"Σπάσε τη σιωπή": 7 κυρίες της ελληνικής δημοσιογραφίας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον της έμφυλης βίας

25.11.2022
"Σπάσε τη σιωπή": 7 κυρίες της ελληνικής δημοσιογραφίας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον της έμφυλης βίας
Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη, Ρίτσα Μπιζόγλη, Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Ράνια Τζίμα και Πόπη Τσαπανίδου ενώνουν τις φωνές τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου κάθε χρόνο.

«Σπάσε τη Σιωπή» είναι το μήνυμα που απευθύνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για τα εγκλήματα κατά των γυναικών και το μεταφέρουν μέσω τηλεοπτικού μηνύματος οι έξι γυναίκες δημοσιογράφοι που προαναφέραμε και οι οποίες, όπως έγινε γνωστό μέσα από το Δελτίο Τύπου του Ιδρύματος συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Στόχος της εκστρατείας είναι, πέρα από την ενημέρωση της κοινωνίας για το φλέγον ζήτημα, να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των αρμοδίων Αρχών, όσον αφορά την αναγνώριση του ειδικού βάρους και των ολέθριων συνεπειών αυτών των εγκλημάτων στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των Ελλήνων.

Η εταιρεία παραγωγής TOPCUT MODIANO και ο φωτογράφος Μάριος Θεολόγης συνέβαλλαν ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή, για καλό σκοπό, ενώ τα hashtags που την ακολουθούν είναι τα εξής: #spasetisiopi #esiea #stopviolenceagainstwomen #actnow #protectwomen.