Κάνε ξεκαθάρισμα στο Instagram προφίλ σου με αυτά τα 3 βήματα

24.04.2019
Κάνε ξεκαθάρισμα στο Instagram προφίλ σου με αυτά τα 3 βήματα
Εφάρμοσε τους κανόνες της Marie Kondo και στο κινητό σου για ένα πιο καθαρό μυαλό

Αν ψάχνεις για μια αφορμή να εφαρμόσεις τους κανόνες της Marie Kondo στη ζωή σου, σου έχουμε μια πρόταση.

Δες και αυτό: Πώς να οργανώσεις το σπίτι σου το 2019, σύμφωνα με την guru της οργάνωσης

Αλλά αυτή τη φορά, υπάρχει κάτι διαφορετικό που πρέπει να καθαρίσεις εκτός από τους προσωπικούς σου χώρους. Εάν η μέθοδος KonMari μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι μπορείς να εφαρμόσεις της θεραπεία της Marie Kondo σε κάθε πτυχή της ζωής σου - από τα εισερχόμενά μηνύματα σου και το μακιγιάζ σου μέχρι τις φιλίες και τα οικονομικά σου. Γιατί λοιπόν να μην καθαρίσεις το Instagram σου; Εάν αφιερώνεις και εσύ πολύ χρόνο στην εφαρμοσή αυτή, ίσως επωφεληθείς από την οργάνωση των κοινωνικών μέσων.

Δες παρακάτω τα τρία βήματα για να κάνεις ξεκαθάρισμα στο Instagram σου:

Περιόρισε ποιες αναρτήσεις και ιστορίες βλέπεις

Η αλήθεια είναι πως το Instagram είναι πολύ πιο απολαυστικό μετά από έναν καλό καθαρισμό. Μερικές φορές, οι λογαριασμοί που ακολούθησες πριν από λίγα χρόνια πλέον δεν σου ταιριάζουν, και αυτό είναι εντάξει. Επίσης, το Instagram εισήγαγε μια πολύ βολική λειτουργία σίγασης που σου επιτρέπει να κρύβεις αναρτήσεις και/ή ιστορίες από τους λογαριασμούς από τους οποίους χρειάζεσαι ένα διάλειμμα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα ξέρουν ότι τα έχεις απενεργοποιήσει και θα έχεις περισσότερο έλεγχο στο περιεχόμενο που βλέπεις.

Ομοίως, οι Κοντινοί Φίλοι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τη ζωή σου στο Instagram να είναι πιο ελεγχόμενη. Μπορείς να το βρεις στη δεξιά στήλη του προφίλ σου και να επιλέξεις την ομάδα ατόμων με τα οποία θέλεις να μοιράζεσαι το περιεχόμενό σου.

Αυτό το είδες; 6 απλές συνήθειες που βοηθούν στην ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων

Μην φοβάσαι να κάνεις έλεγχο διαφημίσεων

Οι διαφημίσεις έχουν πλέον κατακλύσει τα προφίλ μας στα κοινωνικά μεσα, αλλά εσύ ήξερες ότι μπορείς απλά να αποκρύψεις μια διαφήμιση από τη ροή σου; Πάτησε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης ή στο κάτω μέρος της διαφημιστικής ιστορίας και θα σου ζητηθεί να αποκρύψεις ή να αναφέρεις την εν λόγω διαφήμιση.

Παρακολούθησε τη δραστηριότητα σου

Εάν κάνεις κλικ στη Δραστηριότητά σου στον δεξιό πίνακα του προφίλ σου, μπορείς να δεις τα πάντα σε αριθμούς - και ίσως να σου προκαλέσει σοκ, το πόσο χρόνο περνάς χαζεύοντας χωρίς να το καταλάβεις. Και αν θέλεις να μειώσεις το χρόνο που περνάς σε αυτό, το Instagram έχει δύο χρήσιμα εργαλεία. Το πρώτο είναι οι ημερήσιες υπενθυμίσεις, τις οποίες μπορείς να ρυθμίσεις ώστε να σε ειδοποιούν όταν έχεις φτάσει το δικό σου επιλεγμένο χρονικό όριο για την εφαρμογή για την ημέρα.

Μπορείς επίσης να επιλέξεις ακριβώς τι ειδοποιήσεις θέλεις να λαμβάνεις - είτε πρόκειται για ένα σχόλιο για μια φωτογραφία σας είτε για ένα μήνυμα από κάποιον που δεν ακολουθείς καν. Εναλλακτικά, μπορείς απενεργοποιήσεις τελείως τις ειδοποιήσεις, γεγονός που ασφαλώς θα περιορίσει τον χρόνο που περνάς στην εφαρμογή, καθώς δεν θα μπαίνεις στον πειρασμό να τσεκάρεις κάθε φορά που λαμβάνεις μια ειδοποίηση.

Διάβασε επίσης: Ξέρεις πόσα stories μπορείς να δημοσιεύεις κάθε μέρα στο Ιnstagram;