Περνάς μια κακή μέρα; Αυτοί είναι οι επιστημονικοί τρόποι να την κάνεις καλή

22.04.2019
Περνάς μια κακή μέρα; Αυτοί είναι οι επιστημονικοί τρόποι να την κάνεις καλή
Πέντε βήματα για μια καλύτερη μέρα

Σε όλους μας έχει τύχει να περάσουμε μια πολύ κακή μέρα. Είτε περνάς μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση είτε πολλά μικρά ενοχλητικά πράγματα έχουν συμβεί το ένα μετά το άλλο, είναι απολύτως λογικό να έχεις κακή διάθεση και να μην βλέπεις τίποτα το ευχάριστο στον ορίζοντα. Τι μπορείτε όμως να κάνεις για να αντιστρέψεις την κακοτυχία της ημέρας σου;

Ειδικοί από τον χώρο της ψυχικής υγείας προτείνουν τους δικούς τους αγαπημένους τρόπους για να κάνεις μια κακή ημέρα και πάλι καλή. Η Sheree Surdam, σύμβουλος στο κέντρο αποτοξίνωσης Mountainside, λέει πως "Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να απαλύνεις τα αρνητικά συναισθήματα είναι να βρεις τρόπους να δηλώσεις ευγνωμοσύνη. Οι τεχνικές που ενθαρρύνουν την αισιοδοξία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικές στη διαχείριση του στρες και παράλληλα προσελκύουν θετικές επιρροές στη ζωή μας". Δες παρακάτω ποιες τεχνικές μπορείς να ακολουθήσεις την επόμενη φορά που θα περνάς μια κακή μέρα:

Δες και αυτό: Πώς να παραμείνεις θετική όταν περιβάλλεσαι από αρνητικούς ανθρώπους

Κάνε μία λίστα 4-2-1

"Κάθε πρωί, καθώς πηγαίνω στη δουλειά, φτιάχνω προφορικά μια λίστα 4-2-1: τέσσερα πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων, δύο ανθρώπους ή καταστάσεις στα οποία θέλω να στείλω θετική ενέργεια και αγάπη και μία πρόθεση για την ημέρα που ξεκινά" λέει η Surdam. Η ίδια συμπληρώνει πως το βράδυ πριν κοιμηθεί, λέει ξανά δυνατά 5 πράγματα που συνέβησαν μέσα στη μέρα, για τα οποία είναι ευγνώμων.

Γράψε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

"Ξεκίνησε ένα καθημερινό ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις τους ανθρώπους, τα μέρη και τις εμπειρίες που εκτιμάς πολύ" προτείνει η Surdam. "Αυτό θα σε βοηθήσει να επικεντρωθείς μόνο σε όσα σου χαρίζουν ζωή".

Δες και αυτό: 3 εύκολα βήματα για να αγαπήσεις τη ζωή σου ξανά

Δοκίμασε τον εθελοντισμό

Όπως λέει και η Surdam, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να απομακρυνθείς πνευματικά από τα γεγονότα μιας κακής ημέρας, είναι να δώσεις βοήθεια σε κάποιον που το χρειάζεται. "Ο εθελοντισμός μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου δίνοντας στην καθημερινότητά σου έναν ανώτερο σκοπό αλλά και μεγαλύτερη ενσυναίσθηση".

Πήγαινε για μια βόλτα

Μερικές φορές, τα αρνητικά συναισθήματα μπορεί να εμφανιστούν όταν βρίσκεσαι στη δουλειά, ή όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς με τίποτα. Σε τέτοιες στιγμές, προσπάθησε να βγεις έξω έστω για πέντε ή 10 λεπτά. "Κάτι τόσο απλό όσο μια βόλτα μπορεί να είναι απίστευτα αποτελεσματικό στη μετακίνηση αρνητικής ενέργειας από το σώμα", λέει η Lindsey Lekhraj, μια υπνοθεραπεύτρια και δασκάλα της γιόγκα. Ενώ κάνεις τη βόλτα σου προσπάθησε να μείνεις μακριά από το τηλέφωνό σου και να εστιάσεις στο περιβάλλον γύρω σου.

Αυτό το είδες; 4 αποδεδειγμένα αποτελεσματικοί τρόποι να είσαι τυχερή κάθε μέρα!

Κάνε μία αντίστροφη λίστα στόχων

Αν έχεις συνηθίσει να κάνεις λίστες με στόχους, αυτή η ιδέα θα σε ενθουσιάσει. Η life coach Cindy Shaw προτείνει όταν νιώθεις πεσμένη, να κάνεις μια λίστα με όλα όσα έχεις κάνει, επιτύχει και μάθει. "Μπορείς να κάνεις μια λίστα για όλη τη ζωή σου ή για τον τελευταίο μήνα ή χρόνο" λέει η Shaw. "Μπορείς να είσαι περισσότερο ή λιγότερο συγκεκριμένη. Είναι ένας γρήγορος τρόπος να σταματήσεις να επικρίνεις τον εαυτό σου και να περάσεις σε μια πιο εποικοδομητική και υγιή κατάσταση".