Θέλεις τέλειες φωτογραφίες διακοπών; Διάβασε αυτό

08.08.2020
Θέλεις τέλειες φωτογραφίες διακοπών; Διάβασε αυτό
Τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις εάν θέλεις άψογες αναμνηστικές φωτογραφίες από τα ταξίδια σου

Αν δεν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος, σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρίσκεις πάντα τον σωστό φωτισμό, την κατάλληλη γωνία και τις ρυθμίσεις στην κάμερά σου που θα συμβάλλουν ώστε να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία.

Δες και αυτό: Έτσι θα καταφέρεις να απολαύσεις τις διακοπές σου στο μέγιστο

Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που αν και δεν δηλώνουν επαγγελματίες, καταφέρνουν και βγάζουν τέλειες φωτογραφίες από τα ταξίδια και τις διακοπές τους. Αυτά είναι τα μυστικά τους:

Χρησιμοποίησε φλας όταν φωτογραφίζεις το ηλιοβασίλεμα

Οι περισσότεροι φωτογράφοι συμφωνούν στο ότι σπάνια χρησιμοποιούν φλας για να τραβήξουν φωτογραφίες - αντ 'αυτού βασίζονται στο φυσικό φως - αλλά η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι το ηλιοβασίλεμα. Η φωτογράφος Jen Pollack Bianco χρησιμοποιεί φλας όταν θέλει "κάποιο πρόσθετο φως στο προσκήνιο της φωτογραφίας για να κρατήσει την αντίθεση ώστε να μην είναι πολύ έντονη".

Μην χρησιμοποιείς ζουμ

"Το ψηφιακό ζουμ δεν είναι ιδανικό για χρήση στο iPhone, διότι "τεντώνει" την εικόνα με αποτέλεσμα να χάνεται η ευκρίνεια" λέει ο Darren Boyd. Εάν θέλεις να μεγεθύνεις κάτι, πλησίασε πιο κοντά.

Αυτό το είδες; Instagram: Οι ιδανικές λεζάντες για τα καλοκαιρινά σου posts

Προσάρμοσε τη θέση

"Η πρώτη δασκάλα φωτογραφίας θύμωνε όταν έβλεπε να έχουμε ρυθμίσει την κάμερα στο auto mode. Είναι σαν να ζητάτε από τη φωτογραφική μηχανή να τραβήξει μόνη της τη φωτογραφία. Δίνεις στην κάμερα τον πλήρη έλεγχο, ενώ είσαι εσύ αυτός που πρέπει να είναι υπεύθυνος, έλεγε" θυμάται η Maria Spironetti.

Εκμεταλλεύσου την επιλογή HDR

Αυτό το χαρακτηριστικό συνδυάζει αυτόματα τρεις εικόνες της ίδιας σκηνής, καθιστώντας την ιδανική για τοπία με υψηλή αντίθεση.

Δες και αυτό: 6 συμβουλές για να απολαύσεις τις διακοπές σου αφήνοντας πίσω το στρες της δουλειάς

Ίσιωσε την εικόνα σου

Πήγαινε στις ρυθμίσεις του κινητού σου, στη συνέχεια Φωτογραφίες και Κάμερα στο iPhone και ενεργοποίησε την επιλογή "πλέγμα". Αυτό σου επιτρέπει να βλέπεις αν οι φωτογραφίες σου είναι ίσιες.