Νιώθεις λίγο "πεσμένη" αυτές τις γιορτές; Ιδού 5 τρόποι για να ξαναβρείς τη χαμένη σου διάθεση

23.12.2021
Νιώθεις λίγο "πεσμένη" αυτές τις γιορτές; Ιδού 5 τρόποι για να ξαναβρείς τη χαμένη σου διάθεση
Ακόμη μια δύσκολη εορταστική περίοδος αυτή που διανύουμε. Ούτε φέτος θα είμαστε χαλαροί να απολαύσουμε τις μέρες αυτές. Η κατάσταση μας επηρεάζει αδιαμφισβήτητα όμως είναι ζωτικής σημασίας να πάρουμε μέτρα για να φροντίσουμε την ψυχική υγεία μας, καθώς και να έχουμε στο μυαλό μας τους αγαπημένους μας που βρίσκονται μακριά μας.

Εάν περνάς αυτές τις γιορτές είτε μόνη σου είτε με ελάχιστα μέλη της οικογένειας σου, υπάρχουν πολλά απλά πράγματα που ενισχύουν τη διάθεση, για να μπορέσεις να περάσεις όσον το δυνατόν πιο ευχάριστα την εορταστική περίοδο.

Να κάνεις μια ψηφιακή αποτοξίνωση

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τον ψηφιακό κόσμο - είτε πρόκειται για social media είτε για τις ειδήσεις - είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εστιάσεις σε πραγματικές καταστάσεις χωρίς περισπασμούς. Μερικά από τα οφέλη της αποσύνδεσης, περιλαμβάνουν περισσότερο περιεχόμενο στη ζωή σου, αυξημένα επίπεδα παραγωγικότητας, βελτιωμένο ύπνο και καλύτερη σωματική υγεία.

Τα νέα μπορούν, μερικές φορές, να προκαλέσουν απίστευτο άγχος, οπότε λίγος χρόνος εκτός διαδικτύου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου. Ενώ η τεχνολογία έχει πληθώρα πλεονεκτημάτων, το να περνάς λίγο χρόνο εκτός οθόνης, θα σε φέρει περισσότερο σε επαφή με τον κόσμο γύρω σου.

Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Πολλές από εμάς δυστυχώς θα περάσουμε την εορταστική σεζόν μόνες μας ή με λιγότερα μέλη της οικογένειας από ότι είχαμε προγραμματίσει. Ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείς από το πόνο της μοναξιάς είναι να έρθεις σε επαφή με φίλους που είναι μακριά και την οικογένεια σου. Μπορεί να έχουμε κουραστεί από τις βιντεοκλήσεις μέχρι τώρα, αλλά μια μικρή εικονική αλληλεπίδραση μπορεί να βοηθήσει να φωτιστεί το πνεύμα μας κατά τη διάρκεια αυτών των σκοτεινών ημερών.

Γιατί νιώθουμε συχνά μόνοι στις γιορτές — και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Συμμάζεψε το σπίτι σου

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Smart Storage, το συμμάζεμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κακής διάθεσης, στη βελτίωση του ύπνου και στην αύξηση των επιπέδων δημιουργικότητας. Εάν αισθάνεσαι λίγο πεσμένη, γιατί να μην ασχοληθείς, για να ξεχαστείς, με ντουλάπια, συρτάρια και κουτιά; Εκτός από τη βελτίωση της διάθεσης, θα σε βοηθήσει να αποσπάσεις την προσοχή σου από ότι συμβαίνει, κάνοντας, επίσης, το σπίτι σου καθαρότερο.

Κάνε κάτι για κάποιον άλλο

Κάνοντας κάτι ευγενικό για κάποιον άλλο, χωρίς προσδοκία να πάρεις τίποτα σε αντάλλαγμα, μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα, ανεβάζοντας τη διάθεσή σου αμέσως.

Με περιορισμούς που καθιστούν δύσκολο να παραμείνεις σε καλή διάθεση, γιατί να μην εκπλήξεις έναν γείτονα, έναν φίλο ή έναν ξένο με μια τυχαία πράξη καλοσύνης. Είτε πρόκειται για αγορές από σούπερ μάρκετ για κάποιον γείτονα, είτε για αγορά φαρμάκων για κάποιον που δεν μπορεί να μετακινηθεί είτε για δωρεές, είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί πολύ.

New Year's Resolutions: 4 απλές ιδέες για να ανασυγκροτήσεις τη ζωή σου

Κοιμήσου αρκετά

Απολαμβάνεις τον ύπνο; Αυτοί οι άνευ προηγουμένου καιροί μπορεί να προκαλέσουν νύχτες αϋπνίας για πολλούς, είτε υποφέρεις συνήθως από άγχος είτε όχι. Εάν αισθάνεσαι ανήσυχη ή πεσμένη, βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετά το βράδυ (οι ενήλικες χρειάζονται μεταξύ επτά και εννέα ωρών ύπνου κάθε βράδυ).