το μυαλό σου. Για να μη μιλήσουμε για τα ματάκια σου.

Περνώντας στο δεύτερο σημείο του σκεπτικού μας, φτάνουμε στο "Must Do" της υπόθεσης και αφορά στην πρόταση να πάρεις οπωσδήποτε μαζί σου ένα βιβλίο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι "βαρύ" -αν δεν θέλεις. Και εννοούμε τόσο σε όγκο όσο και σε... νόημα. Βρες κάτι που θα σου κάνει "κλικ" -μέχρι και κάτι εικονογραφημένο θα την έκανε τη "δουλειά"- και βάλτο στο πρόγραμμα.

Σκοπός είναι αφενός να κάνεις κάτι διαφορετικό, αφετέρου να έρθεις ξανά σε επαφή με άλλες μορφές διασκέδασης, επιμόρφωσης και -γιατί όχι- χαλάρωσης, που έχεις ξεχάσει -σίγουρα- κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου και καταλυτικής παρουσίας των διαφόρων ηλεκτρονικών μέσων.

Η επαφή με το χαρτί -ακόμη και το Illustration- να είσαι σίγουρη ότι θα σε "αδειάσει", "γεμίζοντάς" σε ταυτόχρονα με έναν ιδιαίτερο τρόπο.Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς. Εμείς θα το δοκιμάσουμε! Δέσμευση.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.06.2023 - 10:30