Ταξίδι χωρίς απρόοπτα

03.07.2008
Οι διακοπές και οι εκδρομές του Σαββατοκύριακου έχουν αποκλειστικό και μόνο σκοπό να μας ξεκουράσουν και να μας διασκεδάσουν.

Οι διακοπές και οι εκδρομές του Σαββατοκύριακου έχουν αποκλειστικό και μόνο σκοπό να μας ξεκουράσουν και να μας διασκεδάσουν. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στον ενθουσιασμό μας δεν πρέπει να αμελήσουμε την ασφάλειά μας. Το να πάρουμε τα μέτρα μας δεν θα χαλάσει σε τίποτα το πρόγραμμά μας, αντίθετα μερικές φορές μπορεί να το διασώσει από τη ματαίωση.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν με βήμα ταχύ για την εξοχή, με αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή πλοίο, θυμηθείτε ποιοι κίνδυνοι καραδοκούν να σας τα χαλάσουν όλα και πώς να μην τους κάνετε τη χάρη. Έχουμε και λέμε:

*Αποφύγετε οποιαδήποτε βιασύνη. Ξεκινήστε έγκαιρα για να προλάβετε την αναχώρηση του πλοίου, του αεροπλάνου ή του πούλμαν. Δεν λέει να το χάσετε για να κοιμηθείτε μισή ώρα παραπάνω. Μην οδηγείτε γρήγορα και ριψοκίνδυνα για να φτάσετε μία ώρα νωρίτερα στον προορισμό σας η θάλασσα δεν πρόκειται να πάει πουθενά.

*Ντυθείτε με άνετα ρούχα και παπούτσια. Αν δυσφορείτε μέσα στα ρούχα σας όσο ωραία και αν είναι και αν σας χτυπήσουν τα καινούργια σας παπούτσια, δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε το ταξίδι σας.

*Αν ζαλίζεστε στα ταξίδια με πλοίο, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο, πάρτε το ενδεδειγμένο χαπάκι πριν ξεκινήσετε. Αν φτάσετε άρρωστοι και αφυδατωμένοι στον τόπο του παραθερισμού σας, θα χάσετε τουλάχιστον μία μέρα από τις διακοπές ή την εκδρομή σας.

*Μέσα στο κουτί πρώτων βοηθειών βάλτε και βιταμίνες C, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας, αφού οι κάθε είδους λοιμώξεις καραδοκούν.

*Βάζετε πάντα ανάμεσα σ' εσάς και την άμμο την ψάθα και την πετσέτα σας. Τα μικρόβια και οι μύκητες λατρεύουν τη ζεστασιά της άμμου.

*Φοράτε πάντα σαγιονάρες όταν κάνετε ντους στις παραλιακές ντουσιέρες ή τις ντουσιέρες της πισίνας κι εκεί καραδοκούν πολλοί μύκητες και άλλα μικρόβια.

*Εννοείται ότι δεν πρέπει να εκτίθεστε στον ήλιο πολλές ώρες και ούτε μισή ώρα χωρίς καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντιηλιακό. Εκτός βέβαια και αν θέλετε να πάθετε ηλίαση ή θερμοπληξία...